Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesomnak gyereke van, es most...

Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?

Figyelt kérdés
Mielott megkapom, nem irigykedem, vagy ilyesmi. Kiakaszt, hogy mindenkire raakaszkodik. Siman felhiv hajnalok hajnalan hogy segitseg kell neki egy receltben pl. mert o a gyerek miatt csak akkor tud telefonalni. Ha atjon(en meg a szuleimmel lakom), 3 perc alatt kupi van, a gyerek szetpakol mindent, noverem szetdobalja a pelenkazotaskat, a a jatekokat, minden. Etetni kell, figyelni kell ra, az egesz eletnek meg kell allnia es csak oket korulugralni mert o hulla es jajderosszneki. Siman elokapja a melleit apa elott, vendeg elott, a kanepen pelenkazza at, mert o most anyuka es ez igy oke. Mindenki hagyjon ott csapot papott, mert neki elfogyott a kenyere, teje otthon es jaj a gyerek. Meg en vagyok a nem megerto, hogy nem jovok el az egyetemrol, hogy tejet vigyek neki. Szuleimet is farasztjak de ok szeretnek unokazni.
2016. ápr. 11. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
89%
ja és nálunk is amióta megszületett az unoka sógorom egyfolytában melózik, úgy tűnik nem igazán akarta ezt az egészet, mert bármi van akkor dolgozni kell(addig könnyedén el tudott szabadulni és a munkahelye nem változott),sír a gyerek- erre sógor felkapja a mobilt(ami meg se nyikkant) és hangosan felszól hogy jaj melózni kell, aztán hűlt nyoma :D
2016. ápr. 11. 13:56
 22/61 anonim ***** válasza:
48%

Van, amiben igazad van, van, amiben nem.

Az természetes, hogy a kicsi körül forog a világ a nagyszülőknél. Az is természetes, hogy etetni kell, hogy figyelni kell rá stb. Nekem az is természetes, hogy a szülei előtt megszoptatja nővéred a gyereket és a kanapén teszi tisztába (legföljebb terítsen alá egy plédet).

Az viszont abnormális, hogy más vásároljon be helyette. Rakja be a gyereket a babakocsiba és irány a közért! Ha pakolni tud a gyerek, nyilván ülni is, tehát lehet sportkocsiba tenni, úgyhogy nem kifogás az se, hogy kicsi a bolt és nem fér el vele.

Én biztos, hogy sose vásárolnék be helyette és megmondanám, hogy egy jó háziasszonynál sosem fogy el a kenyér, tej, mert mindig időben vesz újat.

A hajnali telefon szimpla bunkóság. Nem tudom, a te saját mobilodon hívott, vagy az otthoni közös vezetékesen, ami mindenkit felébresztett. Mindenesetre saját mobilodat éjjel (és egyetemi előadások alatt is) le lehet halkítani. A vezetékes nehezebb ügy, mert a szüleid tartják fenn, de azt remélhetőleg megértik, hogy neked alvásra van szükséged, hogy az egyetemen figyelni tudj. Vagy tegyétek mellé a kagylót éjszakára, vagy ha ebbe nem mennek bele, akkor vigyék be éjszakára az ő szobájukba a telefont, így remélhetőleg csak ők ébrednek föl rá, te nem.

Az, hogy hulla és jajderosszneki, az szimpla lustaság. Adja be bölcsibe a gyereket, és menjen vissza dolgozni. Akkor nem fogja a gyerek fárasztani napközben (majd a főnöke fogja, ha az jobb neki).

2016. ápr. 11. 14:04
 23/61 anonim ***** válasza:
57%
A leírtak alapján a párkapcsolati problémáit próbálja a tesód kompenzálni. Hát én is kínosan érezném magam, ha apám előtt kellene szoptatni. Vagy ha más, csak úgy előkapja és szoptat mindegy hol van. Régen is voltak édesanyák mégsem csapták ki a mellüket úton-útfélen. Ez már csak a feltűnés kedvéért van, hogy lássák, hogy ő édesanya.
2016. ápr. 11. 14:08
 24/61 anonim ***** válasza:
90%
Erre a férjem azt mondaná: "Ő akarta, nem? Akkor most minek sír? Emberek milliói szülnek, és nincs mellettük egy cseléd, aki ellátja őket..."
2016. ápr. 11. 14:09
 25/61 anonim ***** válasza:
87%
Jogosan idegesít, természetesen. Hagyd figyelmen kívül, talán akkor egy idő után leszokik a gyerekes szerepjátékáról, ha látja, hogy nincs rá vevő.
2016. ápr. 11. 14:10
 26/61 anonim ***** válasza:
79%

Nem olvastam a válaszokat, szóval bocsi ha ismétlek.

Lassan 3 gyerekes anyukaként azt mondom, hogy ez sok. Tény, hogy kisgyerek mellett nagyon jól jön a segítség (nekem is), de az embernek azért egy idő után meg kellene próbálnia előre terveznie. Pl. hétvégén, ha otthon van a gyerek apja, jó előre bevásárol. A más előtt szoptatást nem értem, én maximum csak a közeli női rokonok előtt teszem, de az elején még ez sem ment.

2016. ápr. 11. 14:16
 27/61 anonim ***** válasza:
91%
UI: Akinek 1!! gyerek ellátásához még minimum 4 fő rendszeres segítségére van szükség, az inkább ne vállaljon addig, amíg fel nem nő a feladathoz.
2016. ápr. 11. 14:18
 28/61 anonim ***** válasza:
95%
Na én nem hagynám magam, közölném, hogy a gyermeket magának szülte, oldja meg a gondjait, ne ugráltassa a népet jó dolgában. (3 gyerekes egyedülálló)
2016. ápr. 11. 14:58
 29/61 anonim ***** válasza:
85%
Ha közvetlenül téged zavar a nővéred, az nem jogos és nem szép dolog tőle, hiszen nem Te vállaltál babát. Ezt meg kell beszélni, nincs mese. Viszont a nagyszülők szerintem kifejezetten örülnek ennek és nekik is joguk van unokázni. Én saját magamról tudom. Anyósomék laknak közel és szinte minden nap elviszi a gyerekeket, de legalább a nagyobbat. Nekem is pihentebbek az idegeim és jó a kicsinek is, a nagymamának is. Imád velük lenni és ők is nagyon szeretik az unokájukat. Én nagyon örülök annak, hogy ilyen jól elvannak együtt, fontos hogy másra is számíthassanak a gyerekeim. Nekem is volt egy imádott nagymamám. Szóval akárhogy is zavar most a figyelem, ez természetes velejárója az életnek. Ami téged is érint, az beszéld meg velük. A többit meg igazából - még ha csúnyán is hangzik - nincs jogod megreklamálni.
2016. ápr. 11. 15:10
 30/61 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk is ez van. Mind a két nagyszülő besegít, plusz elvárnak tőlünk is segítséget. Ráadásul semmi másról nem beszélünk csakis a babáról. Én egyszerűen kezdek távolodni a családtól, nekem nagyon fárasztó, hogy figyelni kell a gyerekre, folyamatosan elvárják a drága ajándékokat (mert ugye nekünk nem kell pénz, mivel nincs még gyerek). Ráadásul nekem fájó pont, mert volt pár vetélésem. Szóval én meghúzom magam próbálok kibújni a családi összejövetelek alól. Nem szép dolog, de ez van.
2016. ápr. 11. 15:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!