Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akik a COVID-oltás ellen...

Akik a COVID-oltás ellen vannak, mert hű-de-egészségesnek érzik magukat, azok egyéb bajokra se szednek gyógyszert?

Figyelt kérdés
Hörghurutra, arcüreggyulladásra, légcsőhurutra, havibajkor se szednek gyógyszert? Az alapbetegségeiket se kezeltetik?
2021. jún. 6. 19:20
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
...és ha egyelőre csak vészhelyzeti engedélyük van, akkor mi van?
2021. jún. 6. 21:25
 22/52 anonim ***** válasza:

Jó, hát én nem látok bele az immunrendszeredbe, de ha mostanában gyakrabban kapsz el dolgokat mint régen, akkor igenis csökkenhetett a szervezeted ellenállóképessége.

Hogy egy betegség okoz-e tüneteket, az irreleváns, az immunrendszer dolga nem a tünetek megszüntetése, hanem hogy eleve el se terjedjen a kór.

Én antibiót utoljára 15 évnél is régebben szedtem (Maripen), az eltelt 15 évben uszkve kétszer voltam influenzás.

Opportunista kórokozók bármikor, bárkit támadhatnak. Hiszed vagy sem, a szervezetedben most is bődületesen sok kóroki van elszórva, viszont mivel a szervezeted ellenállóképességével nem bírják felvenni a harcot, így kénytelenek duzzogva lapulni. Ha valamilyen okból (említetted az immungátló készítményeket) lecsökkenne a fehérvérsejt-számod, azonnal aktivizálnák magukat. De valóban, általánosan a HIV-pozitívak szenvednek tőlük a legjobban.

Az orvosokkal igazából nincs bajom, sőt, becsülöm azt, aki ilyen hitvány fizetés ellenére, ennyire túlterhelve is képes a pályán maradni, és csodálom hogy nem sokalltak még be. Ha az egészségügy összeomlana - és erre nagyon jó esély van - akkor úgy hullanának az emberek, mint a legyek. Hogy a gyógyszergyárak abban érdekeltek, hogy legyen minél több beteg, ez eléggé valószínű, de mivel az oltás ingyenes, ez igazából nem tartozik annyira a témához.

Nem vitattam a védőoltások szükségességét, én magam is mondtam, hogy a TBC-elleni meg a Di-Per-Te az fontos. COVID ellen azért nem adatok be magamnak, mert gyakorlatilag zéró az esély arra, hogy meg tudjon fertőzni. Rengeteg olyan oltás is van, ami abszolút nem kötelező (veszettség, sárgaláz stb.), sőt olyan is van, ami gyakorlatilag teljesen hatástalan (kolera). Az igazán veszedelmes, gyilkos betegségekre pedig sajnos mái napig nincs se oltás, se tabletta, se ragtapasz, és még kemóval-sugárral se lehet mindegyiket elintézni. A prionok ellen például abszolute semmink nincs, ha egy ilyen betegséget megkapsz, áshatod is a sírodat. Ehhez képest a COVID gyakorlatilag limonádé.

2021. jún. 6. 21:28
 23/52 anonim ***** válasza:
91%
#21 hülye vagy, az van. Meg te vagy a kisérleti nyúl, az van :D
2021. jún. 6. 21:32
 24/52 A kérdező kommentje:

Hát nekem nincs bajom azzal, hogy évente 3-5-ször náthás vagyok és a paracetamollal elég jól kordában is tartom. Sőt, most a maszkviselés és a H.O. miatt annyiszor se voltam.

Sokkal inkább ez, mint autoimmun betegségek.

Egyébként mi a gond a paracetamollal? Mit okoz szerinted vagy miért kerülendő szerinted?

Egyébként amikor anno sokat olvastam utána az immunrendszernek, az tűnt fel, hogy a HIV+-ak (akiknél a betegség már előrehaladott), immunszuppresszánst szedők nem lesznek gyakrabban náthásak és ha náthásak lesznek, az nem durvul be. Arra tudok gondolni, hogy mivel a nátha tünetei mind-mind az immunválasz miatt vannak, a gyenge immunválasz miatt kvázi tünetmentes lesz a nátha, de előbb-utóbb elmúlik. Mivel nincsenek tele váladékkal, a baktériumoknak sincs hol szaporodni. A koronavírus-fertőzés is a túlzott immunválasz miatt durvul be.

Azt érzem, hogy sokan am-block gyógyszerellenesek, azért született ez a kérdésem.

Ezen kívül rengeteg kérdésem van azzal kapcsolatban is, hogy egyesek miért nem akarják a COVID-oltást.

1. Miért akarják megkockáztatni, hogy mivel elhúzódik a járvány, egy rakás mutáció alakul ki?

2. Miért nem akarják védeni a nyájimmunitás által azokat, akik betegségük miatt nem is kaphatják meg az oltást?

3. Az mRNS-technológia relatíve új, de a többi nem. Akkor mi a gond azzal, hogy "túl hamar" lettek meg a vakcinák?

4. A vakcinák hosszútávú hatásaitól félnek, a poszt-COVID-tól miért nem? Az orvosok se tudják, kinél fog kialakulni poszt-COVID, makkegészségesek embereknél is gyakori ez.

Illetve akik a COVID-oltástól tartanak, azok a többi gyógyszertől is (és erről szól a kérdésem is)?

2021. jún. 6. 21:40
 25/52 A kérdező kommentje:

Én amúgy a home office és a távoktatás óta heti minimum 3 órát sportolok, de néha van ez több is. Igazából már évek óta igyekszem sportolni, a sok utazás, egyéb miatt nem mindig jött össze annyi, amennyi kellene.

Gyalogtúra, bringás túra, futás, otthoni erősítés, úszás, néha konditerem, falmászás, squash.

Igyekszem minél több zöldséget-gyümölcsöt enni, ami tőlem nagy szó, mert alapból nem kívánnám őket.

Szedek Omega3-at, magnézium + B6 tablettákat, néha C és D vitamint, jelenleg multivitamint is.

Eleget iszom és zömében vizet vagy teát (ízesítés nélkül.. ízesítéssel nem tea hanem fura lónyál).

Fontosnak tartom az egészséges életmódot és sokat segít az embernek, de azért kellenek a gyógyszerek is, a védőoltások is, a COVID elleni oltás is.

2021. jún. 6. 21:48
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

Az autoimmun betegségeket NEM az okozza, ha valakinek erős az immunrendszere. Ez egy fals bulvár-állítás. Olyan, mint a "ne egyél cukort [sic], mert cukorbeteg leszel".

A paracetamollal az a gond, mint anno a DDT-vel volt. Egy ideig azzal irtotta boldog-boldogtalan a rovarokat, működött is pöpecül. Aztán a rovarok szép lassacskán "kitanulták" a rovarirtó szereket, megtanulták metabolizálni. Onnantól fogva az a permet, ami 5 éve megölte a lódarazsat, mára csak felidegesíti.

Az ember is ugyanúgy hozzá tud szokni hosszú távon ilyesmikhez. Gondolj az alkoholistákra, vagy a dohányosokra. Adott egy suhanc, aki élete első csikkjét fuldokolva, zöld arccal lehúzza a vécén. 2-3 év múlva már napi 5 szál cigaretta se fog gondot okozni neki. Adjunk neki még öt esztendőt, és máris előttünk áll a napi három doboz cigit elfüstölő tüdőrákjelölt. A nikotin veszedelmes méreg, gondoljunk csak Holhos Jánosnére, azonban a szervezet idővel kitanulhatja. Ugyanez igaz a paracetamolra is, penicilinre, vagy bármilyen hatóanyagra. Anno pl. rengetegen fogyasztottak terápiás céllal arzént is; bizonyos idő elteltével úgy ették, mint a cukorkát, holott egy átlagembert simán a másvilágra küldött volna akkora adag.

Abszolút nem vagyok gyógyszerellenes, de az a meggyőződésem, hogy csak legvégső esetben nyúljunk gyógyszerhez. Ha ki lehet váltani valamivel, ami működik is (itt most nem a homeopátiás bohóckodásra gondolok), inkább oldjuk meg azzal. Ha Coldrex és mézes kamilla-tea közül kéne választanom, a teára voksolnék.

De akkor jöjjenek a kérdésedre a válaszok:

1: Mutációk oltástól függetlenül is kialakulhatnak (mindazonáltal énszerintem a legtöbb beharangozott gonosz mutáns klón egyszerű médiahack, kamu)

2: A nyájimmunitás a COVID nagyon rövid életideje okán fog jól működni, egy 5 évig is eléldegélő kórokival szemben nyilván nem ez lenne a megoldás

3: Ezzel semmi gond nincs szerintem

4: A korábbi sokkal súlyosabb világjárványok poszt-időszakát is túléltük valahogy, pedig akkor még nem volt se oltás, se tabletta, csak ágynyugalom, forró tégla a hasra, meg vajákos Biri, esetleg párducgalócás sámán,táltos

5: Erre már válaszoltam, nem a gyógyszertől "tartunk", hanem úgymond a ráadástól

Nekem stabil, kiegyensúlyozott az étrendem, amire szükségem van, az mindig beviszem rendes étellel, évente csináltatok vérképet, és semmiből nincs igazából hiányom.

2021. jún. 6. 22:02
 27/52 A kérdező kommentje:

A mézes kamillatea kellemetlen (finom a méz, de nem a teában) és savat okoz az arra érzékenyeknél, de náthára aligha fog segíteni. Vállalom a paracetamolhoz való hozzászokás veszélyét. Olyan gyakran nem használom amúgy, hogy ez fennállna.

Hát, nem tudom, hogy korábbi járványok esetén mennyire volt gyakori, hogy a fertőzöttek 70%-ánál később krónikus fáradtság, szívizomgyulladás, légzési nehézségek, memóriazavarok legyenek hónapokig, vagy akár örökké tartó egészségkárosodás.

Ma már legalább úgy-ahogy van rá gyógymód, gondolom szteroiddal kezelik (hiszen gyulladás).

2021. jún. 6. 22:09
 28/52 anonim ***** válasza:

Jó, akkor legyen hársfa-tea. Nem a legjobb az íze, ezt aláírom, de mondjuk a kanalas orvosságoknál (Paxirasol) például jobb. Nekem influenzára segített a kamilla-tea. De a csipkebogyós se rossz.

Aki meg abszolút utálja a teát, van extra erős Halls-cukorka, gyógypemetefű-cukorka, Strepsils (ebben semmi gyógyszer-hatóanyag nincs), Septofort torokfertőtlenítő, és sok más egyéb.

A korábbi járványok is okozhattak maradandó tüneteket. A TBC és a gyermekbénulás például ritkán múlt el nyom nélkül. Ez megint egy soktényezős dolog, nyilván akik alapbetegséggel is bajlódnak, azokban nagyobb eséllyel alakulnak ki ilyesmik, de ők amúgyis beoltatták már magukat sz'tem.

2021. jún. 6. 22:29
 29/52 A kérdező kommentje:

Nekem alapbetegségeim a reflux, magas koleszterinszint, gerincferdülés többek között, ezek miért súlyosbítják a COVID-ot?

Tudom, hogy a COVID-nál volt súlyosabb is, de azért önmagában is eléggé súlyos. 70% poszt-COVID-arány is eléggé durva.

Mi lehet az oltás hosszútávú hatása? Hogyan fejtené ki és mi lehet az?

Mi a forrás, ami miatt ettől féltek?

2021. jún. 6. 22:33
 30/52 anonim ***** válasza:

Erről nem tudok, hogy a refluxra, magas koleszterinszintre, vagy gerincferdülésre hatással lenne-e a COVID. Okozhat emésztőrendszeri tüneteket, ez stimm, de a refluxnak általában szervi okai vannak, a magas koleszterinszintnek számtalan oka lehet, a gerincferdülés meg valami csontrendszeri nyavalya. Úgy tudom, a COVID nem támadja meg a vázrendszert, de ennyire jó nem vagyok sajnos orvoslásból.

Hogy mi lesz az oltás hosszútávú hatása...ki tudja. Egyelőre még csomó édesítőszerrel, adalékkal is úgy vagyunk, hogy rövidtávon látszólag biztonságosak, a hosszú távról meg csak vonogatják a vállukat.

Szóval én nem félek a hosszútávú hatásoktól (se), csak nem áll érdekemben beoltatni magam, ennyi.

2021. jún. 6. 22:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!