Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tényleg ennyire elítélendő...

Ez tényleg ennyire elítélendő dolog?

Figyelt kérdés
Nem oltatom be magam, mert nincs szükségem rá, értelmetlennek tartom. Egyre több embernek ez nem tetszik, mert hogy veszélyeztetem az embereket. Tényleg én vagyok a rossz? Aki fél oltasson, aki nem azt hagyják békén, előbbiek úgyse lesznek rosszul, ezért van oltás. Nincs jogom eldonteni mit akarok?

2021. ápr. 3. 23:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/205 anonim ***** válasza:
48%

Nem elitélendő, ha valaki kitart az elvei mellett. De akkor legyen tökös, és ne szörfözzön be hirtelen az áldozati szerepbe, hogy: Jajj, kényszeríteni akarnak, meg zsarolni akarnak, hogy addig nem kapom vissza vírus előtti életemet. Meg a diszkrimináció és a szabad élethez való jogok.

Nézzünk egy példát.

Tegyük fel, autót szeretnél vezetni (mindenáron el akarsz menni Korda Gyuri bácsi koncertjére). Mondhatod azt, hogy neked ez a véredben van (erős a immunrendszerem), nem szeretnéd letenni a jogosítványt (nem szeretném magam beoltatni), hiszen az nem véd meg attól, hogy egy szemből jövő rád húzza a kormányt 90-es tempónál (kicsi eséllyel, de fertőzhet). Hiába van neki is jogosítványa (védettségi kártya). Viszont nem vezethetsz autót jogosítvány nélkül, hoppá. Diszkrimináció! Kirekesztés! Másodrangú polgár lettem!

Persze ez a párhuzam támadható úgy, ha azt a hipotézist vesszük alapul, hogy nincs járvány. Csak az meg elmegy az ilyen tamasidoktoros, tisztánlátós, chipszájkosarazós, szabadkőművesezős, neoproletár-szektás irányba.

2021. ápr. 4. 10:06
 12/205 anonim ***** válasza:
56%
Hát 11-es ,ennyi ökörséget összezagyválni...
2021. ápr. 4. 11:06
 13/205 anonim ***** válasza:
85%
#11: Szerintem inkább a biztonsági övvel vetítsd le ugyanígy, találóbb! ;)
2021. ápr. 4. 11:10
 14/205 anonim ***** válasza:
36%

Ja,ilyen buta hasonlatot.....

Van akinek érdeke a kártya business,ennyi🤔

Oltott ugyanúgy fertőz de az nem baj,ja értem...

Míg a védettsége ki nem alakul az kb 2 hét de sok marha már lazábban veszi a dolgokat és aztán sírnak hogy milyen xarul vannak mert elkapták a koronát

2021. ápr. 4. 11:15
 15/205 anonim ***** válasza:
72%
Nem oltatsz, rendben, a te döntésed (mondjuk szerintem nem jó döntés, de a te dolgod). DE: ha elkapod a betegséget, tüneteid lesznek, akkor viszont maradj otthon, ne hordd szét a vírust, mert az valóban veszélyeztetés és elítélendő, jogi értelemben is, meg erkölcsi értelemben is és olyan veszélyeztetett is elkaphatja, aki nem kaphat oltást, vagy kapott, de nem hatásos nála, ugyanis egy 100%-ban védő oltás sincs, az oltások 60-95%-ban védenek, tehát 100 oltottból biztosan lesz legalább 5 ember, aki az oltás ellenére sem védett!
2021. ápr. 4. 11:58
 16/205 anonim ***** válasza:
76%
Én még várnék vele. Amikor azt olvassa az ember a hírekben, hogy XY vakcina beadható ennek és annak, aztán pár nap múlva meg azt, hogy ja mégsem, akkor én azt mondom, hogy elmentek ti a pcsába, kisérletezzetek mással.
2021. ápr. 4. 12:07
 17/205 anonim ***** válasza:
64%
#11 nagyon sz@r hasonlat. Ha leteszed a jogsit attól semmi bajod nem lehet, míg az oltásnak lehetnek mellékhatásai.
2021. ápr. 4. 12:09
 18/205 anonim ***** válasza:
24%

Attól még hogy Lidlipú síkhülye, nem lesz ökörség, amit a 11-es mondott.

"Ha leteszed a jogsit attól semmi bajod nem lehet"

Tán vizsga közben nem érhet akár végzetes baleset?

2021. ápr. 4. 12:35
 19/205 anonim ***** válasza:
58%

#18: Miért, forgalmi vizsga közben nem érhet senkit halálos közlekedési baleset? Dehogynem. Tehát letenni a vizsgát is kész életveszély. Pont mint beadatni az oltást. Persze a valóságban ezek elég veszélytelenek. Szinte biztosan nem lesz bajod a forgalmi vizsgán, városban, 50-nel, fényes nappal. És szinte biztosan nem lesz bajod az inaktivált vírustól, adenovírustól, tüskefehérjét kódoló mRNS-től sem.

Teljesen jó #11 párhuzama. Társadalomban élünk. Ott van a KRESZ, amit be kell tartanom. Sok vagány gondolja, hogy ő elég jól vezet az országúton a 120-hoz is, a 90 a kis csírák miatt van kitalálva. Aztán ezek a vagányok okozzák a legtöbb halálos balesetet (ezen ne nyissunk vitát: rogyásig vannak statisztikák arról, hogy a legtöbb halállal végződött balesetben valamelyik fél gyorsan hajtott; a lenézett, óvatoskodó csírák többségében koccanásos baleseteket okoznak, minimális személyi sérüléssel). És ez nemcsak a vagányok dolga, mert ezekben a halálos balesetekben nemcsak ők halnak meg, hanem sokszor a vétlen fél is. Ezeknek a volánhuszároknak az egészségügyi megfelelői az immunhuszárok.

Egy ismerős orvos, covid-osztályra átvezényelve éppen most fejezte be a több napos terápiáját egy kórházba került betegnek, aki saját bevallása szerint korábban szintén a "nincs is vírus, de ha van is, eltúlozzák, különben is az én immunrendszerem titántarzan" elveket vallotta.

Amikor behozza a kórházba a mentő a fulladozó beteget, a mellkasi ct mutatja a jó nagy tüdőgyuszit, szaturáció a padlón, a beteg halálfélelemtől és nehéz légzéstől suttogja, hogy jaj, csak mentsék meg valahogy, most a saját kárán tanulta meg, milyen hülye is volt, akkor az orvosnak nincs szíve azt mondani (és jogilag sem teheti meg), hogy "menjen haza, ne a mentőt hívogassa, oldja meg a dolgot a titántarzan immunrendszerével".

Majdnem minden covid-orvos találkozott már olyan beteggel, aki ő maga vallotta be, hogy a saját megbetegedése előtt ő se hitte el, hogy ez a betegség ennyire durva tud lenni.

Igen, az emberek többsége tünetmentesen, vagy minimális tünetekkel, esetleg otthon pár napig lázasan fekve átvészeli. De egy nem elhanyagolható kisebb résznél a tünetek nagyon súlyosak lesznek, és könnyen halál lesz a vége. Egyrészt senki nem tudhatja magáról, hogy ő nem fog a második kategóriába esni. Másrészt társadalomban élünk, másokat sem szabad veszélyeztetni.

2021. ápr. 4. 13:00
 20/205 anonim ***** válasza:
69%
Úgy ökörség ahogy van,akinek nincs jogosítványa az nem mond olyat h a vérében van a vezetés és nem követeli h attól ő még vezethessen.De az h egy makkegészséges ember egy számára ismeretlen anyagot fecskendeztessen be a szervezetébe csak mert megzsarolták h különben korlátozzák és tönkreteszik az életét teljesen más dolog.Autós példánál maradva ez olyan mintha balesetmentesen vezettem volna 30 évig egy olyan autóval amit kívül belül ismerek és biztonságos,erre azt mondják nekem h tessék,mostantól azzal a kocsival mehetsz csak a mit mi adunk mellesleg egy hónap alatt gyártottuk le és semmi törésteszt meg tapasztalat nincs vele kapcsolatban ,de ha nem tetszik akkor mehetsz gyalog...
2021. ápr. 4. 13:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!