Van itt olyan szülő, akivel nem áll szóba a gyereke?
És lenne kedve beszélgetni erről?Vagy egyáltalán beszélni?Néha egy idegennek könnyebb megnyílni,és sok esetben hoz megkönnyebbülést...
3 felnőtt gyerekem van.Tizenpár éve váláskor a középső az apjával szeretett volna maradni,beleegyeztem,de eredetileg én kaptam a felügyeleti jogot mindannyiukra.A volt férjemmel már akkor is nagyon rossz volt a kapcsolatom,a gyereket sem nagyon akarta,anyósoméknak sikerült végül rávenniük.Nekem a szívem szakadt meg,de a fiam minden este sírva aludt el,annyira hiányzott neki az apja.Eleinte minden rendben volt,szünetekben,hétvégente jött hozzánk.A másik kettőt az apjuk sosem vitte el,így a tesók csak nálam találkozhattak.Jó maradt a kapcsolatunk.Aztán kollégium,barátok,barátnők,egyre többször választotta őket a szünetekben,ahogy az előfordul egy kamasznál.A tesókkal is megmaradt a jó kapcsolat,amikor jött,onnan folytatták ahol abbahagyták.Tavaly úgy alakult hogy nem volt hova menniük a kedvesével,az apjával már nem állt szóba,a lány szüleovel se nagyon.Tárt karokkal fogadtam.A tesói is örültek.Állást talált.Tervezték a közeli városban az albit.Az az elejétől látszott hogy a lány nagyon rossz útra viszi.Nem akart dolgozni,majd a fiam eltartja,nem menjen fodrászhoz,jól áll neki a bozontos haj stb...Nem szóltam egy szót sem de a nővére nem sokáig bírta.Kiosztotta a kislányt,ennek következtében a nagy vita közepette azt találtam mondani,hogy arra nincs szükség hogy a családi béke felboruljon.Eddug itt nyugalom volt...Másnap elmentek.A fiam szépen elköszönt,megbeszéltük hogy jön máskor is,ha kell egyedül.A nővérével is megbeszélték a dolgokat.Hónapokkal később eltűnt a netről,és amikor kerestük,azt üzente nem vagyok méltó rá,hogy az anyja legyek,neki mostantól az 'anyósa' az anyja...Jelenleg csak az öccsével tartja hébe-hóba a kapcsolatot,igy mindig tudom mi van vele...Igazából nem is kérdés ez,hanem egyszerű ismeretlenül tényközlés.
Köszi :)
Szeretném látni az ő szemszögét is.De nem tudom,hogy vegyem rá hogy szóba álljon velem.Biztos hogy magam is hibás vagyok a kialakult helyzetben,de ha tudnék vele beszélni,azt is látnám,szerinte hol hibáztam.Úgy már helyrehozható lenne esetleg.Mindannyiunknak hiányzik,a volt anyósom is sokszor győzködi hogy keressen meg.Mert a nagyanyjához szerencsére eljár,nekem pedig jó maradt vele a kapcsolatom.De rá sem hallgat.Azt tudom hogy dolgozik,talán a lány is,de pl a fiam teledonja is mindig a lány táskájában-kezében van a nagyanyja szerint...Olyan mintha mindenáron meg akarná akadályozni hogy beszéljek a gyerekemmel.Biztos megbántottuk őt itt.Nem zaklatom őket,eddig egyszer irtam a fiamnak az egyik netes csevegő appban,de arra is a lány válaszolt helyette.
*telefonja
* Biztos megbántottuk őt itt,de ezt akkor is túlzásnak tartom.
Üdv!
Ugyan én még fiatal vagyok, de pont az én ismerőseim azok akik ebbe a korosztályba esnek. A történettől rögtön deja vúm lett. Sajnos ha egy ilyen lány az ujja köré csavar egy érzékeny srácot mindig ez van. Ha a családi intelem nem számít és sértődés van, akkor még ott vannak a barátok. Ha az sem jön be lehet reménykedni, hogy a lány már nem lát benne több fantáziát vagy valamit elhibázik és szétmennek. Ez egy olyan lecke, amit saját kárán fog megtanulni. Nem lehet vele mit csinálni és tapasztalatból kell azt is mondanom, hogy ha pedzegetjük a témát vagy a fülébe jut valami csak távolabb kerül és kockáztatjuk, hogy segítséget se kér ha már lépni akar.
23/F
Vmit nagyon tud ez a lány, h a fiadat így ellened tudta fordítani.
Miens eloszlik a rózsaszín köd és a nagy szerelem, fog ez változni, viszont most még nagyon nehéz.
Sajnálom, h így alakult, de nem tudsz mit tenni azon kívül, h te pr vele még párszor felvenni a kapcsolatot, viszont ha folyamatos elutasításba ütközöl, akkor sztem ne keresd.
Hidd el, ha eloszlik a rózsaszín köd, fog keresni.
Ne emészd magad, nem te tehetsz róla.
Meg vannak őrülve újabban a "párok". A testvérem is nemrég költözött el otthonról.
A "szívszerelme" minden lépését ellenőrzi, csak kihangosítva telefonálhat, le kellett törölnie magát a közösségi oldalakról. Nem mehet csak oda, ahová engedik, elveszik a pénzét és alig kap belőle.
Próbáltunk beszélni vele, mi voltunk a szemetek. Ha ilyen hülye, hogy hagyja magát, igya meg a levét.
Nagyon meg fogja ütni a bookáját, mert mindenkit elvadít magától, teljesen kimosták az agyát. Ha eljön a kivédhetetlen szakítás - mégis ki az az agyatlan, aki a lila köd után is benne marad egy ilyen "kapcsolatban" -, nem lesz, aki segítsen neki.
Mi így döntöttünk, mert sajnos borzasztó, miket megenged magának...
A te fiad láthatóan "csak" eltűnt, szóval neked kell tudnod, hogy ha előkerül, akkor hogyan fogadod. Egyszerűen nyugodj meg, és várd ki.
Szinte biztos, hogy meg fogja bánni a jelenlegi helyzetet, ha a kedves kislány eltűnik a képből.
Nálunk az egyik tesóm van ugyanígy. Ő is középső gyerek, lehet ez is számít...
Nálunk annyiba extra a helyzet, hogy mozaikcsalád, anyukám meg a két mostohatesóm apukája házasodtak össze. Én velük éltem, aztán született egy kistesónk, a két nagytesóm meg az anyjukkal maradtak. Én jártam apás hétvégékre az apámékhoz, ők jártak apás hétvégékre mihozzánk. Kissé káoszosan hangzik, de működött. Kb. fiatal felnőtt korunkig. Amikor is az egyik fiú kitalálta, hogy az ő apjuk soha nem foglalkozott velük rendesen, bezzeg velem meg igen, és neki már csak mi számítottunk, az új család, ők meg nem. És fehánytorgatta, hogy mindig nekik kell az apuhoz hazajárni, és mikor beszélgetni akart az apjával, az anyám is ott volt, és beledumál. MOndtam neki, hogy nekem ugyanez a helyzetem apámmal, mindig én megyek hozzá, mivel nem túl beszédes, ha valamit akarok inkább a feleségével beszélem meg, de ezek engem nem zavarnak. Szóval összehordott egy csomó marhaságot, aminek a fele nem is volt igaz. De ő annak érzi. Érzékenyebb, mint én vagyok, úgy látszik.
És emellé lett egy felesége, aki apuci egyszem későn született kislánya, ergo apósa folyton a seggükben lóg, és nagy családi dzsemborikat tartanak, és a hülye tesóm ettől pláne úgy érzi, hogy az ő családja lóizét sem ér.
Apjával nem is áll már szóba, nem jöttek el a karácsonyi ebédre, én hallgattam a sirámait egy órán át telefonon, és próbáltam megérteni, de azt hiszem, esélyem sincs helyretenni a dolgokat.
Kár. Mert hiányzik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!