Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Azért utáljuk egymást, mert...

Azért utáljuk egymást, mert össze vagyunk zárva?

Figyelt kérdés

A testvéremmel (15/F) mindig is egy szobában voltunk és mindig utáltuk egymást. 10 éve új házba költöztünk, amit a szüleink terveztek és építtettek meg. Mi egy kb 45 négyzetméteres szobát kaptunk, ahova eredetileg a húgunk (11/L) is be volt passzírozva, de úgy az ágyakon kívül semmi nem fért be a szobába. Ő kiköltözött másik szobába (ott sincs hely az ágyának, matracon alszik), mi pedig öcsémmel ketten maradtunk, de képtelenek vagyunk elviselni egymást. Nem állunk rosszul anyagiakban, nem emiatt van ez a nyomorgás, nem tudom, miért kellett 3 gyereknek egy szoba.

Én mindig is csendre, nyugira vágytam, szeretek aludni, így szívem szerint 9-10 órakor már ágyban lennék, de sokáig nem tudok aludni, mert valaki biztos, hogy felzörög. Illetve nagyon nehezen tudok elaludni, bármi apró zajra felébredek.

Öcsémnek valamiért kényszeresen kopognia, csörögnie, zörögnie kell valamivel mindig (ez pedig eléggé idegesítő, főleg, mikor tanulni próbálok, ő meg képes kockulás közben az asztali lámpájából kicsavarni az izzót, hogy azzal kopogjon és észre sem veszi), mindig este 10-11 órakor kezd el tanulni, ami nagyon lassan megy neki, így van, hogy éjfél utánig várom, hogy végre mehessünk aludni. Ő nagyon gyorsan elalszik, hangosan horkol, mocorog, vergődik, az ágy meg mozog alattunk, lehetetlen mellette normálisan aludni. Így alszok napi 5 órát kb, napi 3-4 kávéval tudok csak túlélni egy napot.

Van egy párom, akivel nem találkozok sűrűn, mert a szüleim nem engednek el hozzá, ha pedig itt vagyunk nálunk nagy ritkán, öcsémtől nem tudunk csinálni semmit, mert hárman vagyunk bent mindig, kiküldeni meg nem lehet.

Tesómmal sokat veszekedünk ezek miatt, semmi légteret nem hagyunk egymásnak, magánélete nincs így az embernek, személyes tér nulla, a feszültség pedig folyamatosan növekszik. Azon is képesek vagyunk marni egymást, ha süt a nap, kinyitom az ablakot, vagy csak szellőztetek, ő pedig máris támad, hogy húzzam le a redőnyt is, mert nem látja a monitort, mindig sötét van a szobában és meleg, sokszor büdös is...

Sokszor nekem esett már, megvert, a halálomat kívánta, azt mondta meg fog egyszer ölni, ha nem én ölöm meg magam, a párnája alatt tart egy nagy kést is. Megváltás, ha legalább 10 percre kimegy az egyikünk, de hát az is majdnem, hogy semmi.

Lerajzoltam a szobánkat, látszik, hogy semmi hely nincs, az egész olyan zsúfolt:

[link]

A folyamatos összezártság miatt utáljuk ennyire egymást, vagy ez csak véletlen egybeesés, esetleg emiatt szívózik velem állandóan, csak én kötöm össze a közös szobával? Lehet valami kompromisszumot kötni, alábbhagyni az agresszióval?

Mi erről a véleményetek? Más is közös szobában van/volt a testvérével? Hogy viseltétek?

17/L

2017. márc. 17. 17:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
Valakitől azt hallottam, úgy mondta, hogy a családtagjainkkal a legerősebb a karmikus kapcsolat (előző életünkből), és hogy Isten a barátainkkal kér elnézést a családtagjaink miatt. Egyébként igen, akiknek megadatik a külön szoba , jobb testvérek, mert el tudnak külön vonulni, nem zavarják egymást, nem egy közös platformon vannak, ahol útban vannak egymásnak, és tudnak konfliktusok kikerekedni, hanem tudnak konfliktusok nélkül egyedül is játszani. Meg pl nem zavarja egyiket a tanulásban a másik zenei ízlése, és tud ki-ki a saját maga gondolataival egyedül lenni, és zavartalanul elmélkedni, és tudnak lépni egymástól, nem kell egymást kerülgetni, belelógni egymás aurájába, meg életterébe, hogyha mondjuk adott esetben valakinek tágasabb tér kell.
2017. márc. 17. 21:22
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

De jó! Ezt mivel rajzoltad?

Kérdésedre válaszolva én is ugyanazt tudom mondani.. nyaggasd a szülőket, hogy találjanak ki valamilyen megoldást, mert ez így nagyon nem egészséges, két különböző nemű tini egy szobában. Nem csoda, hogy megy a marakodás. Én se tudnék egyik tesómmal se ennyire összezárva lenni, pedig amúgy nagyon jó tesók vagyunk, de teljesen más életritmusunk van.

Nagyon remélem, hogy lesz megoldás a problémátokra!

2017. márc. 17. 21:51
 13/22 anonim ***** válasza:
9%
Én is tesómmal lakok egy szobában és a legtöbb rokonom is legalább egy tesóval osztozik. Nem marjuk egymást. A hiba bennetek van. Luxus minden gyereknek külön szoba. Nemcsak a hely miatt. Meg kell tanulni alkalmazkodni másokhoz, kijönni másokkal. A hozzád hasonlónak egy koliban annyi.
2017. márc. 17. 22:20
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Kedves utolsó!

Nem is lenne baj, ha mindenki ilyen lenne, amit irtal. :) de sajnos a magan tér tényleg szukseges, hiába az osztozas.

Szerencsrtlen kérdezi aludni is alig tud, az pedig soha ne akard átélni! Tudom ilyen ha az ember igy alszik(pedig külön szobam volt mindig. Oroklott hajlamom a szar alvás). Nem mindenki tud olyan mertekben alkalmazkodni másokhoz.

Kolibqm pl. En megőrülnék. Óránként fent lennek, a feny miatt felkelnek elobb, minden nesz zavarna, nem tudok nyugodtan forgolódni, hangosan tanulni, magamban lenni, állandóan rettegnem kell h ki tur a cuccaimban/laptopban, vagy szól le emiatt amiatt.

Kb. A kérdezőnek is ilyen lehet. Be szorítva, lekötve.

Ne akard ezt az érzést élni, mert nagyon rossz.

(nem voltam kolis, nem is leszek, de iskolai táborokban állandóan rettegés/felelem volt bennem mindig, szarul alvás, barátom mellet se tudok aludni, kell a külön alvás, különben másnap ájulhatnékom van azóránkénti ébredésem miatt.)

2017. márc. 18. 01:25
 15/22 A kérdező kommentje:

Tényleg főleg az alvás miatt Ennyire rossz ez az egész...

Meg a fenyegetések, őszintén szólva, volt, hogy miután megfenyegetett, odaálltam elé és megvágtam magam a késével, tudom, ez szánalmas, közben neki szeme sem rebbent...

Egyébként Paint Tool SAI-val rajzoltam, nagyon jó program, sok mindent ki lehet belőle hozni.

2017. márc. 18. 07:33
 16/22 anonim ***** válasza:
20%

"megvágtam magam a késével". Ezt miért kellett???

Tisztelhetnéd a szüleidet, hogy hármatokat nevelnek és próbálj megférni az öcséddel. Nem mindenkinek van ötszobás lakása, a szüleid ennyit tudnak nyújtani és nem többet! Nekik is járna az elkülönülés, de a saját hálószobájukat megosztják a harmadikkal, nekik sincs "élettér"!

Alkalmazkodni kell, kedves kislány, majd a sajátodban te rendelkezhetsz a szobáiddal. Addig meg különbéke az öcsivel, füldugó, esetleg kádban alvás.

2017. márc. 18. 08:42
 17/22 A kérdező kommentje:
Miután késsel a kezében engem fenyeget, hogy ezzel fog megölni, ha előbb nem ölöm meg magam, mit csináljak? Ha szólok a szüleinknek, maximum kapunk egy ejnye-bejnyét, de nem oldódik meg vele a helyzet. Kivettem a kést a kezéből, és ejtettem vele egy vágást, ettől öcsém lenyugodott.
2017. márc. 18. 09:43
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Gratulálok, kedves 76%-os, ezt kell ilyenkor csinálni... ha valakinek problémája van, rúgjunk belé még egy-kettőt, attól jobb lesz!
2017. márc. 18. 11:10
 19/22 A kérdező kommentje:
Persze, hogy megmutattam, hátha így jobban észreveszik hogy baj van, de nem nagyon.
2017. márc. 18. 11:37
 20/22 anonim ***** válasza:
39%

Nem akarok belerúgni senkibe,de mit vár a kérdező? A mai nappal NEM oldódik meg a problémája, nem lesz külön szoba, az alapterülete sem nő meg. Rávilágítottam a szülei gondjára, akik a 3. gyerekkel laknak együtt, feladva az intim szférájukat. Többen ajánlottak szobacserét, füldugót, helycserét, szülőkkel beszélést stb., erre a válasz mindig nemleges volt.

Ez MA nem oldódik meg! Arra a kérdező nem reagált, hogy próbáljon egyezkedni, békét kötni az öccsével, nyilván nem is akarja!

Inkább vagdalja magát??? Ehhez én nem asszisztálok, tessék, pontozzatok le megint. Nem biztos, hgy ha lovat adtok alá, jót tesztek a kérdezővel.

2017. márc. 18. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!