Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak én gondolom úgy, hogy az...

Csak én gondolom úgy, hogy az szánalmas ha a felnőtt 26 éves férfi, még mindig az anyjával él?

Figyelt kérdés

Lassan 2 éve bátyámat kirakta barátnője, így haza költözött. Nagyon nem kedvelem őt, mert egész életemben, csak piszkált, de megint itt van 1 ideje, és nem is ugyan azokat a dolgokat csinálja, de hasonlóképpen felbsz agyilag, és kárt csinál nekem szellemileg. (Ő a nappaliban van, és mikor másnap mennék iskolába, még este éjfélkor ott üvöltözik, meg röhög, mert épp online játszik.

Ennek tetejébe egyáltalán nem csinál semmit, felkel egész nap kockul és semmi más, még ha egyetemre tanulna megérteném, de pár hónapja 1 vizsgán megbukott így az el lett halasztva. Munkát nem keres, sem pedig valami albérletet.

Ekkor jön a legrosszabb számomra, hogy az anyám meg meg is védi, de nem akárhogyan; kb hasonlót vág a fejemhez, csak annyival, h én 20 vagyok (igen egyszer buktam német gépész (cnc, eszterga, maró) osztályban, sima magyar gépészre, így 2 év különbség van). Ha esetleg beszélnék erről, akkor jön a szöveg, hogy te is elköltözhetsz...

egyéb vélemények, vagy ötletek?

lehet én fújom fel annyira, h nem látom a saját hibáim csak a mérget a bátyám iránt? Vagy esetleg igazam van?

2017. febr. 16. 18:45
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
44%

Mennyi eletkeptelen lusta tohonya fiatal komolyan ezert megy le az orszag a pocegodorve.

A szulok pedig szornyeket neveltek.

Lanyom 22 eves es egy eve jelzalogal sajat kuckot vett volegenyevel lakik ott mindketten kemenyen dolgoznak haza csak kavezni jar ill kirandulni szoktunk egyutt.

Masik lanyom alberletben lakik 20 eves kora ota onnalo.

Fiam foiskola mellett dolgozik es szobat berel onnalo igaz ot tamogatjuk pl hetvegen itthon moshat ill segitek neki egy hetre megfozni.

Nem ertem miert jo egy szulonek ha felnott gyereket babusgatja

Elveszi tole az onnalo elet es felnotte valas oromet es kuzdelmet.

Szomoru es nevetseges is.

2017. febr. 17. 08:41
 22/41 anonim ***** válasza:
93%

Kíváncsi lennék hogyan költöznétek el 20 évesen, ha minimálbérekre telne csak. Hát akinek egy szoba megfelelő, az olyan is. De legalább elmondhatja, hogy külön él? Olyanok vagytok, mint a széthulló 25 éves BMW-k, megveszik, mert menő lesz. Elköltözik, mert úgy járja. Oké....

Van azért baj a fejetekben nektek is, mondani könnyű mindent.

2017. febr. 17. 09:18
 23/41 anonim ***** válasza:
86%
21, úgy látszik, nem vagy tisztában a magyarországi helyzettel ebben a témában. Másik országban élsz? Mert az írásodnak mind a tartalmát, mind a külalakját (ékezetek hiánya) elnézve erre tudok elsősorban gyanakodni.
2017. febr. 17. 10:37
 24/41 anonim ***** válasza:
82%

"Csak én gondolom úgy, hogy az szánalmas ha a felnőtt 26 éves férfi, még mindig az anyjával él?"

Nem csak te gondolod így, hanem még egy pár agyhalott, akik szerint az a roppant modern és felvilágosult, ha 18 évesen egy szutyok albérletben tengetik az életüket, ingüket-gatyájukat ráfizetve.

Ez alól kivételek természetesen azok, akiknek indokolt az otthonról menekülés, valamilyen nyomós okból.

Ahol normális család van, normális körülményekkel, miért kellene máshol, másnak fizetni?

2017. febr. 17. 10:58
 25/41 anonim ***** válasza:
75%
Számomra nem gáz,hogy 26 éves és otthon lakik,hanem az h nem dolgozik! Az 1 dolog számomra h egyetemre jár/t ..az sem lehet kifogás a munkához.
2017. febr. 17. 11:58
 26/41 anonim ***** válasza:
65%

TE mit dolgozol iskola mellett Kérdező?

Mert ha nem teszed, akkor tipikus esete vagy a "Más szemében a szálkát, a sajátban a gerendát sem ..." mondásnak.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyes, ha a bátyád nem keres munkát, de 20 éves vagy és te sem keresel!

A döntést meg hagyd a szüleidre, ne áskálódj a családban, majd ők eldöntik, hogy kit, mit és miért támogatnak!

2017. febr. 17. 12:20
 27/41 anonim ***** válasza:
66%

22-es veled teljesen egyetértek.

Mivel jobb az ÖNÁLLÓ élet, ha napról-napra élnek, másra pedig nem jut?

Egész fiatalon vállal picit ebben a zord és kilátástalan helyzetbe, ráadásul jelzálogot? Majd aztán beleroskadnak a fizetésbe, amit ha okosan csináltak volna nem lenne belőle baj.

Nem hogy gyűjtögetett volna, amíg otthon volt. Ez nem felelőségteljesebb viselkedés ám.

22-nek igaza van, sok BMW-s megveszi az autót, hogy nagyozzon, aztán kis panelházban lakik. (Ezzel nem leszólni akarom azokat, akik panelban laknak, hanem akik azért vesznek kocsit, hogy felvágjanak milyen drága autójuk van,közben meg máshogy élnek)

Egyébként egyetem mellett dolgozni nagyon nehéz, persze nem lehetetlen. Aki akar valamit, az tesz érte. A tesódnak célorientáltnak kellene lennie, kérdezgesd,hogy van-e terve a jövőre nézve, és ha igen, akkor mi vagy mik azok.

2017. febr. 17. 12:41
 28/41 anonim ***** válasza:
16%

Igen szanalmas es lehet lepontozni olyaniktol akik joval 25 felett otthon laknak. Elkepzelni nem tudnek ilyet. 23 vagyok es 21 eves korom otw a magamat tartom el, kulon elek. Pedig van csaladi haz ahol lehetnek.

Kifogas mindig van... elhiszem kenyelmesebb otthon de ugyanmar ha csaj lennek ilyen elettelen emberrel szoba nem allnek.

2017. febr. 17. 13:15
 29/41 anonim ***** válasza:
80%
Ha szobát bérel miért van jobb helyzetben? Vadidegen emberekkel lakik... A szobabérlés is itt 40-nél kezdődik.
2017. febr. 17. 14:16
 30/41 anonim ***** válasza:
74%

28-as!

És azonkívül, hogy 21 éves korod óta enni adsz magadnak mit értél el?

Mert nem a sajátodban laksz, az biztos, különben írtad volna.

Nem "élettelen", aki úgy áll neki az önálló életnek, hogy tud valamit felmutatni és nem albérletbe potyogtatja a gyerekeket.

Ha ehhez az kell, hogy a szülői házban éljen huszonévesen és a jövőjére gyűjtögessen, akkor az nagyon rendben van, amennyiben ez az állapot a szülőknek is megfelel.

A te életed, az a te életed, nem várhatod el, hogy mindenki számára ez legyen az etalon!

2017. febr. 17. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!