Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felelos a szulo azert, ha...

Felelos a szulo azert, ha elhizott a gyereke?

Figyelt kérdés
Harman vagyunk testverek, en vagyok a kozepso, es en szerencsere nem vagyok hizekony egyaltalan. A batyam es az ocsem viszont igen. A batyam 19 eves, legalabb 100 kg, sima ruhaboltban nem lehet ra inget kapni. Az ocsem 10 es nagyon kover, 2x akkora mint lennie kene. Sir, mert csufoljak. Es ha belegondolok, hogy mi az oka, ra kell jonnom, hogy a konyhaszekreny tele van edesegekkel, chips-el, nasival, uditokkel, sok tesztas kajat eszunk, es hetente eszunk mekiben vagy mas gyorskajaldaban. Sose eroltettek a szuleink, hogy egyunk zoldseget, gyumolcsot, ha otthagytuk a tanyeron, akkor otthagytuk. Ha kertem egy otodik csokit, megkaptam. Sportra se irattak be minket soha. 15 vagyok, de eletemben egy napot se sportoltam. Ez nem a szulo dolga lenne? Hogy elmagyarazza, hogy mi a jo kaja? Meg hogy fo tos a sport? Most belegondolok, az osztalytarsaim nagyreszenek alap, hogy suli utan edzesre jarnak. En meg furcsallottam. Tesomek meg fuggnek a cukortol rendesen. Ez gaz nem?? Igazabol most, hogy belegondolok a tesiorakat se birom. Kifulladok 1 perc alatt. Az osztalytarsaim meg tok jol birjak, es ugyesebbek. Raadasul szuunetekben en is osszeszem mindent a bufeben, mert nagyon sokat tudok enni.
2016. nov. 30. 12:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

19éves már azért tisztában van vele, hogy mi az egészség, sport stb.

a 10 éves is látja, hogy kövér és cikizik,

DE ha nincs akaraterő és ott a csoki, akkor megeszi

szüleid nem veszik észre ezeket?

2016. dec. 1. 08:55
 22/25 A kérdező kommentje:
Dehogynem! Nekik sirt. Anya kajaval szereti. Azzal vigasztalta mindig. Ha sirt akkor "egyel csokit az segit" elven eteti. Jo jegyert csoki, jo viselkedesert pizza, tanar megdicseri meki stb. Batyammal pont ma reggel viccelodott apam, hogy miert nem csajozik, majd eletolt egy nagy adag gofrit. Az a baj, hogy igy, hogy benne van az ember nem erti milyen ez.
2016. dec. 1. 09:42
 23/25 anonim ***** válasza:
te észrevetted, hogy ez nem jó. próbálj meg beszélni a szüleiddel vagy a tesóiddal. ha ők nem akarnak változtatni, akkor nem is fognak.
2016. dec. 1. 09:44
 24/25 anonim ***** válasza:
Aztan az ilyen szulo meg csodalkozik amikor a fejehez vagjak hogy tonkretette a gyereket egy eletre...
2016. dec. 1. 11:31
 25/25 anonim ***** válasza:

Na igen, itt a baj.

Ezt nézd meg!

[link]

ennek több része is van, a legtanulságosabb videó sorozat, ami valaha is láttam!

Anyukád érzelmi evő kategóriába tartozik. Ezen nem könnyű változtatni, ha valami rossz történik vele, megvigasztalja magát csokival. Ez egy rossz stressz kezelési magatartás, tesódnak pedig ezt adja át.

Baj van?: csoki az megvigasztal... neem, lehet enni egy kockát, mert boldogságot vált ki, a tartalma miatt. De legyen más a vigasz. Pl. baj van? semmi gond, kapcsolódj ki egy picit, nézz meg egy jó filmet!

Azt kell felismerni kinél miért alakul ki a túlsúly, nálatok anyukátok a métely (bocsi, hogy ezt írom). Nálunk is anyukám... de én tudatosan ellen tudok állni (mint apukám), de az öcsém nem sajnos :( már 100 kg.

2016. dec. 1. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!