Akik a COVID-oltás ellen vannak, mert hű-de-egészségesnek érzik magukat, azok egyéb bajokra se szednek gyógyszert?
Nos, mint már mondtam, alapból nem járok emberek közé, semmi olyan helyre, ahol lenne esélyem elkapni bárkitől is. Olyan helyen élek, ahol talán 2 ilyen beteg, ha volt, tavaly valamikor, azóta az esetszám nulla. A társadalmi érdek azért nem jelentős, mert a nyájimmunitással a vírus már nem lesz életképes, egyszerűen ha akarna se tudna lefertőzni annyi embert, hogy fenn tudjon maradni (ha emlékszel még, ugyanilyen apokalipszist jósolgattak a madárinfluenza, H1N1, SARS idejében is, szépen ki is koptak aztán). Ja, és bízom a 30 százalékomban :)
Párodnak ám mi a véleménye? Ő mit gondol erről?
Ő is beolttatta magát, amúgy ő egészséges, tényleg. Bár még mindig az a véleményem, hogy 70% poszt-COVID-esély, de beolttatta magát.
Én amúgy tömegközlekedem Budapesten, járok emberek közé. Otthonülős vagyok, de amikor megyek, akkor megyek, iszogatni, egyebek.
Én is kerékpározom, de mindenhova nem kényelmes számomra és a szteroidkezelés alatt nem tudom, mennyire lehet majd. Elvileg az egész szervezetet lenullázza.
Az irodába is visszatértünk, nemsokára maszk se kell.
Én régebben szedtem mindenfélét. Valahogy évről évre betegesebb lettem, minden nyavalyát összeszedtem, gyakran jártam mindenféle orvoshoz a bajaimmal, de csak tüneti kezelést kaptam, az sem mindig volt hatásos. Aztán elegem lett az egészből. Étrendet és életmódot változtattam, elkezdtem vitaminokat, étrendkiegészítőket szedni. Évek óta nem vettem be gyógyszert. A poén az, hogy igazából már nincs is mire. Már nem fáj semmim, ha évi 1x elkapok egy náthát, iszok gyógyteákat, sokat pihenek, 3 nap után semmi bajom. Alapbetegségem már nincs, teljesen egészségesnek érzem magam, a vérképem tökéletes.
Ismerőseim, rokonaim közül voltak páran COVID-osak (közülük senki se került kórházba és senki se halt meg), de csak egyvalakit ismerek, aki post-COVID-osnak mondható. Ez nála annyit jelent, hogy fáradékonyabb, mint előtte. A 70% szerintem túlzás, én 30%-os gyakoriságról olvastam legutóbb.
Hát szerintem a legritkább, hogy a krónikus betegséget gyógyítsa az életmód.
Bár nem tudom, biztosan javít.
Amikor engem 17-19 éves koromban vizsgálni kezdtek, akkor 2 deci kólától vagy egy doboz gyümölcsös sörtől úgy égett a gyomrom és a nyelőcsövem, hogy ihaj és eléggé váladékos is voltam.
Most az utóbbi időben kevésbé vagyok váladékos, ha duzzadt az orrnyálkahártyám, akkor tuti beteg leszek (tehát ok nélkül nem az vagy csak picit), és ritkábban ég a gyomrom. Be tudok rúgni sörtől úgy, hogy semmi bajom.
Kérdező
Én nem vagyok a covid oltás ellen más miatt nem kérem az oltást, mielőtt még menne a laposföldhívő, konteos, Gödényezés, vírustagadó stb nem tudom még miket szoktak mostanság emlegetni de ki kell ábrándítsalak egyikhez se tartozom.
Én nem tagadom ritkán de vagyok beteg. Attól függ mikor mi éppen.Ha náthás vagyok, vagy megfázás akkor ha ritkán belázasodok akkor otthon 1 hét pihenéssel jó meleg citromos, gyömbéres, mézes tea. Plusz kamilla tea, nózi használata.
Arcüreggyulladásra gyerekként mikor volt ott infralámpás arc melegítést alkalmaztak szüleim.Menstruációs fájdalomra pedig ha ritkán nagyon fáj akkor gyógyszer. Lázra ami szintén ritkán van nálam lázcsillapító s mivel nagyon fázni szoktam olyankor amikor van erőm beállok a zuhany alá s forróvizes zuhanyt veszek egyszerűen jól esik s aztán be az ágyba. Fogfájásra gyógyszer.
De mindenki a saját testét ismeri már annyira hogy tudja mi a jó, mi hat.
Én pl. mindent megeszek de mértékkel amit szeretnék s minden nap eszem zöldséget, gyümölcsöt vegyesen. Mellé van hogy 3-4 naponta multivitamint is szedek, pluszba minden nap virágport szedek 1 kiskanállal, heti 1x unicum/pálinka/st hubertus, s nincs olyan hét hogy ne kívánnám a rostos italokat, vagy az ásványvizet, heti 2x-3x ezeket is fogyasztom.
Szóval ennyi vitamin mellett csoda lenne ha elkapnám a covit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!