Ti számíthattok egymásra a felnőtt testvéreitekkel? Segítitek egymást, ha kell?
Meglepődtem azon, ami itt megy. Valaki kiírta, hogy a testvére külföldön dolgozik, és vett egy házat, amit nem használ, de neki nem engedi, hogy ott lakjon pár hónapig, amíg keres annyit, hogy ki tudjon fizetni egy albérletet. Nem ismerem a körülményeket, szóval még az is lehet akár, hogy az a testvér már ezerszer csalódott az itthoniakban, hogy hiába segíti őket, nem tudnak bánni a pénzzel stb... Szóval nem mondom, hogy semmiképpen nem lehet igaza.
Ami viszont megdöbbentett, hogy így, a körülmények ismerete nélkül is a válaszolók 90%-ának csípőből az jött, hogy hát miért is engedné, ő sem hagyná, hogy a testvére használja az új házát, mert lelakja, meg különben is, hogy jut valakinek ilyen az eszébe, kihasználós büdös dög.
Nálunk az a természetes, hogy a család egyfajta véd- és dacszövetség, nem csak a testvéreimmel, de még az unokatestvéreimmel is számíthatunk egymásra. Ha valaki bajba kerül, a többiek kisegítik, a testvérek meg a mindennapokban is segítik egymást. Akinek több van, ad annak, akinek kevesebb. De ez a baráti körben is így természetes. Van olyan barátunk, aki már lassan nyugdíjba megy, és egy életen át segítette a nála jóval kevesebbet kereső, háromgyerekes pedagógus testvérét. Ha az nem akarta elfogadni, akkor kicselezte, és úgy oldotta meg, de akkor is segített.
Nektek mi a normális? Hogy mindenki csak saját magának kaparkodik, vagy hogy ha felnőttök, akkor is egy család vagytok, segítitek egymást?
Sokat számít, hogy a testvérek milyenek. Ha olyan testvéreim lennének akikben magam sem bíznék, akikről tudnám, hogy a bőrt is lehúznák rólam, azoknak én sem segítenék.
De hál istenek nekem 2 lánytestvérem nagyon rendesek, becsületesek. AZ életemet is rájuk bíznám. Jó magam is külföldön élek, és van Budapesten 2 lakásom is. Amikor a nővérem lánya Budapestre akart költözni, én magam ajánlottam fel, hogy lakjon abban a lakásban amelyikben akar. Nem kell fizetni semmit, csak azt fizesse amit használ (rezsit) Voltam már otthon, meg is látogattam, és csodásan gondját viseli a lakásnak. Nővérem is bármit megtesz amire megkérem, ahogy a húgom is. Mindenben segítjük egymást.
De egy ilyen önzetlen segítés ami köztünk van, csak akkor lehetséges ha tényleg harmonikus, megbízható a testvéri kapcsolat.
Egyébként épp a napokban adtam én és a nővérem több millió forintot a húgunknak, hogy az üzletét beindíthassa. Ez az pénzügyi üzlet nem jött volna létre, hogy a húgom egy link, megbízhatatlan, rossz ember lenne. De nem ilyen. Tudjuk, hogy 100%-ban belead mindent a vállalkozásába, és jó érzés, hogy tudunk segíteni egymásnak. Ők is segítettek nekem 10 évvel ezelőtt amikor külföldre mentem.
Szóval mindig számít, hogy milyen az a testvéri kapcsolat.
43/N
Számomra is megdöbbentő hogy milyes sok testvér van rosszban egymással.
Nálunk is az a normális hogy egymást segitjük.már gyerekeink vannak igy gyakran vigyázunk egymás gyerekeire is.
Segítjük egymást, de nem ilyen módon.
Én is azt mondanám, hogy egy egész házat nem adnék oda senkinek sem. Viszont ha nálam akarja meghúzni magát átmenetileg, akkor persze.
Te még biztos nem tudod, hogy milyen ha lelakják, elrontják azt, amiért te évekig keményen dolgoztál. Én már jártam így, pedig csak néhány napig lakott nálam az egyik legjobb barátom.
Az ilyenekből mindig vita lesz, és a kapcsolatoknak sem tesz jót.
A konkrét kérdés esetében meg a kérdezőnek lenne azért lehetősége bőven. Nem arra kéne várni, hogy a tesó odaadja a házát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!