Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért baj az, ha nem érdekeljü...

Miért baj az, ha nem érdekeljük egymást a testvéreimmel a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Van egy féltestvérem, aki le se sz*rja mi van velem. Soha nem hív, soha nem érdeklődik, emiatt én sem keresem. Évek óta nem köszöntött fel se a szülinapomon, se a névnapomon, az ő szülinapja ma volt, de ügyet sem vetettem rá, erre a szüleim elkezdtek papolni arról, hogy ez mennyire sz*mét dolog. Minek köszöntsem fel, ha nem is beszélgetünk egymással? Neki már van felesége, gyereke, sokat melózik, tőlünk kb 50 km-re van, semmi köze nincs szinte hozzám, és nekem se hozzá.

Én 21/F ő 29/F

2015. aug. 12. 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
Féltestvér.. Ezek szerint őket sem érdekelte az apukák és anyukák vándorlása az általuk széttépett családokon keresztül. Nem ti tettétek. Ennek ellenére legyetek egymással barátságosak, felebarátok, néha érdeklődjetek, hogy vannak, egy-egy email, hogy boldog születésnapot, nem nagy ügy, és jó a békesség.
2015. aug. 13. 00:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ő nem keres téged, neked sem kell keresned őt, ez ilyen egyszerű. Még barátságosnak sem kell lenned. Fel sem kell hívnod, ha ő nem hív.
2015. aug. 13. 01:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi baj. Tök érthető, hogy sokszor idősebb féltestvér sem nagyon kíváncsi a fiatalabbra. Pl. ha faterja másik nőért lelépett, és utána őket eléggé hanyagolta.
2015. aug. 13. 06:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Édestestvér esetén még érteném, merthát tartson össze a család és hasonlók, de féltesónl már eleve terheltebb az egész családi élet. Nyilván nekik jól esne ha béke lenne meg aktív kapcsolattartás de teszem azt a féltesódat is vmelyik szülőd nevelte, Ha nem sikerült átadni azt a mintát hogyan viszonyoljon, hogyan ápoljon kapcsolatokat, akkor most a saját kudarc miatt papolnak.
2015. aug. 13. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!