Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ennyi szülő, akinek...

Miért van ennyi szülő, akinek csak nyűg a gyereke?

Figyelt kérdés

Elszomorít amikor látom, hogy sokan olyan kérdéseket írogatnak ki, hogy a szülei így meg úgy terrorizálják lelkileg is és fizikailag is. Vagy ki akarják dobni otthonról 18 éves kor előtt is akár, mert nem tudják eltartani. Vagy éppen levezetik rajta a dühüket. Ráadásul nagyon szegény emberek akik napról napra élnek bevállalnak 2 gyereket a semmire. Vagy vannak akik túlságosan elkényesztetik őket és túlsok mibdent megengednek nekik, aztán csodálkoznak, ha elkezdenek hisztizni, ha valamit nem kapnak meg.

Én egy 2 gyerekes apa vagyok, mind a ketten fiúk, és több mint biztos, hogy én a fent említett dolgokat egyáltalán nem csinálnám. Egyáltalán azt sem tudom, hogy képes valaki ilyenekre.

2016. júl. 21. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi idősek a gyerekeid?
2016. júl. 21. 16:18
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Hát SAJNOS gyereket "csinálni" bárki tud.. csak sokan nem fogják fel hogy nem ennyiből áll a szülőség. Meg azt se értem annak minek gyerek aki utána nem hajlandó eltartani/foglalkozni vele.... Sok hülye ember :/ gyerek nem való az ilyeneknek.
2016. júl. 21. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Tudod manapság sok ember nem ismeri azt a szót hogy család és szeretet. Megszűlik a gyereket aztán le vagy szarva. Jön még egy vagy kettő. Az a lényeg hogy pénz legyen belőlük. Aztán szegény gyerek mit érez már senkit nem érdekel. Én utálom az ilyen szülőket és nagyon sajnálom a gyerekeket. Sokan azért szűlnek hogy beletartozzanak a társadalomba mert milyen lenne az hogy neki nincs gyereke.
2016. júl. 21. 16:23
 4/9 anonim válasza:
85%
Én is így jártam mint azok a gyerekek. Ezzel nem igazán lehet mit kezdeni. Ha valakitől segítséget kér egy ilyen sorsú gyerek az bárhogy nézzük vissza üt. Az ilyen szülőkkel meg nem igazán lehet mit kezdeni. Ha mázlijuk van a gyerekeknek sikerül kibírniuk és utána új életet kezdeniük. Legalábbis én remélem h vannak olyanok akik ki kerülnek ebből a helyzetből.
2016. júl. 21. 16:43
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Mert a gyerek az kell ,hogy kilegyen a létszám és ki legyen pipálva a listán a ház kocsi lapos tv mellé..Mindenkinek kell. A buta ,gonosz, nincstelen ,mániákus,szadista, tudatlan,önző stb stb embernek is lesz gyereke és aztán az kapja a pofonokat amíg el nem tud szökni valahogy ha nagykorú lesz.

Ez van amióta világ a világ és ezt kell megszokni.

2016. júl. 21. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

Elsősorban azért, mert a kormány rossz politikát folytat, nem azt támogatja, aki megtehetné, hogy gyermeket vállaljon hanem azt, aki egyébként is szegény, és garantált, hogy csak úgy tolja majd ki magából a gyerekeket. Például hogyha támogatná azt, hogy az anyák visszamehessenek a munkahelyükre, esetleg részmunkaidőben tudjanak dolgozni, vagy létrehozna sok családbarát munkahelyet, akkor olyan családokba kerülnének a gyerekek, ahol szeretettel várják őket. Ellenben most olyan emberek vállalnak gyereket, akik otthon szívesebben lopják a napot úgyis jön majd a támogatás. Sajnos ilyen nem csak a kisebbség között van hanem a magyarok között is gyakori. Például anyukám azóta nem dolgozott, hogy én megszületettem (23 éve), majd szült még 2 gyereket és mikor 13 éves lettem ő meg már 40 volt és sokan a családban és ismerősök közül kinézték, hogy miért nem dolgozik, akkor jött még egy gyerek, így összesen 4-en vagyunk testvérek. Közben rengetegszer elvetélt, ha nem így lett volna, akkor lennénk vagy 10-en testvérek.

Mikor betöltöttem a 18-at és leérettségiztem, akkor küldték a levelet, hogy már nem kap utánam családit, így totál kiakadt, hogy költözzek el itthonról, mert ő nem fog eltartani. Kiderült, hogy úgy gondolta, hogy a családi pótlék az ő fizetése.

Tehát ha a kormány változtatna és nem a szegényeket buzdítaná a támogatások miatt gyerekvállalásra, akkor a gyerekek is boldogabbak lennének és fiatal felnőttként nem állnának értetlenül az élet előtt, hogy mégis miért jöttek világra, ha senkinek sem kellenek.

2016. júl. 21. 17:32
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos ilyen(amit kérdező leírt) "szüleim" van.):
2016. júl. 21. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:
33%
A szegénység más téma. Igen, oda is sokan vállalnak, de ez a lesz aromság probléma nem csak rájuk igaz. Sajnos a jómódú családok is sz arják szépen le a gyereket dögivel. Mert szülni KELL. Mert ketyeg az óra. Aztán nem bírja a megváltozott életritmust, mert már túlságosan megszokott egyet és a megromlott kapcsolaton sincs idő változtatni. Meg máson sem. Vagy korán jött egy éretlen kapcsolatba. Mert az is divat, hogy 1-2 év után már házasodunk. Aztán válunk. És így tovább. Nem a szegényekben meg a gazdagokban, öregekben és fiatalokban, tanultakban és tanulatlanokban, hanem eleve az emberek mentalitásában van a hiba. Korcsosodik az értékrendünk.
2016. júl. 21. 21:25
 9/9 anonim ***** válasza:
90%

Sokan nem csak az anyagi, hanem a lelki, pszichés hátteret is nehezen mérik fel - például anyám. Megszült engem, elvált apámtól, lett egy nevelőapám, majd anyám szült még két gyereket. Öten laktunk egy kétszobás panellakásban, ugye három gyerek egy szobában. ANyám leszarta, h én már sulis vagyok, aztán ugyanúgy felébredek, ha valamelyik kicsi éjjel sír, ha szóvá tettem, akkor még én kaptam érte. Meg tulajdonképpen bármiért, anyám egyáltalán nem volt alkalmas három gyerek nevelésére, van ilyen, csak ezt el kell tudni ismerni. Mert az még nem olyan hű de feldolgozhatatlan, ha nincsenek Nike cipők a szekrényedben, meg ilyenek, de ha anyád lesz.rja a fejed, pont általános iskola kezdetekor, meg kisgyerek létedre nem tudsz normálisan aludni évekig, aztán még veled ordibálnak, mert fáradt vagy, és nem tudsz figyelni a suliban, na az a gáz.

Én a fentiek miatt kategorikusan elzárkózom attól, h több gyerekem legyen, egy már van, tudom, hogy őt pszichésen és anyagilag is "elbírom".

Amúgy vicces, épp a múltkor egy másik dolog kapcsán mondtam anyámnak (esküszöm nem akartam megbántani), hogy minek vállal több gyereket, aki nem alkalmas rá, hát hótt megsértődött. Sajnálom, de akkor se túl jó visszaemlékezni a gyerekkoromra.

2016. júl. 21. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!