Van aki elmenne így? Most tényleg én vagyok a pofátlan?
A barátom testvérének a barátnőjének most lesz a ballagása és kijelentette, hogy minimum 15.000Ftot szeretne fejenként kapni.Ezt őszintén nagyon sokalljuk, mert mi 5-5 ezer ft + egy csokorra gondoltunk.Erre közölték, hogy csak a kaja többe kerül ennél. A szalagtűzőjére 20.000Ftot és egy 6000ftos csokrot kapott, vagyis hát inkább kért és egy hónapja volt a születésnapja,amire egy tabot kapott tőlünk (a barátom testvére kérésére).Nem akarjuk számolgatni, hogy ki vett/adott a másiknak, de mi egy félév alatt közel 100.000ftot költöttünk a lányra ő meg karácsonyra sem vett egyikőnknek sem ajándékot, mert még tanul.
Megmondtuk, hogy így inkább nem megyünk el,főleg mivel meghívót is szóban kaptunk csak.
A barátom anyukája mégis szólt, hogy ez így elég pofátlan dolog, hisz számítanak ránk és ne az utolsó pillanatban mondjuk vissza és főleg ne a pénz miatt.
Tényleg mi vagyunk pofátlanok?
Egyébként egy idősek vagyunk. 21/L
Mekkora köcsög, hogy így leadja a rendelést... Az még nagyobb parasztság, hogy megszabja a pénz mennyiségét. Az első alkalommal elküldtem volna melegebb éghajlatra a kis libát, nehogy már ő hordja a nadrágot...
20N
Szia!
Nem ti vagytok pofátlanok, hanem ő, és azért, mert megteheti. Rengeteg pénzt + ajándékot kap tőletek is, gyanítom másoktól is, hozzászokott, ezért lett ilyen. Én rettentő gyorsan elzárnám a pénzcsapot.
Írnék neki valami hasonlót:
Kedves X!
Ballagásod alkalmából szeretnék veled ünnepelni, de nem tudunk/akarunk arra annyi pénzt szánni, amennyit te szeretnél. Szerintünk az a fontos, hogy a család a nagy pillanatoknál ott legyen, akkor is, ha nincs vastag boríték a kezében. Amennyiben te is így gondolom, örömmel veszünk részt az eseményen, ha viszont a jelenlétünk csak akkor érdekes, ha tömött zsebekkel távozol, kérlek spórold meg magadnak a meghívó árát (úgyis a pénz a legfontosabb), mert nem megyünk el. Ez vonatkozik születésnapokra, karácsonyra, és a keddekre is.
Köszönöm, hogy elolvastad! Felhívtalak volna, de az, ugyebár, pénzbe kerül. Ha valaki, te biztosan megérted.
Üdvözlettel,
Család és/vagy támogatók
(Megfelelő rész aláhúzandó)
Ne követelőzzön miaz hogy megszabja hogy mennyit kell adni'??
Örűljön hogy ottvagytok es egy 10est visztek neki es ha szóvá teszi hogy miért csak ennyi akkor nyugodtan mond meg neki halkan hogy karácsonyra nem kaptunk tőletek semmit, és hidd el ezt a pénzt tudnám másra is el költeni...most csak ennyi áll rendelkezésre és ha nem elég esetleg vállaljon munkát .
Igazából nem divat ez a barátom családjában és úgy tudom, hogy a lány családjában sem, de mióta mi dolgozunk és nincs anyagi gondunk úgy érzik nekünk kötelező sokat költeni rájuk.Karácsonykor is volt ebből vita és most megint.Ami a legrosszabbul esik, hogy a barátom anyukája melléjük áll ilyenkor, pedig ők sem hiszem, hogy 15 ezer/fő összeget adnak "ajándékba".
És nyílván az sem esik jól, hogy sosincs viszonzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!