12 éve élek házasságban. Melyből 5éve született egy kisfiunk Ha elköltözök a kislánnyal az apja tuta nélkül lehet baj belőle?
3 éve külön országban élünk. Évi 6 napot találkozunk. De semmilyen kapcsolat nincs már köztünk.
Lassan egy éve könyörgök neki hogy váljunk el, mert ez így nem házasság és nincs értelme. Részemről az érzések kihaltak. Szeretem, tisztelem őt, de csak barátként. Semmi több. Ő ezt nem érti meg. Bekülne. Viszont kaptam egy nagyon jó lehetőséget (munka) és ehez belföldön igaz, de el kell költöznöm közel 200 kilométert.
Viszont ezt a férjem megtiltotta, mondván ha magammal viszem a fiunkat akkor feljelent. Erre van lehetősége? És azzal fenyeget elpereli őt tőlem ha költözünk vagy válni merek
Nem viheted másik országba a tudta nélkül. Országon belül 200km-t költözhetsz.
Add be a válópert, és kérd, hogy nálad helyezzék el a gyereket. Ennyi. Eddig se látta a gyereket.
Egyébként nem neki kell könyörögni, hanem bíróságra kell menni. Keress ügyvédet!
A váláshoz szerencsére az ő beleegyezése nem kell. Ha válni akarsz, add be a papírokat, ha ő nem akar elválni, akkor is elválasztanak.
A gyerek elviteléhez pedig akkor van joga, ha mondjuk itt éltek Magyarországon és te külföldre akarnád vinni. De belföldön oda mész a gyerekkel, ahová csak akarsz, annyi, hogy a bíróságon meg kell indítani az eljárást a gyermekelhelyezés ügyében. A láthatást pedig biztosítani kell számára, amennyiben azt a bírósági határozat kimondja.
Azért ha van miből nevelned a gyerekedet tisztességes körülmények között, akkor nem valószínű, hogy a bíróság az ő javára döntene.
De a kérdéseiddel inkább fordulj egy ügyvédhez, ő jobban ért a jogi dolgokhoz.
Mint írtam az első kommentben. Átirta a telefonom és csak az után láttam hogy kiirtam a kérdést. (Kisfiunk van)
A férjem költözött külföldre. Én maradtam Magyarországon a gyerkőccel.
Én úgy gondolom nem hülyeség emiatt válni. Egy az hogy évi 6 napot van velünnepi. 2 ha még akár csókolni stb húzódik el. Mivel nem érzem azt amit nekem ezekhez éreznem kellene.
És nem gondolom hogy úgy szeretném lélni 3évesen az életem hogy nem vagyok szerelmes a férjembe, de ennek ellenére és az évi 6 nappal amit együtt töltünk, is hűséges vagyok hozzá 12 éve. De te így nem állapot. A gyerkőc szereti öt,de már nem is emlegeti. Amikor utoljára kb 8honapja látta fel sem ismerte. Az apja velem beszél üzenetekben, de nem kommunikál a gyerekkel egyáltalán. Csak ha személyesen találkoznak
15.51es tisztában vagyok vele hogy az apjának ugyanolyan joga van a gyerekhez. De nekem nincs ahoz hogy normális jól fizető és biztos munkám legyen?
Az apja csak akkor beszél vele ha személyesen találkoznak. Ami minden évben összesen 6 nap!!
Írásos engedélyével van nálam arról hogy pl nyaralni bármikor vihetem a gyerkőcöt kulföldre. De országon belül nem költözhetek el vele.
És szerintem egy anyát, aki születése óta mindig, mindenben a gyerek mellett van. Aki évek óta egyedül neveli (Bár apuka címe ugyanaz mint a miénk) azzal zsarolni ha költözni mernek, akkor elpereli a gyereket, az normális?
Azt sem írtam hogy korlátoznám a láthatást.....
Add be a válópert, költözz el és vállald el a munkát!
Ha bizonyíthatóan ilyen keveset volt a gyerekkel, neked meg lesz rendes munkád én nem hiszem, hogy csak úgy neki ítélné a bíróság. Komolyan, évi 6nap? Szerintem csak akkor vennék el tőled ha alkoholista/drogos lennél vagy nagyon rossz körülmények között élnétek.
Fogadj ügyvédet és lépj, ez így nem élet.
Mivel MO-on élsz, ezért a magyar törvények vonatokznak rád.
1. A váláshoz nem kell a másik fél beleegyezése, ha te akardo, akkor nélküle is kimondják a válást. Add be a válókeresetet és ke´td az ideiglenes gyermekelhelyezést.
2. Ha eddig is nálad volt a gyerek elhelyezve, az apa gyakorlatilag nem is találkozik vele, akkor kizárt, hogy ö kapja meg a felühgyeleti jogot.
3. Attól kezdve, hogy az ideiglenes elhelyzésröl van papírod, a gyerekkel költözhetsz országon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!