Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Köteles vagyok nővérem párjána...

Köteles vagyok nővérem párjának jópofizni állandóan?

Figyelt kérdés
Múltkor családi összejövetel volt , és nővérem elhozta az éppen aktuális párját. És még megvolt sértődve , hogy az egész ebéd alatt nem beszéltem sokat a párjával. 2 hónapja ha együtt vannak , én meg alig láttam eddig is akkor mit vár tőlem? Nem zavar, hogy együtt vannak , csak nem érzem szükségét , hogy nekem beszélni kelljen vele.
2018. márc. 8. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Nem vagy köteles, de azért illik, ha ő megtisztel azzal, hogy bemutatja neked és a családnak. Másrészt viszont ezen behisztizni is hülyeség a nővéred részéről.
2018. márc. 8. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell. Majd ő se fog a tiéddel,ennyi. Nem vagytok tul jo tesok ez lejön. A párja itt a legkisebb gond,még talán irigy is vagy..
2018. márc. 8. 19:12
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

Szóval egy ebéd az állandóan? Ha nem szimpatikus, akkor persze nem kell erőltetni, de nem hiszem hogy belehalnál, ha kicsit kedves lennél. Nem azért mert szükséges, hanem mert illene ember módjára viselkedni.

Az meg hogy nem zavar, hogy együtt vannak? Hát még jó hogy. Nem tudom kinek képzeled te magad...

2018. márc. 8. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Viselkedj vele normálisan, kedvesen, barátságosan stb., de nem kell vele beszélgetned, jópofiznod, nem kell kedvelned stb...Miért kellene? Számodra ő egy ismeretlen, idegen ember, akihez nincsen semmi közöd. Ő a testvérednek a párja, ennyi. Valamint még azért ők sincsenek olyan hosszú idő óta együtt, 2 hónap az szinte semmi. Majd, ha te is többet találkozol vele, jobban megismeritek egymást stb., akkor majd lehet, hogy jobb lesz a kapcsolatotok vagy legalábbis tudtok váltani egy-két szót. Igazából nem is értem, hogy mit várt a tesód...hogy hazaviszi és rögtön úgy kezeli majd mindeki, mintha családtag vagy egy ezer éves barát lenne? Ehhez idő kell.

Az én tesvérem idősebb nálam jó pár évvel, már a születésemkor együtt voltak a párjával, így én úgy nőttem fel, hogy nekem természetes volt, hogy a párja is sokat itt van, ismertem őt és jóban voltunk. Már nincsenek együtt, de még mindig szoktunk beszélgetni, ha összefutunk. Viszont, ha most hazahozna valakit, hogy "ő itt xy, az új párom", akkor nem tudnék vele mit kezdeni és nem azért, mert irigy vagy féltékeny vagyok (jesszusom...) vagy rosszat akarok nekik vagy direkt bunkózni akarok vele stb., hanem mert nem ismerem és nem tudok róla semmit. Örülnék neki, nyilván kíváncsi lennék rá, hogy ki ő stb., de nekem idő kell ahhoz, hogy megnyíljak valaki előtt, hogy megszokjam, elfogadjam stb., úgyhogy valószínűleg nem ugranék a nyakába és nem csevegnék vele órákon keresztül, mert nem is ismerem. Akkor sem tudnék vele miről beszélgetni (legalábbis az ilyen sablon "hogy vagy?", "szép az idő" stb. hülyeségeken kívül), ha elmondják nekem tízszer, hogy "na, na, beszélgessetek már, mert úgy illik"...

2018. márc. 8. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
Azért nem mindegy hogy arról van szó hogy ő beszélt hozzád te meg nem szóltál hozzá, bunkó voltál vagy hogy arról van szó hogy nem beszéltetek mert nem volt közös téma. Van egy olyan érzésem az írásod alapján hogy neked valami nem tetszett a szituációban, esetleg nem bírjátok egymást a tesóddal vagy bántott az hogy elhozta a barátját egy családi vacsorára?
2018. márc. 8. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Furcsa elképzelései vannak a nővérednek.

Nyilván ott voltak a szüleid, netán más rokonok is. Gondolom velük beszélgettél, mert jobban érdekelt az ő életük, mint a nővéred barátjáé. Mert a régről ismert rokonokkal szívesebben beszélsz, mint egy újonnan megismert emberrel. Ebben semmi különös nincs.

Nővérednek mondd meg, hogy nem vagy köteles szórakoztatni és lefoglalni a pasiját. Ha valakinek, inkább nővérednek lett volna kötelessége foglalkoznia a saját párjával!

2018. márc. 8. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Aztán jönnek a kérdesek mikor a család nehezményezi h a társak oda se szagolnak, miután első perctől utálat veszi körbe őket...
2018. márc. 8. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

Nem zavar? Még jo hogy nem, mert nulla közöd van hozzá, kivel jár a növéred :)

Amugy nem kell jópofizni, én sem sziktam de azért három szot már csak szolok hozzá :)

2018. márc. 9. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!