Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti számíthattok egymásra a...

Ti számíthattok egymásra a felnőtt testvéreitekkel? Segítitek egymást, ha kell?

Figyelt kérdés

Meglepődtem azon, ami itt megy. Valaki kiírta, hogy a testvére külföldön dolgozik, és vett egy házat, amit nem használ, de neki nem engedi, hogy ott lakjon pár hónapig, amíg keres annyit, hogy ki tudjon fizetni egy albérletet. Nem ismerem a körülményeket, szóval még az is lehet akár, hogy az a testvér már ezerszer csalódott az itthoniakban, hogy hiába segíti őket, nem tudnak bánni a pénzzel stb... Szóval nem mondom, hogy semmiképpen nem lehet igaza.

Ami viszont megdöbbentett, hogy így, a körülmények ismerete nélkül is a válaszolók 90%-ának csípőből az jött, hogy hát miért is engedné, ő sem hagyná, hogy a testvére használja az új házát, mert lelakja, meg különben is, hogy jut valakinek ilyen az eszébe, kihasználós büdös dög.

Nálunk az a természetes, hogy a család egyfajta véd- és dacszövetség, nem csak a testvéreimmel, de még az unokatestvéreimmel is számíthatunk egymásra. Ha valaki bajba kerül, a többiek kisegítik, a testvérek meg a mindennapokban is segítik egymást. Akinek több van, ad annak, akinek kevesebb. De ez a baráti körben is így természetes. Van olyan barátunk, aki már lassan nyugdíjba megy, és egy életen át segítette a nála jóval kevesebbet kereső, háromgyerekes pedagógus testvérét. Ha az nem akarta elfogadni, akkor kicselezte, és úgy oldotta meg, de akkor is segített.

Nektek mi a normális? Hogy mindenki csak saját magának kaparkodik, vagy hogy ha felnőttök, akkor is egy család vagytok, segítitek egymást?

2018. jan. 7. 15:32
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
65%

"Annyi biztos, hogy én is kelet-magyarországi kisvárosban élek, és bizony elég sok fiatalt ismerek, akik diploma és nyelvtudás ellenére sem tudnak kitörni családi segítség nélkül, mert egyszerűen nincs olyan hely, ahol nettó 100 ezer forint körüli fizetésnél többet tudnának keresni."

Ezért mennek sokan külföldre. És kérlek ne mondd, hogy nem tud kitörni!!! A munkaügyi központ, az állam, az önkormányzat, a munkahelyek, lakhatási támogatással segítenek minden költözni vágyót, akinek meg kocsija van, annak állják a benzint, gázt, buszbérletet.

2018. jan. 7. 17:37
 32/43 anonim ***** válasza:
82%
Mindemellett léteznek szállók, munkásszállók, szolgálati lakások, kollégiumok, hostelek meg a többi. Sebész orvosokat ismertem, nem egyet, nem kettőt, akik iskolai kollégiumban csöveztek.
2018. jan. 7. 17:41
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

"mert egyszerűen nincs olyan hely, ahol nettó 100 ezer forint körüli fizetésnél többet tudnának keresni."

És akkor az a megoldás ugye (?), hogy beköltözöl a testvér lakásába, házába, életébe és mert ennyi a fizetés soha nem fogsz kirobbanni onnan.

Na látod ezért maradok én itthon és nem megyek a tesóhoz. Mit kezdjek egyedül 40+-osan egy 4 szobás panellal (?) amit ők mint 4tagú család tartottak fenn, havi nettó 1 millióból. Ugyanezt nekem 150 nettóból kellene megoldanom és 40+-osan nem fogok taknyos egyetemistákkal mint albérlők együtt lakni mert nem telik a tesó kölcsön lakásában sem a rezsire.

2018. jan. 7. 17:57
 34/43 A kérdező kommentje:
Na jó, de ha te Csajágaröcsögén laksz, és ott nem tudsz többet kapni 150 ezernél, a lakás meg mondjuk Budapesten van, ahol ugyanezzel a tudással simán kaphatnál 300 ezret is, akkor azért sokat segíthet, ha kapsz egy ilyen lehetőséget. És tegyük föl, hogy Csajágaröcsöge 300 km-re van a fővárostól, szóval nem működik az ingázás.
2018. jan. 7. 18:04
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem, én megyeszékhelyen lakom, a fizetésemet kjt. szerint kapom/kapnám itt is és ott is.
2018. jan. 7. 18:08
 36/43 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg nem érdemes odamenni. Én is hasonló helyzetben vagyok, diákként és utána is még egy darabig Budapesten éltem, vonz most is a főváros, de mivel ott lakásom nincs (az itteniből meg sosem jönne ki egy ottani), amíg itt a fizetésemből vígan elvagyok, sőt kocsival színházba, koncertre is bármikor fel tudok menni, nyaralásra is simán összegyűjtök, ha ott élnék, a fele elmenne lakhatásra, örülhetnék, ha kijönnék normálisan egyik hónapról a másikra. Ahhoz meg már öregnek érzem magam, hogy lakótársakkal osztozzak.
2018. jan. 7. 18:17
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem számíthatunk.Anyagiak terén egy mocskos tróger a családom.Soha egy rohadt fillért nem adnak vissza a "kölcsön adott" pénzből.Szerintem úgy vannak vele,hogy nem kell,mert egy kicsit jobban megy nekem (magamnak köszönhetem) és ez alanyi jogon jár nekik rendszeresen.
2018. jan. 7. 18:20
 38/43 anonim ***** válasza:
40%

Két nővérem van. Anyuval egyutt a legjobb barátnőim! Ezzel azt hiszem mindent elmondtam ;)

30N

2018. jan. 7. 18:53
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a rezsit is a külföldi tesónak fizetni? Vagy miből fizetné az odaköltöző?
2018. jan. 7. 19:11
 40/43 anonim ***** válasza:
86%
Azért qrvára nem mindegy hogy a 40éves tesónak a lakhatását kell megoldani(mi a f@$zomat csinált az elmúlt 20 évben???), vagy lerohadt a kocsija és haza kell vontatni...
2018. jan. 7. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!