Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért nem tudok elaludni?

Miért nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés

Hiába fekszek csukott szemmel, nem jön álom a szememre. Volt már ilyen az egész augusztusban kezdődött, mikor 5 napig nem aludtam akkor már minden bajom volt, heves szívverés, magas pulzus, hányinger, zavarodotság. Azóta párszor elő jött, és minimum egy hétig tart. Most egy darabig jó volt több mint 2 hónapig. Két napja megint elő jött. És nagyon nem akarom már, hogy ez legyen. Háziorvos nem ír gyógyszert fel. Anya nem értette meg sose, hogy miért nem tudok, mert ő alszik mint a bunda.

Segítsetek!

20/F

2022. máj. 25. 00:22
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
39%
Ha elalvási gondod van vegyél BIO-melatonint.
2022. máj. 25. 07:27
 2/47 A kérdező kommentje:
Sajnos azt már próbáltam, nem segített.
2022. máj. 25. 10:46
 3/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetséges, hogy hiper-szuper frontérzékeny vagy? Én akkor nem szoktam tudni aludni. Egyébként most is front van.

Tippem: Amikor nem tudsz egész éjszaka aludni, akkor másnap igyekezz minél jobban lefárasztani magad (vagyis fizikálisan és mentálisan is) és az megkönnyítheti az elalvást.

Valeriana Relax is segíthet, nekem például semmit nem használt, de egyénfüggő.

2022. máj. 26. 14:33
 4/47 A kérdező kommentje:
Lehet, fejem is fáj rendszeresen az utóbbi időben.
2022. máj. 26. 17:24
 5/47 anonim ***** válasza:
48%

"Hiába fekszek csukott szemmel, nem jön álom a szememre."

Ilyenkor nem érdemes fekve maradni és csak várni. Kelj fel, olvassál valami nyomtatott(!) könyvet (ne képernyőt, mert annak a kék fénye ébren tart akkor is, ha olvasó módra állítod!), és csak akkor feküdj vissza, amikor újra álmos vagy (de akkor egyből, nehogy akkor menj pl. fogat mosni, mert az felébreszt!). Az ágy alvásra való. Nem netezésre éjfél után.

Milyen a napirended? Legyen rendszerese, mindig ugyanabban az időben menj este zuhanyozni, stb., ugyanakkor kelj fel reggel! Napközben legyél eleget a napon, mozogj eleget, egyél-igyál normálisan (egyáltalán hány kiló vagy és milyen magas meg hány éves?), ez mind segít. Meg az, hogy legyen eléggé sötét a hálószobában, ne legyen zajos és túl meleg se. Kényelmes és 100% pamut pizsamád legyen, ne fázzon a lábad se (akár aludj kényelmes, nem szoros) zokniban!).

2022. máj. 27. 10:45
 6/47 anonim ***** válasza:
100%

"Volt már ilyen ... mikor 5 napig nem aludtam"

Se éjjel, se nappal? Mivel töltötted azt az öt napot?

2022. máj. 27. 10:46
 7/47 A kérdező kommentje:

Kicsit sétálok akkor a házban, elmegyek wcre meg minden. De hiába akkor se tudok vissza aludni, az olvasást próbáltam, de inkább olvastam mint hogy vissza menjek aludni.

Napon eleget vagyok, sportolok edzek is mostanában. Enni össze vissza eszek. Van, hogy nem reggelizek. Egész nap szellőztettek ilyenkor, és sötét mondhatni az van. Kis fény jön be. Nem húzok pizsamát, nem tudok ruhában aludni, alsógyatyában szoktam.

180cm lehetek kb. talán magasabb, 73kg és 20 éves.

2022. máj. 27. 12:24
 8/47 A kérdező kommentje:
Hát, hogy mit csináltam szenvedtem/kínlódtam nappal. Este aludni próbáltam, de az meg nem sikerült. Így mikor Anyáék munkába mentek akkor én felkeltem és wcre mentem, utána már nem próbáltam aludni. 2 nap után már össze vissza vert a szívem, és hányingerem. 4 nap már nem tudtam csinálni semmit csak ültem és néztem, ha kérdeztek egy szavas választ tudtam adni, mert nem emlékeztem a mondat elejére. Elaludni délután se tudtam, mert bent volt bennem az az érzés, hogy úgyse tudok. Meg a szívem is zakatolt így nehéz lett volna. Szóval röviden szenvedés. Megmértük a vérnyomásom ami 160 felett volt, és a pulzusom is 120-130 között tartósan. A papám azt mondta elvisz kórházba, de Anya miatt nem mentem mert ha orvoshoz megyek, mindig kivágja a cirkuszt. Valószínű elég lett volna még egy nap és elájulok.
2022. máj. 27. 12:30
 9/47 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj orvoshoz, és kezd el rendszeresen enni. Kérj egy teljes vérképet is.
2022. máj. 27. 12:32
 10/47 anonim ***** válasza:
77%
Hát ez már nagyon extrém, még múltkor el kellett volna menni dokihoz, pár vizsgálatot csináltatni mert így nem lehet élni. Én hasonlót tapasztaltam, annyi különbséggel, hogy több órás szenvedés után nagyjából 1-2 órát képes voltam felületesen "aludni". Azért 1 hét után, már úgy éreztem tönkremegyek hogy akármilyen álmos vagyok, nem tudok rendesen aludni. Nálam ilyen szorongásos vacak volt, gyógyszerrel tudtam csak aludni egy ideig.
2022. máj. 27. 12:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!