Van aki elmenne így? Most tényleg én vagyok a pofátlan?
A barátom testvérének a barátnőjének most lesz a ballagása és kijelentette, hogy minimum 15.000Ftot szeretne fejenként kapni.Ezt őszintén nagyon sokalljuk, mert mi 5-5 ezer ft + egy csokorra gondoltunk.Erre közölték, hogy csak a kaja többe kerül ennél. A szalagtűzőjére 20.000Ftot és egy 6000ftos csokrot kapott, vagyis hát inkább kért és egy hónapja volt a születésnapja,amire egy tabot kapott tőlünk (a barátom testvére kérésére).Nem akarjuk számolgatni, hogy ki vett/adott a másiknak, de mi egy félév alatt közel 100.000ftot költöttünk a lányra ő meg karácsonyra sem vett egyikőnknek sem ajándékot, mert még tanul.
Megmondtuk, hogy így inkább nem megyünk el,főleg mivel meghívót is szóban kaptunk csak.
A barátom anyukája mégis szólt, hogy ez így elég pofátlan dolog, hisz számítanak ránk és ne az utolsó pillanatban mondjuk vissza és főleg ne a pénz miatt.
Tényleg mi vagyunk pofátlanok?
Egyébként egy idősek vagyunk. 21/L
Kb.100,000 Ft-nyi ajándékot és pénzt adtatok neki és karácsonyra se adott senkinek semmit? Valami kis meglepetés, mézeskalács, barkácsolás, bármi ???
De ha a pofátlan csaj is 21 éves és csak most ballag. nem tudom, mire hányja-veti magát! Elbujdosnék szégyenemben...
A barátod anyukája pedig, aki szerint főleg ne a pénz miatt mondjátok vissza ; a máséval veri a csalánt. Adja ő a 15 ezret fejenként!
Először sajnáltalak, meg iszonyat pofátlanságnak tartottam ezt, erre kijelented, hogy te a csajjal puszi pajtás vagy, te imádod őt, a legjobb "barinőd", csak picikét idegesít a lehúzása.
Hát bocs, de ha ennyi eszed van, akkor meg is érdemled, ha kihasználnak.
Kamu kérdés.
Te mégis mit dolgozol 21 évesen, hogy annyit keresel, hogy százezreket dobálsz ki az ablakon?
21 évesen ballagni a gimiből pedig 5 osztályosnál 2, 4 osztályosnál 3-szori évismétlés, ha úgy vesszük, hogy a legtöbben 18 évesek, amikor 4.-esek.
Azok után, hogy a csajnak nyilván csak a pénzed fontos, nem te, képes vagy még mindig a barátnődnek meg szinte testvérnek nevezni? Ha 100 ezret már ráköltöttél, az azt jelenti, hogy minden ünnepkor jól lehúzott téged, te meg következő ünnepkor vígan nyomtad a kezébe a vastag borítékot. Ahogy most ecsetelted, hogy szinte testvéri viszonyban vagytok, stb., szerintem felesleges volt a kérdést is kiírnod, mert úgyis az lesz, hogy elmentek a ballagásra, te pedig 100 wattos vigyorral fogod a seggébe tömni a 15 ezret.
Tudod, csak azt használják ki, aki engedi magát kihasználni. Te engeded. Ezek után milyen válaszokat vársz? Arra viszont én is kíváncsi lennél, hogy mit dolgozol 21 évesen, hogy ennyit keresel...vagy ha már kegyesen többesszámba írtad, hogy "de mi egy félév alatt közel 100.000ftot költöttünk a lányra", így esélyes, hogy a pasid keres jól, nem te.
Elvárni valamit rokonoktól is bunkóság, de egy vadidegentől már a pofátlanság teteje. Ha tényleg tenni akarsz ez ellen valamit, akkor ne menjetek el a ballagásra, vagy mondd meg neki, hogy nem tudtok ennyit adni és kész. Ha nem nyitod ki a szádat, mindig ki fog használni. Normális ember egy ilyen pénzéhes p csát már rég lekoptatott volna az első adandó alkalommal.
A csaj eleg pofátlan ..... v színű hogy én is így reagálnék ahogyan ti is, ajándékot nem ILLIK megmondani hogy milyen értékű legyen.
Szerintem!!:)
Csak azóta ilyen(nek) amióta mindketten dolgozunk a barátommal és nincs anyagi gondunk.Előtte semmi jele nem volt, hogy anyagias lenne, kedves természete van és nagyon segítőkész mindig, de ezek a kijelentései eléggé kiakasztanak.
Egyébként sajnàlom, ha valakinek gondja van a szövegértelmezéssel, de világosan leírtam, hogy nem megyünk el.Nem értem miért kell mégis kijelenteni néhány embernek, hogy pedig biztos elmegyek és hatalmas mosollyal átadom a borítékot. Az pedig, hogy 21 évesen hogyan keresek és mennyi pénzt szerintem senkire sem tartozik.
Kérdező, csak próbálunk rávilágítani, milyen anyagias és élősködő a "barátnőd". Naná, ohgy amíg nem tudott rólatok bőrt lenyúzni, addig normális volt, addig hiába kért volna bármit. Most, hogy látja, hogy kér és kap is - mert azt írtad, kapott - rögtön nem te vagy neki a fontos, hanem a pénzed, ajándékok, vagyis a saját haszna.
Mi csak nem értjük, miért tartasz igényt ilyen barátra. Oké, nem mentek el, teljesen érthető. De lesz ám más alkalom, amikor várja és kéri is az ajándékot, pénzt, bármit, és előbb-utóbb nem lesz más választásod, mint lekoptatni.
Mondd neki, hogy keressen egy fejős tehenet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!