Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti számíthattok egymásra a...

Ti számíthattok egymásra a felnőtt testvéreitekkel? Segítitek egymást, ha kell?

Figyelt kérdés

Meglepődtem azon, ami itt megy. Valaki kiírta, hogy a testvére külföldön dolgozik, és vett egy házat, amit nem használ, de neki nem engedi, hogy ott lakjon pár hónapig, amíg keres annyit, hogy ki tudjon fizetni egy albérletet. Nem ismerem a körülményeket, szóval még az is lehet akár, hogy az a testvér már ezerszer csalódott az itthoniakban, hogy hiába segíti őket, nem tudnak bánni a pénzzel stb... Szóval nem mondom, hogy semmiképpen nem lehet igaza.

Ami viszont megdöbbentett, hogy így, a körülmények ismerete nélkül is a válaszolók 90%-ának csípőből az jött, hogy hát miért is engedné, ő sem hagyná, hogy a testvére használja az új házát, mert lelakja, meg különben is, hogy jut valakinek ilyen az eszébe, kihasználós büdös dög.

Nálunk az a természetes, hogy a család egyfajta véd- és dacszövetség, nem csak a testvéreimmel, de még az unokatestvéreimmel is számíthatunk egymásra. Ha valaki bajba kerül, a többiek kisegítik, a testvérek meg a mindennapokban is segítik egymást. Akinek több van, ad annak, akinek kevesebb. De ez a baráti körben is így természetes. Van olyan barátunk, aki már lassan nyugdíjba megy, és egy életen át segítette a nála jóval kevesebbet kereső, háromgyerekes pedagógus testvérét. Ha az nem akarta elfogadni, akkor kicselezte, és úgy oldotta meg, de akkor is segített.

Nektek mi a normális? Hogy mindenki csak saját magának kaparkodik, vagy hogy ha felnőttök, akkor is egy család vagytok, segítitek egymást?

2018. jan. 7. 15:32
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Nekem van féltestvérem de nem tartjuk a kapcsolatott ,egyátalán ő más életet él máshogy mint én .
2018. jan. 8. 05:24
 42/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért vagy kiakadva azon,hogy nem engedi a vadonatúj, felújított házába a testvérét, meg az anyját, "3 hónapra, amíg nem tud kivenni egy albérletet".

Azért Te sem gondolhatod komolyan, hogy abból 3 hónap lenne, illetve, majd ketten rokkantnyugdíjból, meg munkakeresőként fenntartanak egy házat, mikor állítólag vonatjegyre se futja neki (amit nem is értek, hiszen autója is van, amint kiderült a kérdés további részeiből)...Vagy azt is finanszíroznia kellene a testvérnek, főleg fűtésszezonban? Tudod, lehet ám úgy is munkát keresni, hogy feljár a vonattal, busszal, kocsijával az interjúkra, vagy szobát bérel lakás helyett! Nyilvánvalóan sokkal kényelmesebb felmondani, felköltözni valaki más házába, kontójára, utána meg hápogni, hogy ha a megadott időintervallumon belül nem talál munkát, vagy nem olyan álommelót, amiből rögtön letesz kéthavi kauciót és már költözik is a 3. hónap végén...Már ebből látszik,hogy eleve nonszensz amit az a "szegény kishúg" előad, és annyi esze sincs, hogy végiggondolja reálisan, hogy mit tudna tenni. Ilyen élősködő kalandorra kinek van szüksége?

2018. jan. 8. 10:16
 43/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te meglehetősen túlidealizálod a testvéri kapcsolatot, a vérköteléket. Elárulom neked, nem jelent az egész semmit! Vannak nagyon jó testvérek, akik kb. halálukig tartják a kapcsolatot, szeretnek egymással időt tölteni, szerveznek közös programokat és vannak, akik együtt felnőnek, aztán kb. nagy ívben tojnak egymás fejére. És az utóbbi sokkal, de sokkal gyakoribb.

Nézz körül itt, a gyk-n, mennyi ilyen kérdés van erről. Én is tudok példákat hozni neked. Párom és a testvére, egy év korkülönbséggel, együtt nőttek fel, most meg 2 utcára laknak egymástól és gyakorlatilag sz*rnak egymásra. Másik: anyám és a testvére, együtt nőttek fel, most már egy évben egyszer megvan a kényszerhívás karácsonykor és ennyi. Barátom és a testvérei: kifejezetten utálják egymást.

Többet ér egy jó barát, mint egy rossz testvér. Abban igazad van, hogy a megromolhatnak a kapcsolataid, a testvéred ott marad neked, na, jó, de milyen viszonyban?

A kérdésben szereplő példára pedig csak a saját tapasztalatomat mondanám el: azért költöztem Budapestre egy vidéki kis putriból, mert ott semmi jövőképem nem lett volna. Nem volt az egyetemnek kolesza, ezért munkásszállóba költöztem, ott láttam életemben először csótányt élőben, emlékszem. Nem volt könnyű, de ma már egy gyönyörű lakásban lakom a párommal. Van testvérem és jöhetne hozzám, hogy szállásoljam majd el, de tudod mit? Nem fogom! És nem azért mert egy irigy dög vagyok, hanem mert egész évben rám sem emeli a telefont. Amikor anyámmal beszélek sem jönne oda, mikor ki vagyok hangosítva. Persze, célzásokat már tett arra, hogy majd ha jön ő is Pestre tanulni, akkor nálunk fog lakni. Na, persze! És akkor majd ő is kiírja a kérdést ide, mások meg jól megsajnálják és én leszek a szemét nővér a szemükben. Az éremnek két oldala van. MINDIG.

2018. jan. 8. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!