Testvéremmel a kapcsolatom felnőtt korunkra megromlott, mégis kötelességem részt venni a családi eseményeken?
Besokalltam, lezártam a testvéremmel a kapcsolatot, mert sokszor megbántottak ő és a családja, kinyilvánították hogy mi nem kellünk az ő életükbe. Családi eseményekre mégis meghívnak néha. Nem akarok menni, de akkor meg a rokonságban én leszek a fekete bárány. Vállaljam be azt, hogy megint megbántanak és szégyenkezve távozunk? Vagy azt, hogy nem megyek el és a rokonság majd nekem esik?
Ha valaki ilyen morális kérdésekben okos, szívesen leírnám priviben neki a konkrét helyzetet, törekedve a tömörítésre persze. Hálás lennék egy jó tanácsért. Nagyon tanácstalan vagyok, de lehet, hogy túlreagálom.
Családi esemény alatt mit értesz? Ballagás? Karácsonyi ebéd? Mert nem mindegy, leirhatnál egy peldat.
Egyébként a rokonság nem látja hogy bánnak veled? Egy ilyen összeveszés után a testvéred megkeres és meghiv a húsvéti sonkát felvágni? Vagy előbb bocsánatot kér?
"lezártam a testvéremmel a kapcsolatot,"
"De ha nem hívom meg őket, akkor a gyereket nem köszöntik fel még telefonon sem."
Most akkor melyik igaz?
Mert ha lezártad akkor nem veszed fel neki a telefont, nem még egy jancsibohócnak a kirakatrendezvényeire és lesz a rod a többi rokon véleményét.
És főleg az nem érdekel, hogy felköszöntik -e a gyerekedet.
Miféle teszetosza, gumiderekú lény vagy te?
"akkor meg a rokonságban én leszek a fekete bárány. "
És? Te a rokonságnak élsz, vagy magadnak és a családodnak?
Ez a baj a magyarokkal. Egy gilisztában több gerinc és önbecsülés van, mint sok emberben. Másnak akartok megfelelni és inkább teszitek tönkre a saját életeteket csak nehogy kilógjatok a sorból és jajjj nehogy megszóljanak.
Ennek a viselkedésnek a rövid neve: LÚZER!!
"de akkor meg a rokonságban én leszek a fekete bárány"
Ez amúgy miért baj? Függsz tőlük? Vagy nagyon kis faluban laksz, ahol nem tudod elkerülni őket?
Mert engem nagyon nem érdekel, hogy Kis Bélának mi rólam a véleménye, akkor sem, ha történetesen Kis Béla valami rokonom.
Tudod, a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!