Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » KÖTELEZŐ SZŰRŐVIZSGÁLATOK... ...

KÖTELEZŐ SZŰRŐVIZSGÁLATOK... Lehet erről kérdezni? Vagy csak HELYESELNI lehet ezen a fórumon is?

Figyelt kérdés

A kérdés költői volt, úgyhogy nem fejtem ki bővebben a véleményem róla.

Van viszont egy TELJESEN SEMLEGES, mégis releváns kérdés, amit (talán) feltehetek:

VAN MÉG VALAHOL AZ EU-ban olyan ország, ahol ilyen van?

Vagy csak TERVEZNEK ilyet...

(Tehát nem egyszerűen szűrővizsgálatok vannak, hanem

kötelezik az embert-buntetéssel fenyegetve!-hogy elmenjen egy olyan dologra, amit esetleg nem akar...)

Illetve a FEJLETT VILÁGBAN (vagy akár a fejlődő világban)

BÁRHOL?

júl. 15. 14:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

Az első oldalon nagyon sok hozzászóló van tévedésben. Nem igaz, hogy máshol is kötelező oltások vannak jellemzően, mint Magyarországon. Ami kötelező oltás van, az kizárólag gyerekeknek kötelező, és jóval kevesebb, mint nálunk; itthon 13-14 féle kötelező van, kb. világelső mennyiség, és ez, a tüdőszűréssel egyetemben a kommunista, antidemokratikus hagyomány továbbélése. A demokratikus államokban, elsősorban USA, vagy pld. Németország kevés kötelező oltás van gyerekeknek is, ha egyáltalán. Azzal viszont erősen presszionálnak, hogy állami iskolába nem lehet néhány oltás nélkül beíratni a gyereket; de nem olyan barbárság van mint itt, hogy elveszik a szülőtől és kényszer oltják. FELNŐTTEK számára pedig SOHA nem volt országos szinten kötelező oltás demokratikus államban, maximum városi, regionális szinten, az is kb. évszázaddal ezelőtt. Kivétel a COVID oltás Olaszországban és Ausztriában, de csak elvben; végül nem hajtották végre a büntetéseket. A kötelező tüdőszűrés mint kommunista hagyomány is csak regionális szinten volt elrendelve, ahol JÁRVÁNY helyzet indokolta.

Kötelező szűrés viszont sehol nincs, és Magyarországon sem kell túlságosan aggódni miatta, mert alkotmányellenes. Ha elrendelik, meg kell támadni bíróságon, garantáltan nyertes per, legkésőbb a Strasbourg-i bíróságon. De éppen ezért, aligha fogják elrendelni, az erről szóló sajtóhírek épp olyan blöffök, mint amikor a magánnyugdíj pénztárra azt mondták, aki nem adja oda, nem lesz nyugdíja. Fenyegetnek, hogy elmenj, de nincs mögötte sem jogi, sem logisztikai háttér.

júl. 18. 23:16
 42/62 anonim ***** válasza:
100%
Hogy akarnak minket szűrögetni amikor egy nefrológiai vizsgálatra én 5 hónapos várakozási időt kaptam? És miért akarja nekem bárki is meghatározni milyen szűrő vizsgálatra menjek és hova? Majd én kiválasztom magamnak a helyet és az orvost ha menni akarok. Mammográfiára, bélrák szűrére menjen a jó k... a anyja aki ezt kitalálta! Meg van az oka annak hogy nem járnak ezekre a vizsgálatokra az emberek, találjanak rá ki olyan módszert ami emberi és nem szétbaxni a másikat, mert max. magánúton vagyok hajlandó ilyenre elmenni, egy béltükrözést is max. altatásban. A jó k..a anyjukat aannak akiknek ezt rnk akarják erőltetni, nagyon bízom benne hogy ezt nem fogja a sok birka hagyni, mert az a hozzáállás amit az orvosok csinálnak meg alekezelések meg egyebek nekem nem hiányoznak. Én kiválogattam magamnak mire járok és ennyi a töbibe nincs joguk beleszólni, magán ügy ha én rákossá válok és teherré válok az eü-nek akkor hagyjanak békében megdö.gleni. Amúgy meg nem értem mitől tehet egy előrehaladott rákos beteg? Édesanyámat emgvizsgálták 3 nap után haza engedték már nem kezelték, csak egy sugaradt adtak neki és jónaot kívánok, itthon hunyt el végül, az eü lexar mindenkit aki nem fizetősbe megy, nekem erre nincs szükségem! Senkinek semmi köze nincs ahhoz ki mit vállal be az életébe ezt ne akarják erőltetni, édesanyám sem járt orvosokhoz meg volt rá a nyomos oka!!! Ő ezt így beválllata ezt is tiszteletben kéne ám tartani, ha ráerőltetik a vizsgálatokat lehet hamarabb halt volna bele az egészbe.
júl. 20. 17:48
 43/62 anonim ***** válasza:
*nem tehet hanem teher!
júl. 20. 17:51
 44/62 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, hogy felnőtt vagyok, majd én eldöntöm, milyen szűrővizsgálatra szeretnék járni és hova. Nőgyógyászatira pl így is járok évente. Mammográfián egyszer voltam, magánban, egy kisebb sugárterhelésű vizsgálaton, és úgy tervezem, hogy kb 3-4 évente megyek magamtól. Azt olvastam, hogy a vastagbél szűrés első körben úgy lesz, hogy mintát kell adni, és ha nincs gond, nem lesz tükrözés. Egyébként is nonszensz lenne, családtagom protekcióval kapott ibs gyanú miatt tükrözésre időpontot februárban májusra. De ez a kötelező jelleg, meg fenyegetés nagyon nem tetszik. Legyen ösztönzés, felvilágosítás, stb., de ne ez. Sértő, megalázó felnőtt emberként. És diszkriminatív. Miért írnak elő egy nőnek 3x annyi vizsgàlatot, mint egy férfinak, mikor a nők smúgy is inkább eljárnak szűrésre?
júl. 22. 13:49
 45/62 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap az ATV-n (Heti Napló) sikerült összedobni egy meglehetősen demagóg, propaganda anyagot. Szégyen.
júl. 22. 13:54
 46/62 anonim ***** válasza:
82%
Ha bütetgetni akarnak mert én nem megyek el a kötelező marhaságaikra, akkor kifizetem a büntetést, de akkor mivel nem marad magánúti vizsgálatra pénz, akkor arra sem fogok elmenni emire szeretnék. Nagyon jó megelőzési program valóban :D
júl. 23. 09:52
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
Büntetés helyett inkább javaslom, támadd meg a határozatot a bíróságon. A 3 féle rákvizssgálat invazív, ezeket szerintem lehetetlen elveszíteni. Ügyvédet kérdezz meg.
júl. 23. 11:39
 48/62 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom én is: remélem, ezek, ebben a formában sosem valósulnak meg, és soha nem lesznek kötelezőek...
júl. 23. 11:48
 49/62 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy még egy gonodlat, van olyan vérvétel ahol ki tudják mutatni a rákot tumormarkerrel... Minek ez a sok szűrés aztán egy egész test mr, vagy ct és ennyi
júl. 23. 19:01
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

Úgy néz ki, megnyugodhatunk. Az antsz frissnek tűnő leírása alapján "jogilag nem kötelező" elmenni. Tehát ahogy sejthető volt, a média össze-vissza hazudozik. Azért mondják, hogy kötelező, hogy minél többen elmenjenek.

[link]

júl. 23. 19:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!