Csak én gondolom úgy, hogy az szánalmas ha a felnőtt 26 éves férfi, még mindig az anyjával él?
Lassan 2 éve bátyámat kirakta barátnője, így haza költözött. Nagyon nem kedvelem őt, mert egész életemben, csak piszkált, de megint itt van 1 ideje, és nem is ugyan azokat a dolgokat csinálja, de hasonlóképpen felbsz agyilag, és kárt csinál nekem szellemileg. (Ő a nappaliban van, és mikor másnap mennék iskolába, még este éjfélkor ott üvöltözik, meg röhög, mert épp online játszik.
Ennek tetejébe egyáltalán nem csinál semmit, felkel egész nap kockul és semmi más, még ha egyetemre tanulna megérteném, de pár hónapja 1 vizsgán megbukott így az el lett halasztva. Munkát nem keres, sem pedig valami albérletet.
Ekkor jön a legrosszabb számomra, hogy az anyám meg meg is védi, de nem akárhogyan; kb hasonlót vág a fejemhez, csak annyival, h én 20 vagyok (igen egyszer buktam német gépész (cnc, eszterga, maró) osztályban, sima magyar gépészre, így 2 év különbség van). Ha esetleg beszélnék erről, akkor jön a szöveg, hogy te is elköltözhetsz...
egyéb vélemények, vagy ötletek?
lehet én fújom fel annyira, h nem látom a saját hibáim csak a mérget a bátyám iránt? Vagy esetleg igazam van?
Nekem az a gáz, hogy nem dolgozik es otthon jatszik meg kockul ahogy fogalmazod.
Azt megertem, ha valaki otthon lakik 26 evesen, de azt mar nem, hogy a szulei nyakán élősködik.
Én 36 eves vagyok. 13 évvel ezelőtt, azaz 23 évesen mentem albérletbe. Egyetemista voltam, mellette dolgoztam és nem lakást, hanem szobát béreltem. Akkoriban sem volt olcsó mulatsag. Megis meg lehetett oldani. Szerintem ha akarja valaki most is megoldja, hogy fiatalokhoz betarsul es mondjuk 3-4 felé megy az albi es a rezsi. Persze nem ez az álom megoldás meg alkalmazkodni kell stb, viszont megsem az anyank nyakan elunk. En nem fogom turni, hogy a 26 eves fiam csak ugy lebecoljon. Igaz nem is igy nevelem, hogy ez megtortenhessen.
Nem ertem...10 év alatt ennyire eltunyult a fiatalság???
Kedves 32-es, te nyilván azért mentél albérletbe, mert másik városban, messzebb tanultál, mint ahol családilag laktatok.
Nyilván, ha abban a városban lett volna az egyetem, te sem adtál volna ki súlyos pénzeket egy idegennek egy szobáért, hogy idegenekkel együtt lakhass, ami
"... nem ez az álom megoldás meg alkalmazkodni kell stb, viszont megsem az anyank nyakan elunk."
Ha azt a pénzt, amit a tulajdonosnak fizettél, anyádnak adtad volna, máris nem a nyakán élősködsz.
Nem eltunyult a fiatalság, hanem egy rétegnek kezd megjönni az esze, hogy mások heccelésére nem hagyja el a szülői házat, hanem megalapozza a jövőjét, ami nem hátrány manapság.
Ettől még nem kell a szülők nyakán élősködni, lehet mindent fizetni (rezsit, étkezést stb.) csak az albérlet ára nem vándorol idegen zsebekbe.
Kedves 33- as! Tévedsz! Nem csak az egyetem miatt mentem, hanem, mert apám egy agresszív alkoholista és nem lehetett elviselni vele az életet. Én ezért mentem albérletbe. Az egyetemet bejárással mwg tudtam volna oldani.
Itt nem arról van szó, hogy a fiatalok felelősen gondolkodnak és gyujtogetnek, tisztelet a kivetelnek,- és emiatt maradnak a szuloknel, hanem, mint pl. A fent emlitett esetben is budos a munka neki es jobb az anyja nyakan lebecolni.
Munkaerohiany van. Elmehetne dolgozni 80-100 ezetert, de sz szinten budos neki. Ez itt a gond.
Kedves 34-es, 33-as vagyok.
Természetesen ahol olyan a család, hogy élhetetlenek a körülmények, ott teljesen indokolt a menekülés, ahogy egy korábbi kommentemben már írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!