Sok embernek mi baja a covid oltással?
Vannak kötelező oltások amiket már csecsemő korban megkapunk pl. gyermekbénulás elleni oltás, Tuberculosis elleni oltás, Hepatits-B elleni oltás (bár ez 13 éves korban kötelező) stb. Sőt bizonyos országokba eleve be sem léphettél a covid előtt sem, ha nem voltak meg bizonyos oltásaid (pl. a malária).
De érdekes ezek ellen mégse volt hisztizés..
Van aki szerint lapos a föld, van aki szerint gyíkemberekből áll a háttérhatalom, van aki szerint létezik a Yeti... és van aki oltásellenes. A közös bennük az, hogy mind egy teljesen irracionális hitbe gabajodtak bele, aminek semmi köze érvekhez, logikához, annál több köze van az érzelmekhez és a pszichológiához. Ezek természetéből fakadóan pedig pontos választ nem lehet adni rá, hogy hogyan jutottak ide. Talán túl sikertelenek a valódi életben, ezért szívesen hisznek el egy olyan alternatív valóságot, amiben ők okosabb a többségnél? Tippnek jó ez is.
Abban viszont biztosak lehetünk, hogy érvekkel, bizonyítékokkal soha nem lehet őket meggyőzni, mivel a nézetük érzelmi alapú. Érdemes megnézni a Behind the Curve c. filmet a laposföldhívőkről (fent van Netflixen), akiknek teljesen mindegy, hogy milyen bizonyítékkal szembesülnek, még ha saját maguk végezték is el hozzá a kísérletet, csak vakon hisznek tovább az elméletükben. Teljesen felesleges tehát vitatkozni velük.
43. engem meggyőzhetsz könnyen, a 2-4 éves eredményekkel és a tényleges, nem rendkívüli engedély bemutatásával, még mindig nem értem, hogy lehet valaki oltásellenes a a kismillió oltás közül egyetlen egy darabot nem kér..
Egyébként sikertelen emberek pont jó duma, hogy ettől ők a hősök, hogy kérnek egy oltást.
Viszont az az érdekes, hogy a fotelharcosok közt van sok oltásfanatikus, orvosi körökben tök oké ha valaki kér egy oltást vagy nem, itt nem vitázunk róla, ugyanakkor gyári munkások közt is sokan nem kérik, legtöbb ismerősöm azért adatta be, hogy legyenek "jogaik" vagy épp a munkahely így kívánta.
Nem értem hol a gond amúgy, tömötten a buszon állni, meg boltba járni az oké? Ha tényleg annyira nagy szar lenne mindenki bezárkózna és tényleges lezárás lenne ami 40 nap, de akkor se ki, se be.
A kormány elveszette a bizalmat. Így egy bizalmat vesztett "szerv", a kormány reklámozza az oltást - nem kell az embereknek.
Annyi ember halt meg vagy gyászol a környezetemben, hogy ilyet még nem tapasztaltam, állítom, hogy az 1956 után születettek zöme nem élt át ilyet. Csak a gimimben két volt tanárom hunyt el a COVID-ban, egyiket jól ismertem, Apukám több munkatársa hunyt el, egyik érdeklődési köröm közösségének ikonikus embere, nagyon jó barátnőm apukája.
Veszélyes ez a vírus, sokkal veszélyesebb a szezonális influenzánál.
Két lehetősége van a kormánynak. Vagy a nyájimmunitás kialakulásáig zárva tart minden, vagy a nyájimmunitás kialakulásáig engedik a védetteket. Persze egy ilyen szinten bizalmat vesztett kormánynak sokan minden döntését bírálják, akkor is, ha azok önmagában reálisak.
Védőoltások évtizedek óta léteznek. A Sinopharm technológiája mindenképp évtizedes, itt nagy túlzással csak az elölt vírus a más, mint a többi oltásban.
Mi a félelmetes, mi a teszteletlen ebben? Mégis miért lenne szövődménye évtizedek után?
Olyanról hallani, hogy vírusfertőzés után lesz valaki autoimmun beteg - nem is ritka ez. (Ennél a mondatnál mindenféle vírusra gondolok, nemcsak a koronára.)
A koronavírus állítólag valami 10-20%-ban okoz szövődményt, szívizomgyulladást, krónikus fáradtságot és egyebeket. Ha utánaolvastok, minden cikk azt állítja, hogy vagy hónapok, vagy kivizsgálás után szabad újra sportolni akár hobbi szinten is.
Tehát a fertőzésnek van szövődménye, nem az oltásnak.
Én beoltattam magam, mert nem akarok 3 hétig olyan beteg lenni, mint még soha, esetleg kórházba kerülni vagy belehalni, majd 20% eséllyel szívizomgyulladást kapni.
Egyébként én olyan 8-10 éve sokat olvastam az immunrendszerről és hát totál más az igazság, mint amit a reklámok mondanak. Első körben: az immunrendszert nem lehet erősíteni - és még ez a szerencsénk.
Tehát ne gondoljátok, hogy a csodavitamin megvéd.
Tünetmentes fertőzés. Igen, állítólag 20% tünetmentesen fertőződik. A bárányhimlőn is esnek át tünetmentesen, én is. Nem, nem csodavitaminok miatt.
Ha annyira veszélyes az oltás, miért áll mellette a Zállatorvos vagy a Szkeptikus Társaság?
Nekem nem csak a COVID oltásokkal van bajom, hanem az összessel (ha már említetted a kötelezőket).
Egy kis lista azokról a vakcinákról, amikkel a gyerekeimet beoltották 2 éves korukig (betegtájékoztatók alapján):
- BCG (TBC/TB ellen): összetevők: mycobacterium bovis, Tuberculosis, élő attenualt baktérium; "Ne oltassa be magát az SSI BCG vakcinával, ha immunrendszere nem működik megfelelően" – ehhez képest pár napos újszülötteknek adják, akiknek még fejletlen az immunrendszere,
- Infanrix IPV+Hib (diftéria, tetanusz, pertusszisz, poliomielitisz és b-típusú Haemophilus influenzae (Hib) ellen): hatóanyag: toxoidok + inaktivált vírusok; lehetséges mellékhatások: nyirokcsomó duzzanat a nyakban, allergiás reakciók; laktóz (!), összetevők: neomicin, polimixin, formaldehid (!), poliszorbát 80 (2-3-4 hónapos korban adták)
- Pentaxim (kórokozók ld. Infanrix): ellenjavallat: allergiás reakció; lehetséges mellékhatások: hipotónia, figyelemcsökkenés, kiütés, Guillain-Barré szindróma, összetevők: alumínium-hidroxid (!), formaldehid (!), trometamol, glutáraldehid, neomicin, streptomicin, polimixin B; (2-3-4 + 18 hónapos korban adták)
- Prevenar (Streptococcus pneumoniae baktérium 13 típusával szemben): pneumococcus oltóanyag, összetevők: alumínium-foszfát (!); (15 hónapos korig 3x adták)
- MMRVAXPRO: élő, attenuált kanyaró-, mumpsz- és rubeolavírus; Az M-M-RVAXPRO Önnek vagy gyermekének történő beadása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha az alábbiak bármelyikét észlelte már: Ha Önnek vagy gyermekének már volt allergiás reakciója a tojásra vagy bármire, ami tojást tartalmaz. Ha Önnek vagy gyermekének egyéni vagy családi kórtörténetében szerepelnek allergiák, illetve görcsrohamok; ritka mellékhatás: steril agyhártyagyulladás – fényérzékenység, nyakmerevség stb., idegrendszer gyulladásával járó betegség, Guillain-Barré szindróma, kötőhártya/ideghártya-gyulladás, süketség; összetevők: neomicin (AB); (Prevenarral együtt kapták 15 hósan, ismétlő 11 évesen)
A fenti oltásoknak több súlyos mellékhatását is megtapasztaltuk, amiket a gyermekorvosunk nem vett észre vagy elbagatellizált ("nincs köze az oltáshoz, de nem tudom, miért alakult ki", "ez normális reakció"), vagy később alakult ki/derült ki. Mivel egymás után kapták az oltásokat (plusz közben még 2 ajánlottat is, amikre az orvos beszélt rá), sőt volt, hogy egyszerre többfélét is, lehetetlennek tűnik kibogozni, melyik okozhatott mit. A mellékhatások bejelentése egyszer sem történt meg. Egyik gyerekem 6 éves korára heverte ki a "ritka szövődményeket", a másik még mostanra sem, bár alternatív módszereknek köszönhetően sokat javult az állapota. Köszönöm szépen a fejlett orvostudománynak, amit értünk tett...
Rengeteget olvastam a témában az évek során, angolul is, orvosi publikációkat is. Nem vitatom, hogy az oltásoknak volt szerepe egyes súlyos betegségek visszaszorításában. Nem ellenzem azt, hogy a gyerekeket beoltsák (bár nem mindegy, mikor, mivel, egyszerre hányféle kórokozó ellen). De egyszer végre beismerhetnék, hogy sok áldozata van az oltásoknak (több, mint amennyit be is jelentenek), hogy nem olyan biztonságosak, mint amilyennek hisszük őket, amilyennek én is hittem őket egykor. Egyszer véget vethetnének annak, hogy ezek az oltások mind kötelezőek nálunk, és x hónapos korban BE KELL adni minden mai gyereknek (ritka kivétellel). Az orvosnak pedig kötelessége kellene, hogy legyen, hogy ismerje és fel is ismerje a mellékhatásokat, ezeket dokumentálja és szükség esetén kivizsgáltassa, és komolyan vegye a szülő aggályait. Az is kötelessége kellene, hogy legyen, hogy a mellékhatásokat minden esetben bejelentse (az ún. "oltási reakciókat" is, akkor is, ha enyhének tűnnek), ellenkező esetben felelősségre lehessen vonni akár évek múltán is.
Ezek után mennyire meglepő, hogy a COVID oltásokban és ezek propagálóiban sem bízom? Melyiket válasszam: az új, kevéssé ismert/használt, ki tudja mennyire biztonságos technológiákat, vagy a régit, amiben alumínium van, és aminek az első dózisa után rövid idővel meghalt egy közeli rokonom (persze nem az oltás miatt, ez biztos, mivel fel sem boncolták, és persze ez sem lett bejelentve)?
Kedves 43-as, neked milyen érzelmeid és milyen nézeteid lennének ilyen tapasztalatokkal? Rá tudnád venni magad az oltásra "a közösség érdekében", lesz ami lesz alapon? Vagy azért nem sietnél annyira, hátha kiderül még valami?
Az embereknek leginkább sose jó az ami éppen van. Nyilván nem kényszer csak jó lenne ha végre el lehetne dobni a maszkot és minden menne a normális kerékvágásban. Furcsának azt találom, hogy az emberek bevállalnak fölösleges kockázatokat a mindennapok során, olyanokat amiről tudják, hogy rossz, most meg azt mondják, bizonytalanok, kísérleti fázis stb.
A dohányzás rossz, egészségtelen, rákot okoz. Mégis tömött sorokban állnak a népek, hogy rágyújthassanak. Ott van még a drog, az alkohol amikről tudjuk, hogy nem segítik a szervezetet. A gyorshajtás.... lehet játszani de ha 1000x bejön és csak egyszer nem... megéri? Ez mind halált okozhat...mégse izgat senkit, ugyanúgy csinálja.
Ott van az egészséges életmód, sok zöldség, gyümölcs, diéta, sport, ezek jót tesznek a szervezetnek, meghosszabbítják az életet, lassítják az öregedést, mégis a társadalmunk el van hízva. Nem diétázik, nem sportol...akkor most mi van? Miért kell mindenre valami kifogást gyártani? Jobb lenne ha kiszállna házhoz a virológus és mindenkinek egyesével elmondaná, hogy hasznos a vakcina? Elmondja minden este. Elég fárasztóak már ezek a kifogások, hogy semmi nem jó, ami van és mindenben csak a rosszat akarjátok meglátni.
Én biztos azt csinálnám, hogy oltanék amíg csak igény van rá, majd nyitnék. Aki akarta kapott, aki nem az nem. Menne tovább az élet. Mindenki felnőtt ember, el tudja dönteni mi a jó számára. Viszont a lélegeztetőgépes kórházi tartózkodását megfizettetném, mert a "nekem minden jár de én nem vagyok hajlandó tenni semmit másokért" nem szimpatikus álláspont és nem is visz előrébb bennünket.
46-os.
Én vagyok a 43-as.
Konduktor vagyok. Azok alapján, amit leírtál, gondolom tudod mit csinálok.
Dolgoztam olyannal aki sajnos egy életre lebénult a polio oltástól, amikor vele dolgoztam már a 20-as éveiben járt. Megtapasztalatm az összes gondját elég közelről.
Szomorú. De benne van a hibahatárban.
Az én gyerekem, aki hamarosan megszületik az összes kötelező, és ajánlott oltást meg fogja kapni, amit csak meg tudok fiztni.
Nem egyszerre, henem az ajánlott időben.
A férjem mentőtiszt, számunka ez egyértelmű döntés.
És igen, felvettem a Pfizert terhesen. Örülök neki, hogy megkaphattam.
Ha nem lennék terhes, felvettem volna az Astrát, a Sputnikot, a kínait, vagy akármelyiket.
Nekem így tiszta a bűntudatom. Én úgy gondolom, hogy ezzel teszek meg mindent a családomért.
Kifejteni nem fogom az okát, de remélem ez kielégítő válasz a számodra.
uh, bocsánat!
nem 43, hanem 31 vagyok!
Nem akartam más nevében írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!