Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek a feleségemmel,...

Mit tegyek a feleségemmel, hogy megértse, nekem ezért nem éri meg az oltási papír?

Figyelt kérdés

Mi nem szeretnénk magunkat beoltatni. Ezt már rég elhatároztuk és tartjuk magunkat ehhez.

Mondtam, hogy ha nem mehetek vendéglőbe hát nem megyek. Nem utathatok? Hát ülök itthon a seggemen. És minden jó is volt. Aztán Covidosok lettünk és mivel átestünk a betegségben, kaptunk zöld kártyát. Az ugye 180 napot érvényes. De ugye az is lejár egyszer és most kacérkodnak a gondolattal hogy kötelezővé is tehetik.

Felvetődött hogy el tudnánk intézni hivatalos oltási papírt anélkül hogy beoltsanak.

Még jócskán van 180 napból de ő már nagyon fő tolgatja. Mondtam hogy nekem nem biztos hogy megéri. Egyrészt van ugye egy minimális rizikófaktor, másrészt nekem továbbra se fontos hogy menjünk olyan helyekre ahova papír kell.

Hogy értessem meg vele, hogy hagyja ezt az egészet egyelőre mert jól vagyunk/leszünk így és csak akkor kéne komolyan fontolgatni, ha tényleg minden kötél szakad?

Megkérek mindenkit hogy ne legyen most ebből vita. Ne legyen sárdobálás és oltott VS oltatlan hadakozás. Nem ez a kérdés célja. Csak az írjon aki tényleg úgy érzi tud segíteni és nem oltásfanatikus térítő, aki azzal jön: oltasd be magad mert ez a jó és a helyes.

Előre is nagyon köszönöm a hasznos válaszokat.

2021. nov. 22. 22:26
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
72%
A kérdésben nem az oltás beadatásáról, vagy be nem adatásáról van szó, hanem a hivatalos papír oltás nélküli megszerzéséről. Ami pedig undorító és helytelen. Döntsétek el, hogy beoltatjátok-e magatokat, vagy sem, de semmiképp se legyetek csalók, nélkületek is van elég az országban.
2021. nov. 22. 22:46
 12/45 anonim ***** válasza:
51%

Jól értem, hogy hamis kártyát akartok?

Engem is kivágnának innen, ha leírnám, mit gondolok.

2021. nov. 22. 22:47
 13/45 A kérdező kommentje:

1

Nem muszáj írni akkor.

2

Ő se akarja beoltatni magát. Csak papírt akar.

3

Igen én is a változásban bízok, azért húzom az időt.

4

Ha okosat nem tudsz írni inkább fogd be. Kösz.

5

Be szerette volna magát biztosítani minden esetre.

6

Minden hivatalos lenne, persze van minimális kockázat. De igen, én is emiatt szeretném még hízni az időt, nem csinálni feleslegesen.

7

Én csak jó egészséget kívánok neked, felebarátom!

8

Ne az én bőrömön lendüljön. Engem aztán nem érdekel. Úgyse emiatt fog átlendülni. Nézd csak Gibraltárt például.

9

Mindenképp ezzel élünk egyelőre. Ameddig cska lehet.

10

Én is Romániában élek. Erdélyben. Ez hivatalos papír lenne, midnen hivatalos csak épp nem kapod be az oltást. Ugyanúgy el kell menni, ki kell tölteni a papírokat meg kidnent.

2021. nov. 22. 22:52
 14/45 A kérdező kommentje:

12

Nem oltatják be magunkat. De ha minden kötél szakad ez lesz az egyetlen megoldás.

13

Nem hamis kártya. Hivatalos a oltott lennék. Csak épp a szervezetemben nem lenne a szer.

Ebben az esetben pedig ne írd meg.

2021. nov. 22. 22:54
 15/45 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem hamis a kártya, akkor intellektuális okirathamisítás esete forog fenn, ugyanaz a büntetés. A román törvényeket nem ismerem, de valszeg ott sem dicsérnek agyon érte.
2021. nov. 22. 22:56
 16/45 anonim ***** válasza:
38%

Én nem is értem, hogy minek hamis igazolás. Úgy alakultak a dolgok, hogy nem is kérik sehol az oltásit...

Amúgy nekem az is kicsit fura, hogy 1000 + 1 igazságtalanságnak vagyunk kitéve nap, mint nap, amit mindenki lenyel. Ha valaki szót emel ellene, még őt nézik hülyének. És akkor pont emiatt az oltás miatt van ekkora "lázadás". Mondom ezt úgy, hogy az aggályokat is megértem.

2021. nov. 22. 22:59
 17/45 A kérdező kommentje:

17

De igen, kérik.

Nem lehet áruházba, hivatalba, étterembe menni itt.

2021. nov. 22. 23:00
 18/45 anonim ***** válasza:
57%
Akkor pontozd le ezt a válaszomat is, kedves potenciális okirat-hamisító, mások egészségét magasról letojó, opportunista Kérdező.
2021. nov. 22. 23:12
 19/45 anonim ***** válasza:
63%
Akinek volt esze, már megoldotta. Mostantól egyre nehezebb lesz, fókuszba fognak kerülni az oltasnak eddig ellenálló embereket oltó orvosok sajnos. Szoval talan most meg megoldhato, de egyre jobban ott lesz a fokusz, ezt gondoljatok at! Vagy most vagy soha.
2021. nov. 22. 23:58
 20/45 A kérdező kommentje:

19

Nem kértem idióta minősítgetést és sértegetést. Kösz.

20

Én nem veszélyeztetek senkit. Elvégre aki oltott az "védett". Vagy nem? És amúgy se.

2021. nov. 23. 06:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!