Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetünk egy elhízott...

Mit tehetünk egy elhízott kislánnyal?

Figyelt kérdés

Az a családom problémája, hogy van egy húgom, aki az utóbbi pár hónapban 13 éves létére több mint hetven kilóra hízott. Nem betegség áll emögött, hanem egyszerűen csak zabál és zabál. Anyukám elküldi az iskolába egy ezressel, a barátnője szerint felvásárolja a büfé chips és pizza készletét. Hazajön, minden nap legalább 3 tányér zabpehely. Átmegy Nagymamánkhoz, aki meg adja is alá a lovat, ott is megeszi a fél hűtőt.

Tudom, hogy sokan támadni fognak, de azért írtam le mert féltem. Így is elég egészségügyi problémája van, nem kell még több az elhízottság miatt. És valljuk már be, hatodikosan 75 kilós egy kislány?

Az a baj ha én vagy apukám, megemlítjük neki hogy ez nem jó, semmilyen szempontból, ordítani hogy kezd hogy mi csak bántjuk, rosszat akarunk neki, anyukám meg bevédi, hogy "jaj nem is vagy kövér hazudnak", pedih tudja ő is mi a helyzet, de nem akar lépni nehogy megbántsa. De mi akkor is féltjük, ez nem egészséges sem normális. Semmit nem akar ellene tenni, ráadásul rettenetesen ellustult. Semmilyen házimunkát nem lehet neki adni, mert felállni alig bír, csak fekszik. Testnevelésből is hármas (ötös volt, kosárlabdacsapatban játszott, de kilépett mert nem ő "fáradt" ehhez). Ráadásul sokan bántják is emiatt az iskolájában. Pedig az osztálytársai szerint semmi nem áll emögött, se szerelmi bánat, a barátnőivel sek veszett össze, tanárokkal sem kapott össze. Egyszerűen csak igénytelen. Mégis mit lehet tenni?

2017. jún. 10. 09:40
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
29%

#20-as!

Mit csinaltal a logo borrel 50 kg fogyas utan? 45 kg nagyon anorexias suly, hacsak nem 150 cm magas vagy. Meghizni 95 kg-ra nem normalis, de aztan lefogyni 45-re sem.

2017. jún. 10. 12:50
 22/41 anonim ***** válasza:
28%
szia! sok jó tanácsot kaptál már. én annyit mondanék, tuti van valami eü. probléma a háttérben. hormonálisra (pajzsmirigyre) gondolnék. valami tisztességes orvoshoz kéne elvinni, nem a háziorvoshoz. amúgy meg komolyan napi ezressel engedtek el egy ekkora gyereket? én semmit nem kaptam ennyi idősen. csinálhattam magamnak tízórait reggel a konyhában. nem is híztam el soha.
2017. jún. 10. 13:17
 23/41 anonim ***** válasza:
44%

1 minek neki pénz? Visz szendvicset otthonról és kész.

2. el kell zárni előle a kaját és megpróbálni főzeléket (nem liszttel) meg sok zöldséget főzni

3. azt egyétek, amit ő mert az viszont nem fair hogy őt salátáztatjátok, ti meg eszitek a hamburgert - bár az ő hibája (is)

4. zavarjátok el sportolni, vagy igenis bízzátok rá a házimunkát, a lusta, akkor ennie sem kell

2017. jún. 10. 13:53
 24/41 anonim ***** válasza:
67%

1. Ne adjatok neki zsebpénzt nasira, akkor nem fog olyanokat enni!

2. Otthon ne tartsatok állandóan olyan ételt, amit elkészítés nélkül fel lehet zabálni (pl. zabpehely), inkább térjetek át az egészséges ételekre, és alapanyagok legyenek otthon - zöldség, gyümölcs, hús, stb. Azt mondtad, lusta a húgod, szóval tuti nem fog nekiállni főzőcskézni, ha nem talál olyat, amit kapásból meg tud enni, akkor nem eszik egész álló nap.

3. A nagyinak meg kerek perec meg kell mondani, hogy ne tömje a gyereket v. ne engedje hogy sokat egyen. Amikor átmegy hozzá, előtte egyen otthon egy ebédet v. reggelit v. akármit és a nagyinál ne egyen semmit. Vagy ha ott eszik, akkor otthon ne kapjon közvetlenül előtte/utána enni.

Amúgy az egész családnak át kéne állni az egészséges étkezésre. A csokit, chipszet, cukros üdítőket, meg ilyesmiket száműzni a háztartásból. Mert ha ott van és a többiek eszik, akkor nyilván ő is enni fogja.

Be kell vezetni egy rendszert, napi 3x nagyobb vagy napi 5x kisebb étkezéssel, és betartani, hogy az étkezések között nem nassolunk!

2017. jún. 10. 14:07
 25/41 anonim ***** válasza:
75%

Anyad alljon neki egyreszt uzsonnat csomagolni, masreszt fozni. Azokbol is liszt, cukor es szenhidrat menteset. Rengeteg a valasztek. Otthon pedig csak alapanyag legyen. Nem kell sem zabpehely, sem joghurt, meg csak kenyer sem. Fozni cukor, liszt nelkul kell. At kell allni egy egeszseges etkezesre, ehhez viszont alaposan tajekozodni kell.En ugy latom a leirasodbol, hogy a csaladod is lusta (penzt kap normalis etel helyett).

Azon felul el kell magyarazni, hogy a fiatalkori elhizas cukorbetegseghez, vaksaghoz, koszvenyhez, magasvernyomashoz vezet. Ezeket figyelembe veve nagyon gaz, hogy ennyire nem torodnek vele a szulei.

2017. jún. 10. 16:51
 26/41 anonim ***** válasza:
80%

"Hiába volt otthon egészséges étel, ha sz*rt akartam enni, akkor azt ettem"

Talán ha a gyerek nem kap napi ezer forintot, hanem helyette egèszséges tízórait, akkor nem tudja megvenni a sok sz*rt, ugyanis 0ft-ból nem vesz semmit a büfében.

2017. jún. 10. 17:56
 27/41 anonim ***** válasza:
21%

"Anyad alljon neki egyreszt uzsonnat csomagolni, masreszt fozni. Azokbol is liszt, cukor es szenhidrat menteset."

Arról sehol sincs szó, hogy a kérdezö anyja nem föz! A legtöbb 13-16 éves gyereknek meg hiába csomagolnak otthon bármit, nem eszi meg, hanem helyette vesz magának valami vackot, mert az a menü az iskolában (is).

Liszt, cukor és SZÉNHIDRÁTMENTESEN meg nem lehet fözni, mert ez azt jelentené hogy CSAK húst esznek - minden másban ugyanis VAN CH! Emellett egy ilyen étrend minden, csak nem egészséges.

"Rengeteg a valasztek. Otthon pedig csak alapanyag legyen. Nem kell sem zabpehely, sem joghurt, meg csak kenyer sem. Fozni cukor, liszt nelkul kell.

At kell allni egy egeszseges etkezesre, ehhez viszont alaposan tajekozodni kell.En ugy latom a leirasodbol, hogy a csaladod is lusta (penzt kap normalis etel helyett)."

Ami szerinted egészséges étkezés, az egyáltalán nem az. De ettöl függetlenül is ha nincs otthon semmi ennivaló, akkor a gyerek eszik a nagymamánál - ami szerintem eleve az egyik fö probléma ebben az esetben, de vele aztán végképp nem lehet sokat kezdeni, öt enm fogják tudni megváltoztatni.

"Azon felul el kell magyarazni, hogy a fiatalkori elhizas cukorbetegseghez, vaksaghoz, koszvenyhez, magasvernyomashoz vezet."

Ezek fele nem igaz, de elege a gyerek nem hallgat az apjára/testvérére, akik éppen arról akarnák meggyyözi, hogy az elhízás ártalmas neki!

"Ezeket figyelembe veve nagyon gaz, hogy ennyire nem torodnek vele a szulei."

A szülei TÖRÖDNEK vele - az anyja ugyan rossz módon -, csak a gyerek nem hagyja, nem hallgat rájuk!

De arra igen kiváncsi lennék, hogy TE hogy oldanád meg, hogy egy ekkora gyerek csak azt egyen, amit te adsz neki! Márcsak azért sem egyszerü, mert a nap nagy részében nem otthon van!

2017. jún. 10. 19:18
 28/41 anonim ***** válasza:
7%
Valóban tenni kéne valamit, mert a húgod undorítóan kövér. Ez nemcsak esztétikai probléma is, hanem eü. Cukorbeteg akar lenni ? Minimum az lesz így, hogy zabál és cseszik megmozdulni. Ráadásul miket zabál uramisten. Én beiratnám sportra, ha tetszik ha nem. Ez egyébként egyik magyarnak sem ártana, mert elhízott, beteges, lusta nép lett. Tisztelet a kivételnek. Kajára nem adnék pénzt, hanem készítenék neki. A nagyihoz sem mehetne zabálni.
2017. jún. 10. 19:20
 29/41 anonim ***** válasza:
6%
És nem kell pajzsmirigy problémára, betegségre fogni. Azért kövér, mert zabál és lusta. Egészséges ember is hízik így, nem kell ehhez pajzsmirigy probléma.
2017. jún. 10. 19:25
 30/41 anonim ***** válasza:
6%

Le kell vàgni ès kèsz

Problem solved

*insert trollface here

2017. jún. 10. 19:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!