Miért hiszi azt az orvos, hogy megmondhatja, mit csináljak, csak azért, mert ő orvos?
Ez a munkája, az alapján dönt, amit lát.
Mondtad neki, hogy máskor nem magas? Mert akkor 24 órás vérnyomásmérést csinálhat vagy megkér, hogy vezess naplót. Egy lelkiismeretes orvos mondjuk egy mért érték alapján nem állít be terápiát, bár lehetséges, hogy a korábban mért magas értékeket is látta, de ha nem mesélted el neki, hogy az a futás, a dolgozat meg a rettegés miatt volt, akkor mit gondoljon?
Nyilván amihez ért, azon a területen megmondja más embernek mit csináljon. Te mit csinálsz?
Akár pénztáros, szalagmunkás, vezérigazgató vagy, jön oda valaki, megmondod neki hova tegye meg mit nyomjon meg, az meg majd puffog, hogy mit képzel, hogy megmondja mit csináljak, csak azért, mert ő a gépkezelő?
35: már bocsánat, de akkor elvegetálok, ha azt szabja rám a sors. Nekem senki nem mondhatja meg, h mit csináljak a saját testemmel!!!
A pilóta más helyzet, az nem csak az én testemről szól.
Részben igazad van, kérdező. 25 éve kórházba kerültem, a reumatológia élére frissen kinevezett barátom keze alá. Új seprő jól seper címén az interneten országos konzíliumot trombitált össze az ügyemben. Autoimmun artritis. Tolókocsi. Addig is szedjem a Methotextrat nevű istencsapását, ami bevallottan az immunrendszer hazavágására szolgál. Amikor e nemes "gyógyszer" mellékhatásaira a nyolcadik újabb "gyógyszert" írta fel, bedurrant az agyam, és a kukába borítottam a gyógyszeres fiók teljes tartalmát, és a saját kezembe vettem a sorsomat. Vidékre költöztem, és azt ettem/ettük, amit táp, vagy műtrágya, permetszer nélkül megtermeltem. 22 évig egy nyamvadt Algopyrint se vettem a számba. (Most a cukromra szedek valamit.) A tolókocsit eddig sikerült kicseleznem.
Szóval előfordul, hogy nem érdemes a dokikra hallgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!