Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti számíthattok egymásra a...

Ti számíthattok egymásra a felnőtt testvéreitekkel? Segítitek egymást, ha kell?

Figyelt kérdés

Meglepődtem azon, ami itt megy. Valaki kiírta, hogy a testvére külföldön dolgozik, és vett egy házat, amit nem használ, de neki nem engedi, hogy ott lakjon pár hónapig, amíg keres annyit, hogy ki tudjon fizetni egy albérletet. Nem ismerem a körülményeket, szóval még az is lehet akár, hogy az a testvér már ezerszer csalódott az itthoniakban, hogy hiába segíti őket, nem tudnak bánni a pénzzel stb... Szóval nem mondom, hogy semmiképpen nem lehet igaza.

Ami viszont megdöbbentett, hogy így, a körülmények ismerete nélkül is a válaszolók 90%-ának csípőből az jött, hogy hát miért is engedné, ő sem hagyná, hogy a testvére használja az új házát, mert lelakja, meg különben is, hogy jut valakinek ilyen az eszébe, kihasználós büdös dög.

Nálunk az a természetes, hogy a család egyfajta véd- és dacszövetség, nem csak a testvéreimmel, de még az unokatestvéreimmel is számíthatunk egymásra. Ha valaki bajba kerül, a többiek kisegítik, a testvérek meg a mindennapokban is segítik egymást. Akinek több van, ad annak, akinek kevesebb. De ez a baráti körben is így természetes. Van olyan barátunk, aki már lassan nyugdíjba megy, és egy életen át segítette a nála jóval kevesebbet kereső, háromgyerekes pedagógus testvérét. Ha az nem akarta elfogadni, akkor kicselezte, és úgy oldotta meg, de akkor is segített.

Nektek mi a normális? Hogy mindenki csak saját magának kaparkodik, vagy hogy ha felnőttök, akkor is egy család vagytok, segítitek egymást?

2018. jan. 7. 15:32
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
85%
Én olyan hülye vagyok, hogy az első szavukra ugrom. Én tőlük egy tetves boldog karácsonyt üzenetet sem kaptam. A szüleim háza miattuk az eszközkezelőé, de velük se foglalkoznak már:(
2018. jan. 7. 16:00
 12/43 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk teljesen alap dolog hogy segítünk egymásnak. Nem sajnálunk egymástól semmit. Ha valamelyikünknek szüksége van valamire de jelenleg nincs rá keretje megveszem neki pl én. Minket így neveltek a szüleink. 3 vagyunk lány tesók.
2018. jan. 7. 16:01
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Egy bátyám van,mi segítünk egymásnak,ha úgy adódik a helyzet. Volt,amikor nem volt állása,akkor én segítettem neki. Most van állása,jobban keres nálam,előfordul,hogy ő segít ki,persze megadjuk egymásnak a tartozást,de soha nem hántorgatjuk fel,hogy ki mennyivel segített a másikon,vagy mikor adja már meg.
2018. jan. 7. 16:01
 14/43 A kérdező kommentje:

#9 Persze, igazad van, azért is írtam, hogy nem ismerjük a kérdés feltevőjének a körülményeit, szóval akár még igaza is lehet annak a testvérnek. Ami meglepett, hogy a legtöbb ottani válaszoló szerint a háttér ismerete nélkül is az a TERMÉSZETES, HOGY NEM adja kölcsön a testvérének a házat.

Én is ismerek olyat, aki szabályosan lejmolja a családját, mert csak igényei vannak, a munka büdös. Na az ilyet én is leráznám, sőt én próbálom sokszor lebeszélni a családot a segítésről, mert ez már tényleg a balek kategória, amit csinálnak.

2018. jan. 7. 16:02
 15/43 anonim ***** válasza:
97%
Nekem a normális kapcsolatnak már nem feltétele, hogy a testvérem nyaralását, vagy autóvásárlását segítsem. Persze el tudok képzelni olyan szituációt, amikor az egyiknek nagyon fut a szekér, a másiknak meg 10 évente sem lenne lehetősége elmenni a Balatonra, de úgy érzem nem erről írtál a 7-es kommentedben. Én azt gondolom, hogy nekem nem az a feladatom, hogy a testvérem normális életszínvonalát magasabbra emeljem, hanem elsősorban a gyermekem jövőjét kell megalapoznom és őt kell megfelelő életszínvonalon eltartanom.
2018. jan. 7. 16:03
 16/43 anonim ***** válasza:
70%

Én nem fogom másnak adni a pénzem, neki is meg lenne a lehetősége, csak nem tudja úgy beosztani, nem tud spórolni, nem tud fontossági sorrendet állítani.

Ezt miért nekem kéne finanszírozni?

Olyan dolgokkal, ami nem pénzbeli szoktuk egymást segíteni bármiben. De más felnőtt emberek megélhetéséről nem az én dolgom gondoskodni. Olyannal szoktam még segíteni, hogy egy-egy alkalomra olyat veszek ajándékba, amit maguknak nem vennének meg.

2018. jan. 7. 16:03
 17/43 A kérdező kommentje:
Nekem a testvérem nem "más felnőtt ember", hanem a testvérem. Ahogy a musical mondja: "Egy vérből vagyunk te meg én". Ez egy életen keresztül tartó kötelék. A mai világban egyetlen kapcsolat sem fix, férj, feleség, barát és barátnő bármikor leléphet, de a testvéred mindig a testvéred marad.
2018. jan. 7. 16:09
 18/43 anonim ***** válasza:
97%

17: A testvérem a testvérem, ettől függetlenül nem az én feladatom jobb életszínvonalat biztosítani neki. Én azért dolgozom, hogy a családomnak jó életszínvonalat biztosítsak.

A testvéremnek is lehetne jobb, ha máshogy osztaná be a pénzét. Nyilván éhezni nem hagynám, de azért az túlzás, hogy az ő jó életszínvonaláról nekem kéne gondoskodni.

Egyébként tök jóban vagyunk, soha nem is merült fel benne, meg bennem sem, hogy egymás anyagi dolgait intézzük, csak az egyik válaszban merült fel ez. Mindenben segítünk egymásnak. Gyerekre vigyázás, ügyintézés, stb.

2018. jan. 7. 16:12
 19/43 anonim ***** válasza:
97%

Nem értem miért kell most külön kérdést feltenni ezért. Én is azt irtam, hogy inkább ne mennyenek oda lakni. Tudod Kérdező, minden ember más. Ahogy magad is irtad, NEM tudhatjuk a teljes körülményeket, minden érmének két oldala van. Annyi alapján amit olvastam, nem tartom jó ötletnek, hogy odabútorozzanak.

Amúgy 4 testvérem van, mindenki dolgozik. Egyikünk sem várt semmit a másiktól, mert nem is kellett. Mindenkinek volt egy terve, célja és tett is érte. Senki sem ült keseregve otthon, hogy igy meg úgy nehéz. Az egyik bátyám évek óta kint van, és sokkal jobban megy neki, de eszem ágában sincs kéregetni tőle, hiszen nekem sincs megtiltva, hogy kint dolgozhassak jobb pénzért.

2018. jan. 7. 16:14
 20/43 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, valóban szomorú volt olvasni azt a másik kérdést és a válaszokat is, de nekem a ti kis kommunátok is nagyon fura. Akkor te most közös kasszán vagy a tesóiddal, meg uncsitesóiddal?

Szerintem az arany középút a jó megoldás. Bár lehet, hogy azért gondolkodunk máshogy, mert te a párkapcsolatot nem sokra tartod, számomra pedig a házastársam és a gyermekem a szűk családom, ők a legfontosabbak számomra, de a szüleimmel és testvéremmel is nagyon jó a kapcsolatom.

2018. jan. 7. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!