Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért hiszi azt az orvos,...

Miért hiszi azt az orvos, hogy megmondhatja, mit csináljak, csak azért, mert ő orvos?

Figyelt kérdés
Azt mondta, szedni kellene ezt ekkor meg ekkor. Én meg mondtam, hogy " HÁT NEM" és felálltam, kimentem, rábasztam az ajtót.

okt. 12. 09:21
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
75%

A reumatológusok között valahogy több a sarlatán, eüsként a saját reumatológiánkat is nagy ívben kerülném, nagyjából háromféle terápia létezik náluk, leginkább az, amit az aktuális orvoslátogató javasol.

Laikusként is sajnos valamikor rá kell jönni, mi az amit tényleg érdemes szedni és mi az amit nem, nyilván ha valakinek nyugalomban 200 a vérnyomása arra valamit azért csak be kellene venni, de ha te tudod, hogy csak az orvosnál ennyi, akkor meg kell neki mondani és ha akkor is gyógyszert akar adni, akkor keresni másik orvost.

okt. 15. 18:54
 42/45 anonim ***** válasza:
62%

Troll vagy kérdező

Unatkozol vagy mi van? Ennyire debil nem lehet felnőtt ember, hogy tényleg ilyen defektes legyen mint te

okt. 17. 09:55
 43/45 anonim ***** válasza:
84%

Háziorvos vagyok, van a kérdezőhöz hasonló betegem, a különbség csupán annyi hogy ő egy úriember a kérdező meg finoman fogalmazva nem az.

Bejön megbeszéljük azt amit szeretne, meg szoktam kérdezni hogy nem akar e laborba elmenni, amit ő udvariasan elutasít és kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymást.

A probléma akkor szokott lenni amikor az ilyen kérdezőhöz hasonló jobban tudom emberke ténylegesen beteg lesz, kap pl. egy szívinfarktust vagy strokeot tőlem meg elvárná hogy gyógyítsam meg. Hát az időt visszafordítani én sem tudom.

okt. 23. 21:00
 44/45 A kérdező kommentje:
A háziorvos urat kérném, hogy világosítson már fel, mi alapján választják ki az adott gyógyszert a betegnek. Illetve szeretném megkérdezni, hogy az orvoslátogatók mekkora befolyással bírnak gyakrabban felírt gyógyszermárkák tekintetében?
okt. 23. 21:27
 45/45 anonim ***** válasza:

Befolyással vannak, de leginkább csak márkák tekintetében, azért nem fog bizonyos típusú gyógyszert felírni, mert a gyógyszerügynök azt mondta, csak ha ő is jónak látja.

A nem helyettesíthetőséget viszont nem szokás pipálni, a gyógyszertárban kérheted más gyártóét is.

okt. 24. 02:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!