Felelos a szulo azert, ha elhizott a gyereke?
Figyelt kérdés
Harman vagyunk testverek, en vagyok a kozepso, es en szerencsere nem vagyok hizekony egyaltalan. A batyam es az ocsem viszont igen. A batyam 19 eves, legalabb 100 kg, sima ruhaboltban nem lehet ra inget kapni. Az ocsem 10 es nagyon kover, 2x akkora mint lennie kene. Sir, mert csufoljak. Es ha belegondolok, hogy mi az oka, ra kell jonnom, hogy a konyhaszekreny tele van edesegekkel, chips-el, nasival, uditokkel, sok tesztas kajat eszunk, es hetente eszunk mekiben vagy mas gyorskajaldaban. Sose eroltettek a szuleink, hogy egyunk zoldseget, gyumolcsot, ha otthagytuk a tanyeron, akkor otthagytuk. Ha kertem egy otodik csokit, megkaptam. Sportra se irattak be minket soha. 15 vagyok, de eletemben egy napot se sportoltam. Ez nem a szulo dolga lenne? Hogy elmagyarazza, hogy mi a jo kaja? Meg hogy fo tos a sport? Most belegondolok, az osztalytarsaim nagyreszenek alap, hogy suli utan edzesre jarnak. En meg furcsallottam. Tesomek meg fuggnek a cukortol rendesen. Ez gaz nem?? Igazabol most, hogy belegondolok a tesiorakat se birom. Kifulladok 1 perc alatt. Az osztalytarsaim meg tok jol birjak, es ugyesebbek. Raadasul szuunetekben en is osszeszem mindent a bufeben, mert nagyon sokat tudok enni.2016. nov. 30. 12:28
1/25 anonim válasza:
Igen, bizonyos korig teljes mértékben a szülő a felelős azért, ha a gyereke elhízott, és élete végig felelős azért, mert rossz táplálkozási szokásokra tanította.
Sajnos nálunk is ez volt a helyzet, 14 évesen 80 kg voltam, és büntetést kaptam, ha nem ettem meg mindent...
Aztán mikor a nagymama meghalt (ezek az ő nevelési elvei, ő 120 kg volt 150 centihez) hirtelen "lepottyant" rólam 15 kiló. A többiért már küzdeni kellett.
3 gyerekem van, a lányom hajlamos a hízásra. 8 éves, de már vele is beszélgetek arról, hogy neki nem sajnos csak kevesebbet lehet enni, mint a fiúknak, és "lányos kajákat" eszünk. Nekem is életem végig figyelni kell a súlyomra.
2/25 anonim válasza:
Mindenképp a szülő felelőssége, ki másé lenne? Sajnos ehhez szoktatok hozzá. Az mindenképp haladás hogy te ezt felismerted, beszélj a szüleiddel ha ők nem látják (???) vagy inkább nem akarják látni hogy a gyerekeik egészségtelen életmódot folytatnak. Gyűjts nekik össze cikkeket, esetleg menjetek háziorvoshoz, az öcséd mindenképp menthető még, a bátyád akkor ha ő is akar ezen változtatni. Az öcséddel keressetek valami közös sportot, ha a szüleid nem is akarnak segíteni, akkor legalább egymást segítsétek.
3/25 anonim válasza:
Ha már a szüleid nem tanitottak meg benneteket az egészséges életmódra ,most már ti tegyétek meg magatoktól.
4/25 anonim válasza:
Gondolom a szuleid is koverek...
Persze hogy felelosok, ki mas lenne az?
5/25 A kérdező kommentje:
Nem amugy anya vekony. Apanak van hasa, de a batyamnak nagyobb. Ocsem az attol elfarad ha tv-ben nez sportot. Tesi oran is sokszor behisztizik, hogy nem birja, meg allandoan izzad. Hat igazabol mindig kaptunk enni, amit kertunk. En pl imadom a mekit, meg az egesz csalad, es ezert oda is jarunk. De anya foztjet is szeretem. Pl bolonyai stb.
2016. nov. 30. 12:46
6/25 anonim válasza:
A 19 évesért már nem felelős, a 10 évesért igen.
7/25 A kérdező kommentje:
Es ha az ocsem 19 eves koraig ezzel lesz etetve, akkor onnantol mar nem a szuleim dolga?
2016. nov. 30. 13:06
8/25 anonim válasza:
Már nem gyerek, van annyi esze, hogy tudja mik a szar kaják. Ha akarna, akkor változtatna.
9/25 anonim válasza:
Pontozz csak le, senki nem kényszeríti rá, hogy úgy egyen.
10/25 anonim válasza:
es anyukadek mit mondanak arra hogy kover az ocsed? Letagadjak hogy nem is kover?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!