Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesomnak gyereke van, es most...

Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?

Figyelt kérdés
Mielott megkapom, nem irigykedem, vagy ilyesmi. Kiakaszt, hogy mindenkire raakaszkodik. Siman felhiv hajnalok hajnalan hogy segitseg kell neki egy receltben pl. mert o a gyerek miatt csak akkor tud telefonalni. Ha atjon(en meg a szuleimmel lakom), 3 perc alatt kupi van, a gyerek szetpakol mindent, noverem szetdobalja a pelenkazotaskat, a a jatekokat, minden. Etetni kell, figyelni kell ra, az egesz eletnek meg kell allnia es csak oket korulugralni mert o hulla es jajderosszneki. Siman elokapja a melleit apa elott, vendeg elott, a kanepen pelenkazza at, mert o most anyuka es ez igy oke. Mindenki hagyjon ott csapot papott, mert neki elfogyott a kenyere, teje otthon es jaj a gyerek. Meg en vagyok a nem megerto, hogy nem jovok el az egyetemrol, hogy tejet vigyek neki. Szuleimet is farasztjak de ok szeretnek unokazni.
2016. ápr. 11. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is jogosan idegesít.Ö vállalta a babát nem pedig te,úgyhogy ennek a te életedet egyáltalán nem szabadna befolyásolnia. Nem azt mondom, hogy ne vigyázz rá néha, de azért ne hagyd, hogy a te megszokott életed boruljon fel mert a növéred szült.Ha elsö gyerek, valószínüleg a növéred körül minden megváltozott,de ez nem ad okot arra, hogy a te magán szférádat, meg a család megszokott életét ne tartsa tiszteletben
2016. ápr. 11. 19:05
 52/61 anonim ***** válasza:
83%
Ismerős helyzet... Az én nővérem is ilyen volt, sőt talán ennél is rosszabb, amikor kicsik voltak a gyerekei (ennyire nem kicsik mondjuk, mint a kérdésben szereplő, de azért sokat kellett velük foglalkozni). Gyakorlatilag az én nagymamám, a szüleim, a másik tesóm meg én gondoskodtunk évekig a gyerekeiről, miközben ő otthon döglött, semmit nem csinált, a szüleim meg a másik tesóm dolgoztak, én meg suliba jártam (nagymamám nyugdíjas volt). Soha egy "köszönöm" el nem hagyta a száját, sőt, ha valami nem úgy volt, ahogy ő elképzelte, még hisztizett is. Mindig azt mondogatta, hogy ő neki milyen nehéz, mert neki gyerekei vannak, holott nem is neki volt nehéz, hanem nekünk, mert mi törődtünk a gyerekeivel hosszú éveken keresztül. Nála hálátlanabb emberrel életemben nem találkoztam még...
2016. ápr. 11. 20:32
 53/61 anonim ***** válasza:
88%
Bekattant szerintem, elvesztette a realitásérzékét. Egy pszhiáternek vagy neurólogusnak kellene megnéznie mert amit csinál az nem oké. 2 éves a gyerek nem 2 hetes. Belerázodhatna már! Mások már 6 hónapos koruktól visszamennek dolgozni. Itt komolyabb a gond. Normális ember akármilyen fáradt vagy unatkozik nem hívogat telefonon valakit hajnali 4-kor ha csak nincs valami nagy baj.
2016. ápr. 11. 23:16
 54/61 anonim ***** válasza:
72%
Kedves Kerdezo! Tudom, hogy jol esik olvasni ezt a sok kommentet, ami neked ad igazat, de ha ezen kivul megoldast is szeretnel olvasni a problemadra, akkor ki kell, hogy abranditsalak. Nincs megoldas. Mondhatod te neki a magadet, akar meg is mutathatod neki a kerdest es a valaszokat, nem fogja megerteni es megvaltoztatni se a dolgokat. O egy tipikus martir es az is fog maradni. Ennek az igazi elszenvedoje nem te es nem a szuleid vagytok, hanem a ferje es a gyerek. Nekik egesz allo nap el kell viselniuk ot. Ez nem szules utani depresszio, hanem agybaj, martirkodas! Ne szegyelld magad semmiert, te csak magaddal foglalkozz, o pedig oldja meg ugy a mondvacsinalt problemait, ahogy akarja. Kitartas!
2016. ápr. 12. 08:00
 55/61 anonim ***** válasza:
88%

Az kimaradt, hogy bar nem vagyok josno, de a sajat tapasztalataim alapjan ez neked csak rosszabb lesz, amikor valamiert te fogsz kozeppontba kerulni. Peldaul hazassag, vagy szules miatt. Mert akkor total ki fog akadni azon, hogy nem korulotte forog a vilag! Peldaul, amikor mi hazasodtunk a ferjemmel, akkor a sogornom az eskuvo elotti egy evben egyszer sem kerdezte meg, hogy mi ujsag a szervezessel, hogy allunk, hanem folyton azon panaszkodott, hogy mi mennyire kicsesztunk vele, mert o 2 gyerekkel nem tud eljonni a lagzira es nem vesszuk ezt figyelembe, hogy ha egy ilyen fontos szemely, mint o, nem tud eljonni, akkor nem is lenne szabad eskuvot tartanunk! Vegul termeszetesen nem jott el es a polgari szertartas idejeben egyszer megcsorgette a ferjemet es azota is azon lovagol, hogy nem is banja, hogy nem tudott eljonni, mert mekkora bunkok vagyunk, hogy o gratulalni akart, de nem vettuk fel a telefont! Nem erti, nem is akarja megerteni, hogy eskuvon nem feltetlen tartja a zsebeben a volegeny a telefonjat es mikozben az anyakonyvvezeto beszel, nem is fogja felvenni!

Ez csak egy pelda a sok kozul, ami velem is megtortent. Szerintem ilyenekre szamithatsz te is a jovoben, amikor te leszel a figyelem kozeppontjaban es nem o.

2016. ápr. 12. 08:16
 56/61 anonim ***** válasza:
86%

az én sógorom neje, kezdte azzal, hogy a kolléganői elkezdtek szülni sorra és ő meg 40 felé haladt ezért elkapta a sógoromat(mondjuk megérdemelte) és felcsináltatta magát, ebben szerepet játszott az, hogy mi épp összeházasodtunk és sógor ettől látványosan szenvedett, hogy nincs középpontban, ezért megkérdezte apucit bevállalja e a gyereket :D ezután jött a látványos vitamin bevétel, hogy meg kell nézni(nem vicc KELL) a 3D-s felvételt amin még csak egy Alien látszik, mi ezt 5 perc után meguntuk ők még majd 1 óráig nézték. Ezután jött a jaj mit ehetek és mit nem, ezért nem lehetett a levesbe egy bizonyos fűszert tenni, mert az tiltó listán van :Damikor megszületett a baba akkor sem lett jobb egyre több napot lógatták a lábukat a nagyszülőknél és mindig akkor cseréltek látványosan pelust amikor ott voltunk(egy héten egyszer), persze párom többet jár haza és akkor nem szokta ezt csinálni.Utána jött az unszolás, hogy mi mikor fogunk végre csinálni, ja hogy nekünk még nem jön össze bezzeg nekik 2 hét alatt sikerült. Ha ajándékozunk valamit az bárányhimlős vagy kínai szar ami mérgező, szóval elvannak eresztve mert a picinek csak márkás játék jó.mindeközben a gyerek jobban kötődik a nagyszüleihez mert azok törődnek is vele és ritkán látja a kertet, mert az koszos, azért nem mehetett be nagy műsor közepette a homokozóba mert akkor piszkos lesz a játszó ruhája!:D és azóta ez megy, minden körül nagy feneket kerítenek és ha a másik ajánlani próbál valamit már le van harapva a feje, hisz "te még nem szültél honnan tudnád mit kell csinálni".

Viszont kérdező te is egy nagy hülye vagy, mert én éjjel kikapcsolom a mobilom és ha hazajön és visít a porszívó miatt csukd rá a szobád ajtaját és porszívóz tovább(akár mutass is be egyet).Ha látod hogy ő hív ne vedd fel és ha átjön és panaszkodik bármire közöld, hogy letojod és most bocsásson meg meg dolgod van, ennyi nem kell túlspilázni mivel az ilyenek utálják ha átnéznek rajtuk.bármit mond ő vagy a család kimért, nyugodt hangon közlöd, hogy téged ez nem érdekel, mert volt 2 éve hogy hozzászokjon a gyerekhez és tudtommal nem te szültél, ha olyan fárasztó a gyereknevelés adja bölcsibe. ennyi

2016. ápr. 12. 08:41
 57/61 anonim ***** válasza:
73%

08:41

Abszolút igazad van. Kérdező én megfogadnám a tanácsát a helyedben!

A nővéred nem hiszem, hogy sokat változik majd az évek alatt, de ahogy fentebb írták, várhatod majd, hogy ha esküvőd lesz, ha gyermeked születik, addig fog patáliázni, míg a nagyszülők kénytelenek lesznek Vele foglalkozni.

Ne csinálj lelkiismereti kérdést a porszívózásból (nekem ugyan fiútestvérem van, de ha nyafogni kezd 20-x éves létére hát elküldöm gondolkodni, mert velem ilyet nem csinálhat!-ahogy én is megtisztelem őt azzal, hogy nem hívom fel, hogy Te kéne ez meg az most azonnal!

Az ilyen csicskáztatást le kell építeni. Anyukádnak mutasd meg a híváslistát, hogy lássa mi van (éjszakai+egyetem) és, hogy neked CsAK azzal van a bajod, hogy a nővéred állati tiszteletlen veled és úgy érzed testvérként nem ezt érdemled, valamint, hogy így sosem lesz normális kapcsolatotok. Ha ezt így a szüleidnek elmondod, máshogy fogják látni (a legtöbb szülő félelme az, ha ők nem lesznek, Ti testvérek, hogyan jöttök ki egymással majd, hiszen nektek csak a másik marad, mint közeli rokon). Ezek után biztos vagyok benne, hogy a szüleid fogják a nővéredet igazgatni egy picit.

Ne hagyd magad! Hajrá

2016. ápr. 12. 10:02
 58/61 anonim ***** válasza:
62%

Igen, azt én sem értem, hogy az első éjjeli telefon után miért nem kapcsolta ki (halkította le) a kérdező következetesen minden este a telefonját.

Engem sosem hívogattak éjjel ismerősök, mégis amióta mobilom van, ezt teszem. Ugyanígy eszembe nem jutna iskolai előadás alatt felhangosítva tartani - ez az előadóval szemben nagy bunkóság.

Én pont azt vallom, hogy ha alkalmatlan időben hívok valakit mobilon, akkor ő legalább annyira hibás, hogy bekapcsolva (felhangosítva) hagyta a telefonját (azzal együtt, hogy sosem hívok éjjel senkit).

2016. ápr. 12. 12:24
 59/61 anonim ***** válasza:
65%
Az éjjel bekapcsolt telefonról annyit, hogy én sem szoktam lenémítani, se kikapcsolni, de ha valaki felhív éjjel, vagy hajnalban olyan sz@rsággal, hogy kéne egy recept, vagy beszélgetni akar, akkor nagyon durván kiakadnék az illetőre és közölném is vele. Ettől függetlenül a jövőben se némítanám le. És nem azért, mert állok elébe az éjjeli csevegéseknek, hanem azért, mert a telefonom arra az esetre van bekapcsolva, hogy valami eget rengető krízis esetben elérhető legyek. Sose tudhatom, hogy anyám, vagy mamám nem-e lesz rosszul az éjszaka közepén és ne adj isten jobb nem jut eszébe, mint engem felhívni... Értelmes ember szerintem tisztában van vele, hogy éjjel/hajnalban akkor szabad felhívni másokat, ha ez teljesen elkerülhetetlen! Márpedig egy recept elkérése az nagyon nem krízis kérdés! Kevésbé értelmes embert éjjeli hívás miatt elegendő egyszer elküldeni a k***a anyjába, míg a hülyével lehetetlen megértetni. De akkor is azt gondolom, hogy nem az a felfoghatatlan, hogy miért nem kapcsolja ki valaki a telefonját, hanem az, hogy miért telefonál olyankor, amikor nem illik. Reggel 9 előtt és este 8 után nekem már eszembe se jut telefonálni és szerintem ez így a normális.
2016. ápr. 12. 13:08
 60/61 anonim ***** válasza:
76%

Engem mar az is kiakasztott, amikor az amúgy normalis ocsemek (3 gyerekkel) a sz.ros pelenkakat távozáskor ott hagytak az asztalon, földön, hogy majd mi eltakaritjuk utánuk. Miért is kene? Szerintem furkóság.

Par napon belül szülök, eddig sem rinyaltam, remelem, eztán sem fogok.

2016. ápr. 12. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!