Kinek, mi a terve, ha a munkahelyén kötelezővé teszik az oltást?
Értelemszerűen ez azokhoz szól, akik nincsenek még beoltva.
Tudom, van már ilyen jellegű kérdés, csak most már biztossá vált a dolog.
Beadatod magadnak? Melyiket? Inkább felmondasz? Esetleg megkockáztatod a fizetés nélküli szabadságot, amíg a főnököd rá nem jön, hogy szüksége van rád (van ilyen is, de sajnos kevés)? Vagy összefogtok a munkahelyen az oltatlanokkal, hogy egyikőtök sem fogja beadatni?
Én alapból ellentmondásosnak érzem az egészet, mert ha elrendelik, hogy kötelező az oltás, akkor miért kell továbbra is aláírnom egy nyilatkozatot arról, hogy saját felelősségem tudatában oltatom be magamat, amikor saját felelősségem tudatában nem tenném meg?
#40: azért azt tisztázzuk már, hogy a gyermekkori védőoltás az nem EZ. Azt egyszer megkapja, legfeljebb 2x, ami olyan, de nem kell milliószor megismételni, mert konkrét dologra ad védelmet, míg ez a covidnál, vagy influenzánál nem lehetséges, és soha nem is lesz az.
Most 1-2-3 oltásról van szó, később majd 4-5-6-8-10-15-20 oltás lesz, nem beszélve arról, hogy akit a kezdetekben 1-2-vel beoltottak, az már most ott tarthat, mint az oltatlanok, mert az ellenanyag kiürül a szervezetből. Már ha egyáltalán kialakult benne.
Ha ez most ennyire kötelező, akkor az influenza ellenit miért nem tették soha kötelezővé, amikor abban is halnak meg bőven, és az is könnyen fertőz? Azért, mert rájöttek, hogy milyen politikai harcokat lehet ebből csinálni.
És amíg az oltás nem kötelező, addig nem kötelezhetne rá SENKI. Márpedig ha én azért adatom be, mert különben kirúgnak, akkor az nem a saját felelősségem tudatában történik.
#43: ha ezek után sem fogtad fel, hogy nem a félelemről van szó, akkor felesleges magyarázgatni. Itt arról van szó, hogy senki nem kötelezhet valamire, aminek nincs értelme, és ami okozhat bármilyen mellékhatást.
A Fideszes orvos (Merkely Béla) is megmondta, hogy egészséges embernél nem okozhat semmilyen problémát az oltás. De ki mondja meg, hogy ki számít egészségesnek? Ugyanis nem egészséges embereket is ugyanúgy oltanak orrb-szájba, csak a statisztika meglegyen.
Ez az egész már undorító módon csak a politikáról szól, semmi másról...
"és ami okozhat bármilyen mellékhatást." akkor ezt minek nevezed, ha nem félelemnek? És ki szerint nincs értelme? Szerinted? Senkit se érdekel.
Igen, nem kellene a fityisznek hárítani a felelősséget a munkáltatók felé, hanem vállalni kéne a felelősséget és elrendelni a kötelező oltást.
40-es vagyok és a 41-esre válaszolok. A gyerekkori oltások egy életen át tartó szervezetben létrejövő változást okoznak, ehhez képest a covid elleni oltás elég hamar kiürül a szervezetedből, nem gondolom, hogy nagyobb rombolást vagy elváltozást tudna okozni mint némelyik gyerekkori oltás. A szocializmusban közelben sem volt ilyen szinten a gyógyszeripar ki tudja miket adogattak be akár neked is. Az ellenanyagszintről meg annyit, hogy a barátnőm méretett ellenanyag szintet nem kevés pénzért és 5 hónappal a második oltás után még bőven elégséges ellenanyaggal rendelkezett, persze ez egyéntől és oltás fajtájától is függ. Egy sima influenzánál a covid jóval agresszívabban terjed és sokkal erősebb tüneteket is produkál.
Egyelőre szerintem senki nem tudja hány oltásra lesz szükség és abban igazad lehet, hogy ebben akár vastagon benne lehetnek politikai és üzleti érdekek is. Jelen helyzetben viszont ha el akarod kerülni a komolyabb megbetegedést akkor vagy az oltást veszed igénybe, vagy elzárkózol a társadalomtól. A bezárkózás nem csak az egyénnél, de a társadalomnál is leépülést okoz ami a többek közt gazdaságban is tetten érhető.
"És amíg az oltás nem kötelező, addig nem kötelezhetne rá SENKI. Márpedig ha én azért adatom be, mert különben kirúgnak, akkor az nem a saját felelősségem tudatában történik."
Ez így elég kacifántos. Ezek szerint az lenne a jobb, ha törvényileg kötelező lenne mindenkinek az oltás? Ha te oltásellenesként mégis az oltást választod a munkahelyed elvesztése helyett akkor az teljes mértékben a saját felelősséged. Ha viszont kiállsz az álláspontod mellett, akkor nem hagyod magad megzsarolni és felmondasz. Ha például engem kötelezne a munkahelyem egy olyan dologra amivel én nem értek egyet, mondjuk borotválkozzak minden nap, akkor felmondanék - és ez egy jóval kisebb fajsúlyú dolog - ezért sem értem miért másra akarod a felelősséget terelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!