Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetünk egy elhízott...

Mit tehetünk egy elhízott kislánnyal?

Figyelt kérdés

Az a családom problémája, hogy van egy húgom, aki az utóbbi pár hónapban 13 éves létére több mint hetven kilóra hízott. Nem betegség áll emögött, hanem egyszerűen csak zabál és zabál. Anyukám elküldi az iskolába egy ezressel, a barátnője szerint felvásárolja a büfé chips és pizza készletét. Hazajön, minden nap legalább 3 tányér zabpehely. Átmegy Nagymamánkhoz, aki meg adja is alá a lovat, ott is megeszi a fél hűtőt.

Tudom, hogy sokan támadni fognak, de azért írtam le mert féltem. Így is elég egészségügyi problémája van, nem kell még több az elhízottság miatt. És valljuk már be, hatodikosan 75 kilós egy kislány?

Az a baj ha én vagy apukám, megemlítjük neki hogy ez nem jó, semmilyen szempontból, ordítani hogy kezd hogy mi csak bántjuk, rosszat akarunk neki, anyukám meg bevédi, hogy "jaj nem is vagy kövér hazudnak", pedih tudja ő is mi a helyzet, de nem akar lépni nehogy megbántsa. De mi akkor is féltjük, ez nem egészséges sem normális. Semmit nem akar ellene tenni, ráadásul rettenetesen ellustult. Semmilyen házimunkát nem lehet neki adni, mert felállni alig bír, csak fekszik. Testnevelésből is hármas (ötös volt, kosárlabdacsapatban játszott, de kilépett mert nem ő "fáradt" ehhez). Ráadásul sokan bántják is emiatt az iskolájában. Pedig az osztálytársai szerint semmi nem áll emögött, se szerelmi bánat, a barátnőivel sek veszett össze, tanárokkal sem kapott össze. Egyszerűen csak igénytelen. Mégis mit lehet tenni?

2017. jún. 10. 09:40
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
70%

NE HAGYJÁTOK RÁ!

-ne adjatok neki pénzt

-küldjétek el sportolni(egyszerre két-három sportra)

-csakis kizárólag egészséges kajákat engedjetek meg neki enni

-tüntessétek el a cukros ételeket az otthonotokból

-üljetek le vele beszélgetni,mondjátok meg neki,hogy igenis túlsúlyos

-közöljétek az anyjával,hogy ne dugja homokba a fejét,mert igenis tenni kell,győzzétek meg erről

-a nagymamámal is azzonnal közölni kell,hogy tüntesse el az étrendjéből a kislánynak a cukros ételeket,vagy különben soha többet nem látja

-buzdítsa a család a fogyásra

-ne érdekeljen benneteket,hogyan pityereg az étrend-és életmódváltás miatt

2017. jún. 15. 09:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!