Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti számíthattok egymásra a...

Ti számíthattok egymásra a felnőtt testvéreitekkel? Segítitek egymást, ha kell?

Figyelt kérdés

Meglepődtem azon, ami itt megy. Valaki kiírta, hogy a testvére külföldön dolgozik, és vett egy házat, amit nem használ, de neki nem engedi, hogy ott lakjon pár hónapig, amíg keres annyit, hogy ki tudjon fizetni egy albérletet. Nem ismerem a körülményeket, szóval még az is lehet akár, hogy az a testvér már ezerszer csalódott az itthoniakban, hogy hiába segíti őket, nem tudnak bánni a pénzzel stb... Szóval nem mondom, hogy semmiképpen nem lehet igaza.

Ami viszont megdöbbentett, hogy így, a körülmények ismerete nélkül is a válaszolók 90%-ának csípőből az jött, hogy hát miért is engedné, ő sem hagyná, hogy a testvére használja az új házát, mert lelakja, meg különben is, hogy jut valakinek ilyen az eszébe, kihasználós büdös dög.

Nálunk az a természetes, hogy a család egyfajta véd- és dacszövetség, nem csak a testvéreimmel, de még az unokatestvéreimmel is számíthatunk egymásra. Ha valaki bajba kerül, a többiek kisegítik, a testvérek meg a mindennapokban is segítik egymást. Akinek több van, ad annak, akinek kevesebb. De ez a baráti körben is így természetes. Van olyan barátunk, aki már lassan nyugdíjba megy, és egy életen át segítette a nála jóval kevesebbet kereső, háromgyerekes pedagógus testvérét. Ha az nem akarta elfogadni, akkor kicselezte, és úgy oldotta meg, de akkor is segített.

Nektek mi a normális? Hogy mindenki csak saját magának kaparkodik, vagy hogy ha felnőttök, akkor is egy család vagytok, segítitek egymást?

2018. jan. 7. 15:32
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
83%
Nekem két féltestvérem van. Ők édestestvérei egymásnak, én vagyok a féltestvérük, más az apukánk, anyukánk közös. De mindig is édes testvérként lettünk nevelve és úgy is viszonyulunk egymáshoz. És szerencsére jó a kapcsolatunk. Nem vagyunk összenőve, mindegyikünknek megvan a maga élete, de szoktunk egymással beszélni telefonon, találkozni egymással, családi összejöveteleken meg mindig. És számíthatunk egymásra bármikor. Van, hogy anyagilag is tudjuk segíteni egymást, de ha nem, akkor lelkiekben. Szóval szerencsére nem tudok ilyen negatív dolgokat írni kérdező, mint amit te leírtál.
2018. jan. 7. 15:39
 2/43 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy így vagytok. Szerintem is ez a normális.
2018. jan. 7. 15:40
 3/43 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk úgy van, hogy mindenki megáll a saját lábán. Számíthatunk egymásra bármikor, de nem nagyon volt még rá szükség. Kisegíteném a testvérem, ha önhibáján kívül nehéz helyzetbe kerülne, még valamilyen szinten az sem zavarna, ha hibás benne, de azért nem ész nélkül. Pl. nem mennék el kezesnek, főleg nem egy irreális hitelfelvételhez. Azt, hogy "akinek több van, ad annak, akinek kevesebb" meg nem is igazán tudom értelmezni. A tesóm jóval többet keres, mint én, de eszembe nem jutna kérni és elfogadni tőle, ha nem szoroluk rá.
2018. jan. 7. 15:42
 4/43 anonim ***** válasza:
90%

Sokat számít, hogy a testvérek milyenek. Ha olyan testvéreim lennének akikben magam sem bíznék, akikről tudnám, hogy a bőrt is lehúznák rólam, azoknak én sem segítenék.

De hál istenek nekem 2 lánytestvérem nagyon rendesek, becsületesek. AZ életemet is rájuk bíznám. Jó magam is külföldön élek, és van Budapesten 2 lakásom is. Amikor a nővérem lánya Budapestre akart költözni, én magam ajánlottam fel, hogy lakjon abban a lakásban amelyikben akar. Nem kell fizetni semmit, csak azt fizesse amit használ (rezsit) Voltam már otthon, meg is látogattam, és csodásan gondját viseli a lakásnak. Nővérem is bármit megtesz amire megkérem, ahogy a húgom is. Mindenben segítjük egymást.

De egy ilyen önzetlen segítés ami köztünk van, csak akkor lehetséges ha tényleg harmonikus, megbízható a testvéri kapcsolat.

Egyébként épp a napokban adtam én és a nővérem több millió forintot a húgunknak, hogy az üzletét beindíthassa. Ez az pénzügyi üzlet nem jött volna létre, hogy a húgom egy link, megbízhatatlan, rossz ember lenne. De nem ilyen. Tudjuk, hogy 100%-ban belead mindent a vállalkozásába, és jó érzés, hogy tudunk segíteni egymásnak. Ők is segítettek nekem 10 évvel ezelőtt amikor külföldre mentem.

Szóval mindig számít, hogy milyen az a testvéri kapcsolat.

43/N

2018. jan. 7. 15:45
 5/43 anonim ***** válasza:
68%

Számomra is megdöbbentő hogy milyes sok testvér van rosszban egymással.

Nálunk is az a normális hogy egymást segitjük.már gyerekeink vannak igy gyakran vigyázunk egymás gyerekeire is.

2018. jan. 7. 15:45
 6/43 anonim ***** válasza:
84%

Segítjük egymást, de nem ilyen módon.

Én is azt mondanám, hogy egy egész házat nem adnék oda senkinek sem. Viszont ha nálam akarja meghúzni magát átmenetileg, akkor persze.

Te még biztos nem tudod, hogy milyen ha lelakják, elrontják azt, amiért te évekig keményen dolgoztál. Én már jártam így, pedig csak néhány napig lakott nálam az egyik legjobb barátom.

Az ilyenekből mindig vita lesz, és a kapcsolatoknak sem tesz jót.

A konkrét kérdés esetében meg a kérdezőnek lenne azért lehetősége bőven. Nem arra kéne várni, hogy a tesó odaadja a házát.

2018. jan. 7. 15:46
 7/43 A kérdező kommentje:
Nálunk nem kell kérni, magától ad, akinek több van, ha látja, hogy szükség van rá. És itt nem csak arról van szó, ha a másik éhezik vagy kikapcsolják nála a villanyt. Normálisan keres mindenki a családban, ilyesmi még sosem fordult elő senkivel. De én akkor vagyok boldog, ha látom, hogy a testvérem is ugyanolyan életszínvonalon tud élni, mint én, és ő is így van ezzel. Amikor ő keresett többet, simán befizetett engem is nyaralni, amikor nekem volt több, akkor meg szó nélkül adtam neki, hogy meg tudja venni azt az autót, amit kinézett magának (nem új autó volt, és a nagy részét így is ő fizette).
2018. jan. 7. 15:50
 8/43 A kérdező kommentje:
#6 Nálunk fel sem merül, hogy bárki tönkretenné a másik házát, ha benne lakna. Mellesleg én is éltem bérelt lakásban Budapesten évekig, és nem laktam le a lakást, pedig 8 évig voltam ott, nem pár hónapig. Szóval nem törvényszerű, hogy csökken az értéke annak a lakásnak, ahol élnek. Sőt igazából egy egyáltalán nem használt házban sokkal könnyebben kipurcan a vízvezetékektől a fűtésrendszerig minden, mintha valaki ott él, és rendszeresen karbantartja.
2018. jan. 7. 15:55
 9/43 anonim ***** válasza:
97%
Nekem egy féltestvérem van,Édestesvérként szeretem,apánk engem is és ot is elhagyott,igy mi osszatartunk. Viszont vannak olyan család tagok nálunk is tobbek kozt jo apánk,akik kb pioca szinten vannak,most h nekunk is van már bevételunk,pénzért kozeledne, vannak akik csak akkor tapadnak ha pénz kell,amugy letojják a másikat,na őket én sem engedném a portámra lakni.. Az éremnek mindig két oldala van.
2018. jan. 7. 15:56
 10/43 anonim ***** válasza:
68%
A normális az lenne, ha összetartanának, de csak nagyon kevés ilyet látok. (A szüleim esetében az "összetartás" még a szülők gondozása terén sem valósult meg:( )
2018. jan. 7. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!