Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért utáljuk egymást?

Miért utáljuk egymást?

Figyelt kérdés
Van egy féltesóm de nagyon utáljuk egymást.Valaki szerint azért mert sok a korkülönbség.5 év köztünk a kor különbség.Most 9 éves én pedig 14 de állandóan idegesítjük egymást ahogy lehet.A legrosszab hogy az ő apjával van anyu együtt.És ennek az ördögnek az apja utál engem.Ha anya nincs otthon akkor az 'ördög' meg az apja állandóan kiröhögnek,szivatnak,elküldenek a szobámba és rólam sugdolóznak mint a pisisek.Komolyan ez az alak olyan gyerekes.És ha mondom anyunak akkor persze csak "félreértem" nem rajtam nevetnek.És ők meg ártatlan arcot vágnak hogy nem csináltak semmit.Meg anyunak van egy barátnője.Annak is 2 gyereke van csak ott 7 év a KORKÜLÖNBSÉG.aMÚGY FÉLTESÓK DE ALIG VESZEKEDnek.Azt mondta nagyon jól megvannak.Anya meg azért aggódig hogy csak mi vagyunk az a testvérpár aki utálja egymást.Hát igen.És van egy unokatesóm az is 9 éves és vele megvagyok.Ezt csak azért említem mert anya arra tanakodott hogy mivel 5 év a korkülönbség az a baj hogy nem tudunk semmibe megegyezni.mert az 'ördög' babázna én meg olvasnék.De az unokatesómmal valahogy jól megvagyunk.Miért utáljuk egymást ennyire az 'ördöggel'?
2013. júl. 31. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolom azért, mert az apját sem szereted, meg az 5 év tényleg elég rossz szám korkülönbségre, mert te sem vagy még elég érett, hogy elfogadd a helyzetet, de túl nagy a különbség a közös érdeklődési körhöz.

Szerintem kinövitek majd.

2013. júl. 31. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért utáljátok egymást mert még gyerekek vagytok. A legtöbb testvér gyerekként ki nem állja a másikat. Verekszenek, veszekednek, beárulják a szülőknek.

Én sem voltam kivétel. A nővérem másfél évvel volt idősebb nálam a húgom 5 évvel. Martuk egymást. Nővéremmel együtt nem is mentünk sehová, mert képesek voltunk az utcán is összeverekedni.

De felnőttek lettünk. Ma már mindhármunknak van családja, és ma nincs olyan nap hogy ne telefonáljon valaki a másiknak. Ma annyira szoros a testvéri szeretet, hogy el se tudnám képzelni hogy valaha is megbántsam bármelyik tesómat..

2013. júl. 31. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek a #2-el. Amíg kicsik voltunk a bátyámmal mi is öltük egymást, most meg tényleg, szépen megvagyunk, gyakran beszélünk stb.

Az mondjuk nem túl "szép", hogy a nevelőapád (vagy mondjam inkább hogy az ördög apja?:) ) ahelyett, hogy tompítaná a konfliktust még tovább élezi. Tudta mit vállal amikor összejött anyukáddal. Nem így kéne viselkednie. Szerintem itt Ő a hibás.

2013. júl. 31. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a korkülönbség erre nem válasz. Köztem és a bátyám közt 13 éve van és mindig is imádtuk egymást. Ő is féltesóm, édesapánk más. Már felnőttek vagyunk, most is jó a viszonyunk, de gyerekként sem volt soha semmi. Ő már kamaszodott, mikor én épp az idegesítő korszakomban voltam, de remekül viselte, nagyon jó testvér volt, mindig tudta, mit kell tennie, tudott engem kezelni. Majd megváltozik amúgy, ne aggódj. Most még gyerekek vagytok, makacsok, nem tudtok engedni, te kamaszodsz is, szóval ez is csak ront a dolgon. Türelmetlenebb vagy, feszültebb, majd eljön az utálom az egész világot időszak is. Aztán ha ez elmúlik, megváltozik minden, és a viszonyotok is javulni fog (remélhetőleg). De ha javulni nem is, semleges lesz. Nem fogjátok utálni egymást, legfeljebb elmentek a másik mellett a lakásban, egymáshoz se szóltok és kész, de marakodni már nem fogtok.
2013. júl. 31. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam 12 év a korkülönbség de soha nem vitatkoztunk. Én úgy látom, hogy az apával van a baj amiért ezt elnézi, sőt, ahogyan írtad még bátorítja is a gyereket. Sajnos amíg ő nem változtat a hozzáállásán, addig a féltestvéred sem fog. Szomorúnak tartom, hogy anyukád is ennyire konfliktuskerülő, és nem ül le veled megbeszélni a dolgot.
2013. aug. 3. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!