Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Titeket nem idegesit fel...

Titeket nem idegesit fel orbitalisan ha valaki allandoan elkesik? (Nem 5 perceket)

Figyelt kérdés

A hugom ilyen. Nincs olyan alkalom, hogy idoben megerkezzen, 15-20-30perceket is kepes kesni es van, hogy az esoben varok ra. Az egyetemrol is allandoan elkesett, mindenhonnan ahova nem gyalogolni kell, egyszeruen ha mar villamosra vagy buszra kell szallnia akkor ezer szazalek, hogy elkesik.

Szerintetek ez nem hatalmas bunkosag? Nem ertem azokat az embereket akik allando jelleggel elkesnek. Ennyire nehezetekre esne idoben erkezni?

2018. szept. 7. 13:03
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
6%

De igen!

A nők nagy része sajnos ilyen, szerintem sokszor szándékosan. Ez valami genetikai dolog lehet, hogy várakoztatják a férfiakat, de az értelmére még nem jöttem rá.

2018. szept. 7. 13:49
 12/54 anonim ***** válasza:
85%

De, rendkívül idegesített. Bár tudtam, hogy hiába idegesít, nem tudom megváltoztatni...

Mindig mindent utolsó pillanatra hagytak, indulás és érkezés "másodpercre pontosan" ki volt számítva, késés esetén mindig meg volt az indoklás: lassú busz, vagy autó, dugó az utakon, esős idő,...

2018. szept. 7. 13:56
 13/54 anonim ***** válasza:
91%

"...

- Dehogyis érted, csapott le reám a szava -, de elmagyarázom úgy, hogy megértsed. Látod itt a mellényem zsebében az aranyórát? Nagyapámtól kaptam, amikor leérettségiztem. Amikor leérettségizel, a tied lesz. Ez az óra számomra minden csecsebecsénél értékesebb. De ellophatod. Visszaadhatod, vagy megtérítheted az árát. Ellophatod valakinek a lovát, a tehenét, ökrét,

vadászpuskáját. Mindenét ellophatod és visszaadhatod megint, vagy megtérítheted az árát. Csak egy valamit, ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha. S ez az idő! Ha valakinek az idejét lopod, azt úgy megloptad, hogy soha jóvá nem teheted.

A várakozásban eltelt időt semmi hatalom a földön nem hozhatja vissza. Nincs, eltelt, vége. Örökre elveszett, és te voltál az, aki a jóvátehetetlen veszteséget okoztad. Érted?

Értettem. Úgy megértettem, hogy attól a naptól kezdve, ha valakinek szavamat adom, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszek, akkor már ott vagyok öt

perccel azelőtt, még ha vénasszonyok esnek is az égből, ahogy drága jó nagyapám szokta volt mondani. Erre neveltem gyermekeimet és unokáimat is.

Nem azért, mert késni neveletlenség, hanem mert több annál. Aki öt percet késik, az öt percet ellop valakinek az életéből, amit nem tehet jóvá soha." WA

2018. szept. 7. 14:01
 14/54 anonim ***** válasza:
85%

A 15 perces késés még istenes....Az exem exfelesége volt az, aki több órát (!!!) volt képes késni, amitől anno sokszor kibuktam és olykor a mai napig van még ránk hatással. Nálam elég fix napirend volt (ovi, suli miatt is, és amúgy is jobb ha van, szerintem), a gyerekek 8-kor mentek aludni. Előfordult hogy bejelentkezett az ex, hogy jönnek a féltesókkal 6-ra köszönteni pl, és jöttek 8-kor. Ez rendszeres volt. Már ágyból ki, felpörgés, kínlódás. Vagy hívták őket ebédre, ebéd délután 17-18-kor lett kész...enyémek már az éhhalál szélén, mert nem ehhez voltak szokva. Még mikor kicsit voltak az ő gyerekei, akkor is este ebédeltek...ma már "csak" akkor kapok sokkot ha vmi köszöntés miatt (elég sűrű, mert nagy a család, féltesók párjai, meg anyámtyúkja :-D ) a délutáni köszöntés este 11-ig tart hétköznap amikor másnap suli van.

"aki késik, időt lop".

Tettem ki néha célzásnak.....

2018. szept. 7. 14:03
 15/54 anonim ***** válasza:
86%
Engem nagyon zavar, tiszteletlenségnek tartom. Az idő érték, én sem szórakozom mások idejével, elvárom, hogy ők se szórakozzanak az enyémmel.
2018. szept. 7. 14:04
 16/54 anonim ***** válasza:
7%
Budapesti vagy/vagytok? Ha igen, akkor én elnézném, ott nem lehet soha kiszámolni rendesen, mikor induljon az ember
2018. szept. 7. 14:31
 17/54 A kérdező kommentje:

Pestiek vagyunk, de belvarosiak.

Nem azzal van a problema ha kesik 5-10 percet, hanem, hogy ilyeneket csinal pl:

Megbeszeljuk, hogy asztorianal 5kor tali, anyanak veszunk ajandekot. 5:00kor amikor en mar ott vagyok ramir, hogy o meg csak most indul el, nem lehet-e, hogy 5:30kor talalkozzunk? Addig en majd ugy is beulok valahova.

Na amikor folyamatosan ez megy akkor kiver az ideg. Mert nem munkabol vagy orarol jon hanem OTTHONROL! 12 elott semmilyen programot nem lehet vele szervezni, mert nem hajlando felkelni. En is lany vagyok, nekem meg is megy.

2018. szept. 7. 14:47
 18/54 anonim ***** válasza:
10%

17: Nekem ebből is az jön le, hogy rendelkezni akarsz az idejével és neked áll feljebb, ha nemet mond.

Mért ne alhatna akkor, amikor akar? Neked ebben nem osztottak lapot, hahó!

Ezért is gondolom, hogy át kéne gondolnod, nem csak azért mondja-e, hogy najó, oké, hogy találkozzatok 5-kor, mert nem hagysz neki békét? De ő igazából NEM AKAR VELED TALÁLKOZNI! Csak az erőszakosságod miatt ez nem jut érvényre, mert egyszerűen dirigálsz neki, hogy de, jöjjön ezért meg azért. Nem?

2018. szept. 7. 14:50
 19/54 A kérdező kommentje:

Amikor egyutt megbeszelunk egy idopontot o meg kozli, hogy kesik, akkor szerinted az az en hibam?

Readasul ezzel a deli dologgal kapcsolatban, az egesz csalad ki van bukva, mert a 3. munkahelyet veszti el 1 honapon belul. Most home officos munkat keres de meg nem nagy sikerrel.

2018. szept. 7. 14:55
 20/54 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem, ha pontosan tudod, hogy ilyen, miért szervezel vele közös programot. A nyaralásról írt hozzászólásod volt a csúcs, de én ezt a közös vásárlást sem értem. Amikor megbeszélted vele, de nem gondoltál arra, hogy pontosan ugyanúgy késni fog, mint eddig is? Akkor most vagy csacsi vagy, hogy ezt sok év alatt sem tanultad meg, vagy direkt jó neked, ha várhatsz rá, vagy direkt jó neked, hogy mérgelődhetsz a késése miatt. Ha te véget akarnál vetni ezeknek a kellemetlenségeknek, akkor egyszerűen nem vele együtt mennél nyaralni, nem vele együtt akarnád anyukád ajándékát megvenni. Hanem pl. megmondanád, hogy neked ez vagy az az ötleted és megkérdezed: ő akarja megvenni, vagy te vedd meg? Ha ő mondaná azt, hogy együtt vegyétek meg, akkor mondd meg, hogy az ki van zárva, mert te nem fogsz megint félórát várni rá.
2018. szept. 7. 14:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!