Titeket nem idegesit fel orbitalisan ha valaki allandoan elkesik? (Nem 5 perceket)
A hugom ilyen. Nincs olyan alkalom, hogy idoben megerkezzen, 15-20-30perceket is kepes kesni es van, hogy az esoben varok ra. Az egyetemrol is allandoan elkesett, mindenhonnan ahova nem gyalogolni kell, egyszeruen ha mar villamosra vagy buszra kell szallnia akkor ezer szazalek, hogy elkesik.
Szerintetek ez nem hatalmas bunkosag? Nem ertem azokat az embereket akik allando jelleggel elkesnek. Ennyire nehezetekre esne idoben erkezni?
Az állandó késés a nemtörődöm, szétszórt és a másokra meglehetősen tekintetlen életvitel jele. Főleg, ha az illető elnézést sem kér. Jellemzően az állandó késők vannak vérig sértve, ha nekik kell egyszer várniuk másra.
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha valaki rám még annyira sem képes tekintettel lenni, hogy legalább szól, hogy késik, vagy hogy nem csinál a késésből rendszert, akkor én sem leszek az illetőre tekintettel. Ha késik, nem várom meg. Ha megsértődik, felháborodik, így járt.
Személyes tapasztalat:
El akartam egy könyvet adni, amiért jelentkezett is valaki. Megbeszéltem a lánnyal egy időpontot. Előtte írtam, hogy oké-e, eljön-e a könyvért. Semmi válasz, pedig megnézte az üzenetet. Órákig semmi, majd közölte, hogy most nem ér rá, találkozzunk máskor. Megint időpont, megint nem írt, majd megbeszéltük, hogy 15:00-kor találkozunk. Odamentem, nem volt ott, 16:30-kor jön az üzenet, hogy sajnálja, de közbejött valami.
Ráírtam, hogy "oké", és eladtam a könyvet egy másik érdeklődőnek, aki érdekes módon tudott 5 percnyi időt erre szánni.
Másnap megint Írt a lány, hogy mikor tudnám a könyvet neki odaadni. Mikoz megmondtam, hogy eladtam másnak, kiakadt, hogy bunkó vagyok, meg csak szívatom, stb. Közöltem a bunkóval, hogy pofátlanság időpontokat egyeztetni csak úgy passzióból, majd a másikat órákig váratni, mert 5 percet nem bír ilyen semmiségre rászánni.
Nem írt vissza, letiltott.
Őszintén, aki ennyire nem képes a saját életében az időt kontrollálni, az nem tudom, hogy mit vár a másiktól. Felőlem annyit késik, amennyit akar, de az én nem hagyom, hogy az én drága időmet rabolja ezzel, mert nekem is van jobb dolgom, mint valakire feleslegesen várogatni, főleg, hogy még egy "bocs" választ sem kapok érte.
Én sem tudnék olyannal együtt élni, vagy kapcsolatot tartani,aki ezt csinálja.
Mindig a variálás, zárt rendezvényen szólni kell miatta, hogy "majd egyszer csak jön a kezdés után", "engedjék be, ne zárják ki"...
Ha valamit megbeszélünk, akkor biztos, hogy otthon felejti, mert "annyira kellett rohanni", ha nem lenne minden időre pontosan percre kiszámolva neki és nem közvetlenül az indulás előtt állna neki olyan dolgoknak, amikre egész nap lett volna ideje, akkor nem történt volna ez...
Nem lehet egész életben arra hivatkozni, hogy "jajj hát a munka", hétvégén is ezt csinálta, amikor nem volt munka, nyugdíjasként is ezt csinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!