Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtét után kell otthon cseréln...

Műtét után kell otthon cserélnem a kötést vagy nem?

Figyelt kérdés
Csukló műtétem volt és az orvos rugalmas pólyával kötötte be az egész alkaromat. Nem mondta hogy a varratszedésig (10 nap) ezzel van-e teendőm, de mindenki mindenhol azt írja, hogy szokta cserélni.

tegnap 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem mondott semmit, akkor megnézheted, hogy az ambuláns lapodra írt-e. Holnap pedig telefonon is érdeklődhetsz. Szerintem jobb, ha nem piszkálod, ha nem tudod, hogy mire kell figyelni.
tegnap 19:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Kell igen.
tegnap 19:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Se a zárójelentésen se a távozási lapon nincsen erre vonatkozóan semmi legfeljebb annyi, hogy "a műtéti terület ellenőrzése és gondos tisztántartása" ami nagyjából bármit jelenthet. Meg ápolási eszközök között rugalmas pólya van beikszelve ebből gondoltam, hogy lehet, hogy nem tilos cserélni.
tegnap 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor cserélhetsz kötést.
tegnap 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Muszáj naponta cserélni, ha azt akarod, hogy ne fertőződjön el. De a varratra csak laza fedőkötést teszünk. Fújsz rá egy octeniseptet és valami szélesebb szigetkötszert ráragasztasz. Ennyi
tegnap 19:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Eddig nagyon vigyáztam a kötésre, most lecseréltem. Köszönöm a válaszokat.
tegnap 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem gondolom hogy otthon kellene.Ilyenre senki sincs otthon berendezkedve.

Ha cserélni kellene elküldenek a házi orvoshoz.

tegnap 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!