Akik a COVID-oltás ellen vannak, mert hű-de-egészségesnek érzik magukat, azok egyéb bajokra se szednek gyógyszert?
Hát elég rosszul teszed, hogy így kezeled a náthát, Kérdező. Ugyanis NINCS olyan gyógyszer, ami meggyógyítaná, vagy lerövidíthetné az időtartamát. Olyan van, amivel enyhíthetőek a tünetek, persze, de itt most a probléma megoldásáról volt szó, nem odébbgörgetésről, szóval ezek nem játszanak.
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg váladéktermelő, köhögéscsillapító gyógyszer erősen kontra-produktív. A váladék nem csak úgy, poénból termelődik: a szervezet próbál megszabadulni a kórokiktól. Te meg el is nyomod valami tablettával? Aztán csodálkozol, hogy 2-3 hétig nyomod az ágyat.
A baktériumok nem a váladékban szaporodnak el, kedves Kérdező, a váladék az már a baktérium-fehérvérsejt harc eredménye. De ha történetesen a váladékban szaporodnának, a létező leghülyébb ötlet meggátolni a képződését.
Azonkívül, ha azért vagy folyton beteg, mert gyenge az immunrendszered, arra semmiféle tabletta, orvosság, oltás stb. nem lesz hatással.
Makkegészséges ember tényleg ritka, de nem kell minden kis bibi miatt rohanni a patikába. Én meg a legkevésbé se vagyok fenyegetve a COVID által, ha éppen tudni akarod. Emberek közé nem járok, nem vagyok se krónikus beteg, se idős, nem eszek denevérkakit se, tehát az oltásnak számomra nincs funkciója.
"nem kell minden kis bibi miatt rohanni a patikába"
Pedig ezt látja az ember a tvben. Fáj a fejed? Dobj be egy fájdalomcsillapítót. Úgy tolják mintha valami cukorka lenne. :DDD
"Hát elég rosszul teszed, hogy így kezeled a náthát, Kérdező. Ugyanis NINCS olyan gyógyszer, ami meggyógyítaná, vagy lerövidíthetné az időtartamát. Olyan van, amivel enyhíthetőek a tünetek, persze, de itt most a probléma megoldásáról volt szó, nem odébbgörgetésről, szóval ezek nem játszanak.
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg váladéktermelő, köhögéscsillapító gyógyszer erősen kontra-produktív. A váladék nem csak úgy, poénból termelődik: a szervezet próbál megszabadulni a kórokiktól. Te meg el is nyomod valami tablettával? Aztán csodálkozol, hogy 2-3 hétig nyomod az ágyat."
Régen nem 2-3 hétig voltam beteg, régen ez hónapokban volt mérhető a felülfertőződések és az idültté váló gyulladások miatt.
"A baktériumok nem a váladékban szaporodnak el, kedves Kérdező, a váladék az már a baktérium-fehérvérsejt harc eredménye. De ha történetesen a váladékban szaporodnának, a létező leghülyébb ötlet meggátolni a képződését."
Vírusfertőzés a nátha, méghozzá koronavírusok. Viszont a nyálkahártya által termelt, eleinte vízszínű, vízszerű váladékban fel tudnak szaporodni a baktériumok.
Amúgy a náthát is gyakran reagálja túl az immunrendszer, mint sok más fertőzést, és ebből gondok származnak.
"Azonkívül, ha azért vagy folyton beteg, mert gyenge az immunrendszered, arra semmiféle tabletta, orvosság, oltás stb. nem lesz hatással."
Mitől lenne gyenge? Ugyan most van olyan problémám, amire valószínűleg szteroid-kezelést fogok kapni, attól ÁTMENETILEG tényleg gyengébb lesz. Korábban nem szedtem immunszuppresszánst, azokat maximum helyileg kaptam, mitől lenne gyenge az immunrendszerem?
Amúgy az oltás pont, hogy véd a betegség ellen, csak a sokféle, gyorsan mutálódó náthavírusok ellen nincs oltás. Ha lenne, én élnék vele.
A volt munkahelyemen nem volt gépi szellőztetés és pici irodákban voltunk sokan. Minden nátha végigment mindenkin, de sokszor a legegészségesebben élők hozták be és náluk volt a legerősebb.
"Én meg a legkevésbé se vagyok fenyegetve a COVID által, ha éppen tudni akarod. Emberek közé nem járok, nem vagyok se krónikus beteg, se idős, nem eszek denevérkakit se, tehát az oltásnak számomra nincs funkciója."
Ajaj, többen is hunytak el és rengetegen poszt-COVID-osak azok közül, akik korábban ugyanezt mondták magukról.
Amúgy a kérdés kiírásával beigazolódtak a gyanúim.
# 11
Tudod, a gyógyszeripar miatt akkora a várható élettartam, amekkora és az életminőségünket is jelentősen javították a gyógyszerek.
Kérdező, de azt soha ne feledd, hogy az orvosok legnagyobb részének NEM érdeke, hogy te egészséges legyél, mivel akkor nem hozol nekik és a gyógyszeriparnak hasznot. Itt minden csak a pénzről szól.
És vigyázz, túlnépesedés van jelenleg. Szerinted ezt a Földünk meddig fogja bírni?
Szerinted egyes érdekcsoportok mikor fognak lépni a népesség drasztikus lecsökkentésére?
A cikk is írja, Kérdező, hogy tévhit a magas dózisú C-vitamin kezelés. Lehet hogy a Coldrex meg ACC meg hasonlók úgy 5 százalékkal meggyorsítják a náthából, influenzából való kilábalást, de direktbe gyógyszer egy sincs rá. Azt is leírtam, miért: pillanatok alatt kifejlődnének a rezisztens törzsek.
Nem véletlen hogy mára az Algopyrin is vicckategóriás gyógyszer lett: amint megfájdult valaki feje, egyből ehhez nyúlt. Mára az emberek nagyrésze hozzászokott a hatóanyaghoz. Ezért sem kellene minden kis fiszemfszom bajra orvossághoz nyúlni.
Az immunrendszer gyengesége lehet veleszületett is, nem feltétlen szteroidtól vagy más gyógyszertől alakul ki. Nézz utána az "opportunista kórokozók" fogalmának. Vannak olyan kórokik, amik XY-t nem betegítik meg, Z-t viszont igen, mert az immunrendszere kevésbé strapás. Ahogy nem vagyunk egyformák, az immunrendszerünk se az. Akinek vasegészsége van, lábon kihordja akár a vérhast is, akinek meg eleve alacsonyabb mondjuk a nyiroksejt-száma, az még náthával is egy hétig fekszik.
Ja, nem mellesleg az oltás se tart örökké,csak mondom. Hiába kapsz kiskorodban három Di-Per-Te oltást, ha megszúrod magad egy rozsdás szöggel az udvaron 10 év múlva, ugyanúgy lehetsz tetanuszos.
A COVID-ról annyit, Kérdező, hogy van valami, amit nem tudsz: ez a vírus nagyon rövid ideig életképes gazdatest nélkül. Egy napig se. Nem úgy, mint mondjuk a tetanusz, ami vidáman elvan csíratok formájában a föld alatt akár 10 évig is. Ezzel együtt, úgy érzem, megfelelő módon vagyok védve ellene.
Tünetmentesen voltam bárányhimlős, általános iskolás koromban kétévente látott az orvos, jelenleg háromévente van antibiotikumot igénylő megfázásom, de biztosan gyenge az immunrendszerem. :D Most az lesz a szteroidtól, ez van. A szteroid mellékhatásai jobban izgatnak.
Viszont az, ha valakinek a taknya-nyála egybefolyik náthakor, az tudtommal túlzásba vitt immunválasznak köszönhető.
Az opportunista kórokozók tudtommal HIV+ -akat támadnak, amikor már lényegében végstádiumban vannak (talán akkor már nevezhető AIDS-nek).
Biztos, hogy van olyan orvos, aki khm nem feltétlen jót akar, de van, aki teljes mértékig.
Nekem például vannak alapbetegségeim. Ezeket gyógyszerekkel lehet kezelni, esetleg műtéttel.
Ha nem lennének védőoltások, még hullanának a gyerekek torokgyíkban, járványos gyermekbénulásban, feketehimlőben.
A vitamintablettákat is gyógyszergyárak állítják elő. Jó, lehet, hogy valamelyiket olyan gyárak, amik nem gyártanak gyógyszert - de ettől még ugyanúgy profitéhes szervezetek ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!