Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesomnak gyereke van, es most...

Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?

Figyelt kérdés
Mielott megkapom, nem irigykedem, vagy ilyesmi. Kiakaszt, hogy mindenkire raakaszkodik. Siman felhiv hajnalok hajnalan hogy segitseg kell neki egy receltben pl. mert o a gyerek miatt csak akkor tud telefonalni. Ha atjon(en meg a szuleimmel lakom), 3 perc alatt kupi van, a gyerek szetpakol mindent, noverem szetdobalja a pelenkazotaskat, a a jatekokat, minden. Etetni kell, figyelni kell ra, az egesz eletnek meg kell allnia es csak oket korulugralni mert o hulla es jajderosszneki. Siman elokapja a melleit apa elott, vendeg elott, a kanepen pelenkazza at, mert o most anyuka es ez igy oke. Mindenki hagyjon ott csapot papott, mert neki elfogyott a kenyere, teje otthon es jaj a gyerek. Meg en vagyok a nem megerto, hogy nem jovok el az egyetemrol, hogy tejet vigyek neki. Szuleimet is farasztjak de ok szeretnek unokazni.
2016. ápr. 11. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi, az én sógornőm pontosan ugyanez. Annyi kivétellel, hogy ha van lehetősége a szoptatást diszkréten csinálni (mert szégyennek nem szégyen szoptatni, de ha lehet diszkréten végezni, akkor illik úgy csinálni, nem pedig közönség előtt). Nálunk is megáll az élet, amikor a nagysága megjelenik a pereputtyal. Mindenkinek körbe kell ugrálnia őt, pálmalevéllel legyezni, baromira sajnálni még akkor is, amikor nem kéri és természetesen elé rakni azt is, amit még ki sem gondolt.
2016. ápr. 11. 15:50
 32/61 anonim ***** válasza:
92%
Először is mért nem a kedves férjét ugráltatja, hanem téged? AZ ő gyerekük, nem a tied. Neked most a saját életedre kell koncentrálnod, nem őket pátyolgatni. Ha olyan rossz neki mért vállalt gyereket? Jogosan vagy kiakadva, én sem örülnék ha hajnalban ilyesmikkel ébresztenének, főleg vizsgaidőszakban. És valóban, lehet házhoz rendelni, meg ott van a sok non-stop bolt menjen le 5 percre tejért, annyi mozgás neki is kell.
2016. ápr. 11. 15:52
 33/61 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a tesód is egy nagy gyerek. Nem nőtt fel a feladathoz, és azt várja, hogy ebben most mindenkinek kötelessége részt venni, pedig ez nem így szokott működni. El tudom képelni, hogy kicsi korában ha nem tudott helyre illeszteni egy darab puzzle-t akkor ki kellett hívni a tűzoltókat.

Igaza van annak aki írta, hogy mindenki magának vállalja a gyereket, és nem lehet elvárni hogy a család minden tagja 24 órás készültségben legyen. Engem a nyilvános szoptatás is zavar pedig nő vagyok. El tudom képzelni, hogy mennyire zavarba ejtő egy férfi számára. Ilyenkor a kismamák mindig hisztiznek, hogy de hát ez természetes, meg nem undorító stb. Valóban nem undorító és valóban természetes. DE INTIM!

Biztos előtte sem lett nagyon magára hagyva, sosem volt elég önálló, különben megtudná szervezni a dolgait, és nem fordulhatna elő, hogy hirtelen elfogyott a tej.

2016. ápr. 11. 16:03
 34/61 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem egyáltalán nem jogosan idegesít. Meg is lepődtem, hogy te egyetemre jársz, bár ebből is látszik, hogy az érzelmi intelligenciát nem az egyetemen osztogatják. Bunkó vagy, csak magaddal foglalkozol. Egy magyarázatot tudok elképzelni te is vágysz egy gyerekre és mivel nincs, ennyire frusztrál a helyzet. Tinédzserek is szokták "utálni" a csecsemőket, náluk ez normális, de már ebből a kategóriából is kinőttél. Szedd össze magad és próbálj a családod örömének örülni.

Mellesleg neked nem kell senkit körülugrálni, nyilván nem várja el tőled senki, hogy te foglalkozz a gyerekkel, a szüleid pedig valószínűleg örülnek neki hogy láthatják az unokájukat és részt vehetnek az életében, egyébként a normális emberek ezzel így szoktak lenni.

2016. ápr. 11. 16:32
 35/61 anonim ***** válasza:
85%
Én a helyedben nem kapcsolnám ki a telefont csak miatta, mert ha tényleg baj van, akkor meg elérhetetlen vagy. Helyette felvenném, megkérdezném, "mi a baj", aztán ha az a válasz jön, hogy "semmi, csak...", ott közbevágnék, hogy jó éjszakát és letenném. Előbb utóbb csak-csak megszokja. A szoptatásról meg annyit, vennék neki egy szép kendőt és úgy adnám oda, hogy "Nézd, szoptatós kendő, le tudod vele takarni magatokat, milyen szuper,nem? Ha nem használod, akkor tudni fogom, hogy nem tetszik a színe, grrrr!". Tejért meg menjen ő, azt nem tudnám máshogy megfogalmazni.
2016. ápr. 11. 16:34
 36/61 anonim ***** válasza:
7%
Oké, valaki felhív téged hajnalban, velem már ez baromi sokszor megesett, ha más nem a macskám kelt fel valamiért. De veled ez egyetlen egyszer fordult elő, nem csinált belőle rendszert a csaj. Mi vagy te valami királykisasszony, akit soha nem lehet megzavarni? Kinyitod a kicsi szádat mondjuk a következő alkalomnál, amikor korán hív és megmondod neki, hogy lesz szíves 9 után hívni, mert ilyenkor alszol. Ennyi.
2016. ápr. 11. 16:35
 37/61 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a 34-es a tesód! XD
2016. ápr. 11. 16:39
 38/61 anonim ***** válasza:
85%

Kérd meg párszor, hogy segítsen neked az egyetemi dolgaid miatt. Elvihetné beköttetni a beadandó dolgozatokat, bevásárolhatna és rendet rakhatna a szobádban, amikor vizsgára készülsz, stb...

Ő is vállalt valamit, amiben mindenki segítségét elvárja, itt az ideje megmutatni, hogy te is igénybe vennéd non stop az ő segítségét, abban, ami neked fontos.

2016. ápr. 11. 16:47
 39/61 anonim ***** válasza:
8%

Bevállalok még egy 0%-ot.

Nem értem ezt a sok támogató választ. A leírásban semmi olyan dolog nem volt amin különösebben fenn kellene akadni. Volt benne: 1 db éjszakai telefonhívás (elnézhető dolog), 1-szer kellett volna tejet hoznia a kérdezőnek (nekem nincs gyerekem, de a szomszédtól kezdve a családomig bárki hoz nekem ha megkérem rá, mert nem nagy fáradtság, általában napi szinten megyünk közértbe, tőlem is kértek már ilyet, nem nagy dolog). A gyereket megszoptatja a nagyszülők előtt, hűha ki látott már ilyet! Hát én pl. sokszor, én ugyan nem csinálnám após előtt, de sokan csinálják, nincs ebben semmi, rokonok előtt nem mindenki szégyelli a mellét ilyen célból elővenni. Szétdobálja a cuccokat, mondjuk ezt nem értem, gondolom össze is szedi, vagy átjön és egy halom bébi cuccot kiszór a nappali közepére, utána meg ti összeszeditek. Hülyeség, ilyet senki nem csinál.

Innentől kezdve szerintem a kérdező egy szánalmas picsogást nyom az egész kérdésében, plusz nem tudja intelligensen kezelni a helyzeteket, mert én pl. az éjszakai telefonálgatást simán le tudnám állítani kulturált módon és belegondolnék, h a sógornő tényleg nehéz időszakon megy át, nem mindenkinek olyan egyszerű minden éjjel 20-szor felkelni és ilyen idegállapotban jó döntéseket hozni. Persze nyilván vannak itt ilyen elképesztően jó anyukák, akiknek ez sosem volt gond, de nem mindenki ilyen.

2016. ápr. 11. 16:47
 40/61 anonim ***** válasza:
89%
hú 70%-os. Nézz már magadba kicsit, nincs-e veled valami hasonló agybaj, mint a kérdező tesójával, mert érdekes módon rajtad kívül mindenki szerint gáz a dolog... Gondolom, te is ugráltatsz mindenkit magad körül és természetesnek tartod, hogy téged mindenki kiszolgál. Képzeld, nem természetes és nem is normális valakit hajnalban hívogatni. És nem természetes egy doboz tejért másokat ugráltatni. Gyerekkel is lehet boltba menni. Sokan ezt teszik...
2016. ápr. 11. 16:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!