Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha testvéreddel jó a kapcsolat...

Ha testvéreddel jó a kapcsolatod akkor is a barátnődet helyezed előrébb MINDEN helyzetben?

Figyelt kérdés

Helyzet az, hogy a ballagásunk május 5-én lesz, tesóm barátnője meg kitalálta, hogy azon a hétvégén ő Prágába akar menni és a tesómat is akarja vinni. Pénteken indulnának és olyan hétfő-kedd körül jönnének haza. Amikor mondtam a tesómnak, hogy akkor lesz a ballagásom és szeretném, hogy itt legyen, de a barátnője levágott egy hisztit, hogy mi az, hogy kényszerítem a bátyám, meg zsarolom. Egyiket sem csinálom. A lányt is elhívtam, de már lefoglalták a szállást. Tesómmal össze is veszett, hogy ő nem is számit,meg hogy tesóm nem is szereti már. Nagyon jó a kapcsolatom a bátyámmal, a barátnőjével nincs bajom, de sokszor egy pcsa.

Tesóm 21, barátnője 18,jövőre ballag, én 19.

2018. ápr. 25. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
93%
Ha lenne testverem nyilvan nem hagynam ki a kozepiskolas ballagasat, vagy diplomaosztojat. Ezt a kettot tuti nem. Igen, merfoldko, beall a munka vilagaba, vagy tovabb tanul. Lehet meg annyi pasi/csaj az eletben mint a fene. Meg nehogymár egy kis takony lány dirigáljon meg szoljon bele egy csalad eletebe. Ha a srac jonni akar akkor mondja h figyu Marcsa megyek a ballagasra, atrakjuk az utazast...
2018. ápr. 26. 11:07
 32/61 anonim ***** válasza:
88%
A testvéred hogy áll a dologhoz?
2018. ápr. 26. 12:16
 33/61 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!

Végül is az a kérdésed, hogy a bátyád helyében mit tennék (én is férfi vagyok).

Nos: PÁROS LÁBBAL RÚGNÁM KI AZT A HISZTIS P...ÁT!!!!

És természetesen mennék a ballagásodra.

Következő barátnőmnek meg majdan megmondanám, hogy bármiféle programjavaslata akkor lesz program, ha velem egyeztetett, hogy nekem is jó-e. És ha ilyen szintű családi esemény van, akkor eleve nem jó, mert a családommal vagyok. Egy szimpla születésnap, névnap esetén elfogadható az, hogy épp akkor elutazunk; de ballagás, diplomaosztó néhányszor van egy ember életében, és gondolom nem 10 testvéred van, hanem kb. ő az egyetlen. Ilyen közeli rokonnál, ilyen ritka alkalomnál nem kérdés, hogy ott leszek.

Még egy apróság.

"Amikor mondtam a tesómnak, hogy akkor lesz a ballagásom és szeretném, hogy itt legyen, de a barátnője levágott egy hisztit, hogy ...."

Ha jól értem, a tesódnak úgy mondtad el mindezt, hogy jelen volt a barátnője is. Én mindenképp négyszemközt beszéltem volna ezt meg vele. Utána a bátynak EGYMAGÁBAN döntést kellett volna hoznia, amit a barátnőjével ill. veled is közöl (de külön-külön ám!).

Egyébként a szüleitek nem akadnának fönn azon, ha a bátyád nem lenne ott a ballagásodon?

Ja, még egy apró megjegyzés!

Nem olvastam végig a válaszokat, csak az első oldalon.

Az 5-ös válasz telibe trafált!

"Szerinted miért pont akkora foglalt.." - Hát igen. Pláne, hogy nálunk, Magyarországon PONT AZ ELŐTTE LEVŐ HÉTVÉGE 4 napos, úgyhogy az lett volna ideális egy ilyen kiruccanásra. De - különös véletlen folytán - a barátnő a következő, szimpla kétnapos hétvégén akar Prágába menni.

Ugye te sem hiszed, hogy ezt véletlenül szervezte így????

2018. ápr. 26. 13:13
 34/61 anonim ***** válasza:
1%

Goldmund!

Majd a jovendobeli feleségednek is végig kell kérdeznie a teljes rokonságot, hogy kinek van valami programja a tervezett nászút idejére, nehogy lemaradjatok róla?

Könyörgöm ez egy ballagás. Minimum a második a kérdező életében, ha nem a harmadik. A világon semmi jelentősége nincs.

Mellesleg az általad idézett mondatból nekem az jön le, hogy a kérdező akkor közölte az időpontot. Az egy dolog, hogy szeptemberben minden ilyen dátum ismert, az meg egy másik, hogy ilyet nem sok ember tart 8 hónapig észben

2018. ápr. 26. 13:42
 35/61 anonim ***** válasza:
1%

Utolsóval értek egyet, de úgyis le leszünk százalékolva. XD

Szerintem még mindig nem akkora dolog egy ballagás, de úgy látszik sok családnál még mindig egy nagyon fontos eseményt tölt be. Ettől függetlenül nem kéne lepontozgatni. :/

2018. ápr. 26. 14:27
 36/61 anonim ***** válasza:
93%
Nem egy ballagás,a testvér ballaagás,azárt nm ugyanaz. De amilyen családi visonyok manapság vannak,persze h a barátnő meg a bármikor leutazhato nyaralás a fontosabb,nem a család.
2018. ápr. 26. 14:32
 37/61 anonim ***** válasza:
95%

Mellélőttél komám, 8 éve van feleségem. :DDD

Félremagyarázhatod a szavaimat, de újra leírom:

Egy születésnapnál, névnapnál nem csinálnék ebből problémát. Ált.isk ballagás, középisk. ballagás, diplomaosztó össz-vissz 3 alkalom az ember életében. És az ált.isk. ballagás idején (ha nincs túl nagy korkülönbség) ez a kérdés még föl sem merül.

És nem a huszadik fokú unokatestvér ballagása, hanem az édestestvéréé. És valószínűleg nem 10-en vannak testvérek, hanem úgy sejtem, csak ketten.

És a hirtelen kitalált prágai hétvégét ne hasonlítsd egy nászúthoz!

Csak ennyit torzít a te szemüveged, mikor a véleményemet olvasod. :DDD

És akkor már olvasd újra az utolsó néhány mondatomat is.

Arról, hogy szinte bizonyosan nem véletlenül szervezte Miss Hisztérika pont arra a hétvégére ezt az utazást.

És közben mellékesen kiderült számomra (közben a többi választ is elolvastam), hogy sokkal előbb ismert volt a ballagás időpontja, mint hogy a prágai utazás fölmerült volna. A barátnőnek ezt nem dolga számon tartani, de épp ezért kéne egyeztetni a párjával.

A feleségemet sose vettem volna el, ha többnapos programokat a hátam mögött lefixált volna, aztán kész tények elé állított volna, és még ő hisztizett volna, ha egy jelentős családi programommal ütközött volna.

2018. ápr. 26. 14:33
 38/61 anonim ***** válasza:
100%

Közben eszembe jutott, hogy a barátnő igenis számon tartotta a ballagást, hisz az ő iskolájukban a felette levő osztálynak is akkor van, és pont azzal az ürüggyel kéredzkedett el róla, hogy a kérdező ballagására megy. Ld.: 27. hsz.

Ó, nagyon is szándékosan lett pont akkorra foglalva az a szállás!

2018. ápr. 26. 14:43
 39/61 A kérdező kommentje:
Részemről még annyit: nem most lett szervezve családi körben a ballagás, érdekes unokabátyámék hazajönnek Németországból ezért, mert már 1 éve értesítettem erről, fél éve meg újra megkérdeztem, hogy jönnek e. Igen ő az egyetlen tesóm és eddig ezen kívül egy ballagásom volt még 14-5 ÉVE (nem éveSen!),de akkor még azt se tudtuk, hogy ő van e a világon és az szerintem egy másik ügy! Goldmun volt még az utolsó akit felpontoztam az utolsó válaszokat többnyire már nem. És ezt nem a barátnő előtt jelentettem ki, hogy ballagás lesz, hanem mikor a tesóm mondta, hogy mennek akkor neki 4 szemközt mondtam,akkor szól a bnőjének és utána mesélte el, hogy hisztizett. Nem tudom még mikre nem reagáltam vagy mit nem írtam.
2018. ápr. 26. 15:40
 40/61 anonim ***** válasza:
93%
Kedves Kérdező, végülis hogy döntött a bátyád? (Bocs, ha valahol leírtad)
2018. ápr. 26. 17:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!