Ez tényleg ennyire elítélendő dolog?
68-asnak írtam amit írtam
#70-es voltam
Ja és 69-es ha ez így volt akkor jó durva mit ne mondjak.Nekem se kell a vak-cina és nem a "konteók" miatt mert nem olvasok és hallgatok ilyen dolgokat és a propaganda forrásokat sem nézem vagy olvasom mert nem érdekel a sok blablabla
Meresz azt jelenti meghalt
71-es voltam
"Mindenkit covid osztályra tesznek muszáj akkor onnan átmenni az orvosoknak is nem?"
Azt teszik covid-osztályra, aki covid-os.
#64: Soha senki nem mondta, hogy egy covid-osztályon mindenki halálos beteg lenne. Van ott egy csomó beteg ember, a többségük lábadozik, néhány nap vagy hét kezelés után hazamehet. Egy kisebb részük állapota romlik, és egy idő után intenzíves ellátást, tipikusan lélegeztetőgépet igényelnek. Őket átviszik a covid-intenzívre [* vagy nem, lejjebb]. Aztán az intenzíven jobbra fordul az állapotuk, akkor vissza a sima covidra, lábadozás, mehet haza, vagy még rosszabbul lesznek, és egy idő után meghalnak.
[* Vannak olyan betegek, akiknek az állapota miatt kellene a covid-intenzív, de az intenzív osztály fel se veszi őket, annyira tele van. Ezek a sima covid-osztályon néhány nap alatt meghalnak. Magyarországon annyira tele vannak a covid-intenzívek, hogy idős embereket egyáltalán nem vesznek fel, mert kell a hely a fiatalabbaknak (nekik nagyobb esélyük van a lélegeztetőgéppel a túlélésre). A helyzet drámai, nagyon sok a halott.]
Továbbra sem állította senki, hogy a covid-osztályon mindenki halálos beteg lenne, ezt te találtad ki, hogy nevetségessé tedd azokat, akik a járvány súlyossága mellett érvelnek. De rengeteg az ellátandó beteg, a magyar egészségügy fele covid-osztályokra van átvezényelve. Csúsznak a halasztható műtétek, a szűrővizsgálatok, csomó diagnosztika. Egészen elképesztő, hogy emberek annyira burokban élnek, hogy se egy covid-osztályon dolgozó orvos, se egy covid-osztályon dolgozó ápoló, aki elmondaná nekik, hogy a helyzet iszonytató.
Elképzelem, ahogyan a második világháborúban emberek otthon arról elmélkedtek, hogy: "Ez az egész háború kitaláció, hogy a politikusok félelemben tartsanak minket. Én még egy katonát se láttam. Aszongyák a szomszéd falun vonult át az orosz, kifosztottak pár házat, de ha így lenne, akkor erre miért nem fosztogattak. Meg a falu végén a Jóska pajtája összedőlt, aszongyák, kézigránát, de szerintem csak túl nagyot fingott. Hogy kerülne ide kézigránát, amikor háború sincs."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!