Akik a COVID-oltás ellen vannak, mert hű-de-egészségesnek érzik magukat, azok egyéb bajokra se szednek gyógyszert?
Kérdező, valami miatt nekem nem sikerült megfertőződnöm ezzel az "igen veszélyes valamivel", vagy csak nem tudok róla.
Szedek vitaminokat, reggel kicsavarok egy narancsot, fél citromot, bögrémbe reszelek gyömbért, teszek bele Béres-csepp extrát, odafigyelek testi és lelki egészségemre.
Ha a vitamin nem véd a fertőződések ellen, ahogy állítod, azért kérek erre HIVATALOS ORVOSI állítást, linkelj ide, akkor én hogyhogy nem vagyok beteg nemcsak most, de úgy jó pár éve? :O
Miért nem vagyok influenzás se?
Akkor ezek szerint nekem varázs immunrendszerem van? 🤣
Én sohasem voltam még influenzás. Egyfelől néhány évben megkaptam az oltást, mert krónikus beteg nagyszülők neveltek. Ők is kaptak oltást, de így biztosabb volt a védelmük. Másrészt a H1N1 ellenit is kértem én magam (akkor már "nagylány" voltam) és egyik évben a munkáltató ingyen biztosította, akkor is kértem. Így ezek által lehet akár némi védelmem, ezen felül közel se az egész országon szokott átmenni, így szerencsém is.
A koronavírus az ország kb. 10%-át fertőzte meg, baromi könnyű a szerencsés 90%-ban lenni. Én is abba tartozom.
Összességében tudom, hogy az immunrendszert nem lehet erősíteni (szerencsére), nem a túl gyenge immunválasz szokta okozni a bajt, hanem a túl erős (őszintén, az előbbi kiknél alakul ki a transzplantáltakon, rákos, kemós betegeken és durván autoimmun, immunszuppresszált betegeken kívül?)
Utolsó vagyok kérdező.
A d vitamint valóban tanácsolják ez igaz.
Hogy nem véd az lehet de gondolom hogy az immunrendszer azért sokkal ellenállóbb lesz mintha nem jutattnál be semmilyen vitamint, ásványianyagot a szervezetedbe. Szóval lehet hogy nem véd de ha el is kapom akkor több mint valószínű hogy enyhébb lefolyással megúszom.
A szervezetnek szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, ráadásul a mai világban könnyű úgy táplálkozni, hogy ne vigyünk be belőlük annyit, amennyire szükség volna.
Így el tudom képzelni, hogy az immunrendszer működését is befolyásolja, ha elegendő vitamint, stb-t viszünk be, akkor jobban tudja szabályozni magát, kevésbé fogja túlreagálni a fertőzéseket, kevésbé lesz erős az allergia (vagy ki se alakul, vagy később), az autoimmun betegség nem feltétlen alakul ki, vagy kordában tarthatóbb lesz.
Viszont a fertőzéseket alapvetően nem tudjuk ilyen könnyen megakadályozni, illetve a COVID esetén kifejezetten egészséges, egészségesen élő emberek is hunytak el, de főleg lettek poszt-COVID-osok.
Miközben az oltás kvázi nem árt, viszont társadalmi érdek.
Honnan tudod hogy nem árt? Te fejlesztetted ki talán? Most nem akarok hülyeséget írni de pl. valamelyik vérrögöt okoz.
Társadalmi érdek? Mesélj kérlek. A társadalom egyénekből áll. Akinek nem érdeke hogy felvegye nem fogja. Akinek meg érdeke biztosan beoltatja magát. Amúgy nagyon sok társadalmi érdek lett volna azt hol voltak olyankor az emberek? pl. vendéglátosók több mint féléves bezárásánál, a munkahely teremtéseknél, a gyors határzárnál, betegek hazaküldésénél, fizetések emelésénél,még lehetne sorolni van még bőven.
Vérrögöt okoz? Igen? Párszázezer esetből egynél talán??
Azon túl, hogy mindenkinek saját érdeke beoltatni magát...
Ha nem oltatnak elegen, akkor nem védjük azokat, akik betegségük miatt nem is oltathatnak.
Ha nem oltatnak elegen, akkor időben elhúzódik a járvány. Ha időben elhúzódik a járvány, akkor több idő, esély van mutációk kialakulására. Mutációk közül lehet olyan, ami jóval veszélyesebb, mint az eddigiek, illetve lehet olyan, amire nem jók a védőoltások, nem véd, ha valaki korábban átesett a fertőzésen. Így a családban a rákos néninek (aki amúgy pont javulna), apum szteroidot szedő, műtét előtt álló párjának, a COPD-s apumnak, nekem, aki szteroidkúrát kezdek és sokaknak az élete veszélyben lesz.
Mindezt azért, mert egyesek szerint az egész világon le vannak fizetve az orvosok vagy félnek, hogy amúgy (régebbi technológiás) oltások veszélyesek, mert nem 10 évig lett tesztelve...
"Vérrögöt okoz? Igen? Párszázezer esetből egynél talán??"
Ott a VAERS, ott rendeteg covid oltás utáni (utáni!!! ami nem feltétlen miatti) haláleset van rögzítve. Pont olyan mint a covid, csak ugye az a fránya kettős mérce. Ha coviddal halsz meg akkor covid áldozat vagy, ha oltás után akkor az oltás szinte ki van zárva, csakis valami más okozhatta. :D
"Azon túl, hogy mindenkinek saját érdeke beoltatni magát..."
Miért is? Én nem ültem fel a hype vonatra, nem rettegek. :D
"Ha nem oltatnak elegen, akkor nem védjük azokat, akik betegségük miatt nem is oltathatnak."
Ezt fejezzük már be. Az oltás *önkéntes, ha te be akarod oltatni magad akkor hajrá, a többiek dolgába meg ne szólj bele.
*Igazából nem teljesen, mert ha nem oltatod magad akkor oltásellenes vagy, meg elmebeteg összesküvés-elmélet hívő, meg nagymamagyilkos és még lehetne sorolni.
----------
Kor/IFR (Infection Fatality Rate, azaz a fertőzöttek ennyi %-a hal bele kb.)
10 0.002%
25 0.01%
55 0.04%
65 1.4%
75 4.6%
85 15%
Na lehet szörnyülködni.
Te nem vagy a 41-es válaszoló, mint ahogy írtad, hogy te vagy az utolsó válaszoló, úgyhogy kérlek, ne add ki másnak magad.
"Miért is? Én nem ültem fel a hype vonatra, nem rettegek. :D"
Attól még, hogy valaki komolyan veszi a vírust és nem akar poszt-COVID-ot, még azért nem retteg, nem tudom, sokan honnan veszik ezt...
"Ezt fejezzük már be. Az oltás *önkéntes, ha te be akarod oltatni magad akkor hajrá, a többiek dolgába meg ne szólj bele.
*Igazából nem teljesen, mert ha nem oltatod magad akkor oltásellenes vagy, meg elmebeteg összesküvés-elmélet hívő, meg nagymamagyilkos és még lehetne sorolni."
Sokakat MIÉRT nem érdekelnek azok a pl szervtlanszplantáltak, akik nem is adathatják be maguknak az oltást, de a fertőzésbe belehalnának? Miért vagytok ennyire önzők?
Sokan miért nem akarják, hogy minél hamarabb vége legyen a járványnak?
Sokan miért nem akarják, hogy ne tudjon több mutáció létrejönni?
Kérdező, mindenki a saját egészségéért a felelős. Ha valaki transzplantált, hát így járt. Nem az én felelősségem. Nem fogom az én életemet másért feláldozni.
Bocsi, amit eddig elértem egészségmegőrzés tekintetében magamon az jó, és ezt fogom folytatni is.
Kérdező, mi lenne ha nem a mainstream médiából tájékozódnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!