Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan értethetném meg a...

Hogyan értethetném meg a testvéreimmel, hogy feleslegesen próbálják rám erőltetni a hitüket?

Figyelt kérdés

Sosem hittem semmilyen istenben. Gyerekkoromban anyukám kényszerített, hogy templomba járjak, annak ellenére, hogy ő meg sem volt keresztelve. Mikor végre engedte, hogy a saját lábamra álljak és elzárkózzak mindenféle vallástól, alig volt néhány évig nyugtom. Mindkét testvérem megtért és csatlakozott egy baptista gyülekezethez, amivel az ég világon semmi bajom nem lenne, ha nem próbálnák rám erőltetni a hitüket és értékrendjüket. Már kezdek kifogyni a szép szavakból, és minden alkalommal, mikor a hit felé terelődik a téma, szinte remegni kezdek a dühtől, mert tudom, mi következik.

A másik dolog, ami rosszul érint, az a bátyám viselkedése. Rengeteg megjegyzést tett, hogy mennyire rossz hatással vagyok a kislányukra (aki még nincs másfél éves...), pusztán azért, mert más stílusú zenét hallgatok, és szeretem a horror műfaját. Ő próbál a legerőszakosabban "megtéríteni".

Hogyan kéne lereagálnom ezeket a kísérleteket? Lassan olyan leszek a saját testvéreim közelében, mint egy idegbajos, annyira feldühít ez az egész.

Előre is köszönöm a kulturált válaszokat.

2016. szept. 26. 20:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
67%
A Biblia tele van önellentmondásokkal, olvasgasd és keresd ezeket benne, meg olvasgass ateista oldalakat is, ott is találsz ilyeneket. Aztán állj le velük vitatkozni. Ahogy leírtad, nem olyanok, akik mély teológiai ismeretekkel rendelkeznek, így hamar meg fogják unni az ilyen vitákat, és akkor békén hagynak.
2016. szept. 27. 07:37
 22/28 anonim ***** válasza:

én megmondanám neki érthetően,hogy semmi köze hozzá,hogy milyen filmeket nézel/milyen zenéket hallgatsz.

nem mellesleg sokkal rosszabb hatással lesz a gyerekre az,hogy a szülei agymosott idióták.gondolom rá lesz majd kényszeríve,hogy hívő legyen, nem lesz választása kiskorában.

én amúgy nyugodtan kiraknám őket a lakásból, ha nekem állnak kritizálni meg hittéríteni. és következő vasárnap zárva találnák az ajtót,ha jönnek hozzánk. mindaddig,amíg nem látja be,hogy mi a bajod,addig jegelném a kapcsolatot.

2016. szept. 27. 08:27
 23/28 anonim ***** válasza:
83%

Ha szóba hozzák a hitet, meg minden egyebet, te vágd rá hogy legyen Anarchia, és magyarázd mindig nekik hogy, persze ha Anarchia lenne, nem lennének ilyem sz@r törvények. mert a társadalom szabja a szabályokat. Meg mindenfélét beszélj nekik. Csesztesd őket, hogy ti is lássátok be! Anarchia kell! Térjetek meg! stb

Nekem ez mindig beválik.

Üdv: Egy Anarchista Punk

2016. szept. 27. 09:02
 24/28 A kérdező kommentje:

Te jó ég, nem számítottam ennyi válaszra... :) Köszönöm mindenkinek, először megpróbálom majd finoman "lekoptatni" őket, ha nem válik be, csak akkor állok le vitázni. Az észérvekre egyébként nem nagyon hallgatnak, meg vannak győződve, hogy én vagyok a vak, aki nem látja az igazságot. De a kölcsönös tiszteletet mindenképpen megpróbálom elérni.

#15: Az Allahu Akbar már elhangzott a számból, mit ne mondjak, eléggé csúnyán néztek rám :D

2016. szept. 27. 16:05
 25/28 anonim ***** válasza:

Ugyan ez a helyzet nálunk is.

Férjemmel nem foglalkozunk a vallásal, lányunk nincs megkeresztelve névadója volt.

Bátyám áttért jehova vallásra na azóta mintha kicserélték volna.

Ha találkozunk a gyerekem nem játszhat az unokatesókkal. Megmondták családi vasárnapokon felváltva vigyük a nagyszülőkhöz a gyerekeket. Nem szeretnék ha találkoznámak.

A szüleim meg beleegyeztek, na azóta nem megyünk hozzájuk.

Nagyon rossz engem megviselt. Miért változtatja meg ennyire a vallás az embereket, nemtudom.

2016. szept. 27. 21:04
 26/28 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy ez történt veletek. Én is visszasírom az időt, mikor a bátyám még horgászni akart folyton elvinni, nem pedig a gyülekezetükbe...
2016. szept. 27. 21:26
 27/28 anonim ***** válasza:

Engem kereszténynek neveltek, de 20 évesen összeszedtem magam és megmondtam h szerintem ez hülyeség. A lényeg h értem/ismerem a vallást, rengeteg dolognak utánanéztem rengeteg vitát lefolytattam, mára bármelyik hitszónok érveit apró darabokra szedem. 99%-ban annyi marad h "de hát én érzem belül h kell lenni valaminek". Erre csak annyit mondok h én meg úgy érzem h kell h legyen egyszarvúak meg sárkányok, szal nem jelent semmit. :D

Az a baj h a baptista az egyik legelvakultabb fajta :/. Ilyenek a végén mind besértődtek rám.

2016. szept. 28. 16:01
 28/28 anonim ***** válasza:
ha ilyen jellegű kérdést tesznek fel, udvariasan mosolyodj el és sétálj ki a szobából midnen alkalomm al és kezd el anyukáddal, nővéreddel beszélgetni, vagy bármi mást csinálni. am kérj segítséget a többi családtagodtól
2016. okt. 17. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!