Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?
Van, amiben igazad van, van, amiben nem.
Az természetes, hogy a kicsi körül forog a világ a nagyszülőknél. Az is természetes, hogy etetni kell, hogy figyelni kell rá stb. Nekem az is természetes, hogy a szülei előtt megszoptatja nővéred a gyereket és a kanapén teszi tisztába (legföljebb terítsen alá egy plédet).
Az viszont abnormális, hogy más vásároljon be helyette. Rakja be a gyereket a babakocsiba és irány a közért! Ha pakolni tud a gyerek, nyilván ülni is, tehát lehet sportkocsiba tenni, úgyhogy nem kifogás az se, hogy kicsi a bolt és nem fér el vele.
Én biztos, hogy sose vásárolnék be helyette és megmondanám, hogy egy jó háziasszonynál sosem fogy el a kenyér, tej, mert mindig időben vesz újat.
A hajnali telefon szimpla bunkóság. Nem tudom, a te saját mobilodon hívott, vagy az otthoni közös vezetékesen, ami mindenkit felébresztett. Mindenesetre saját mobilodat éjjel (és egyetemi előadások alatt is) le lehet halkítani. A vezetékes nehezebb ügy, mert a szüleid tartják fenn, de azt remélhetőleg megértik, hogy neked alvásra van szükséged, hogy az egyetemen figyelni tudj. Vagy tegyétek mellé a kagylót éjszakára, vagy ha ebbe nem mennek bele, akkor vigyék be éjszakára az ő szobájukba a telefont, így remélhetőleg csak ők ébrednek föl rá, te nem.
Az, hogy hulla és jajderosszneki, az szimpla lustaság. Adja be bölcsibe a gyereket, és menjen vissza dolgozni. Akkor nem fogja a gyerek fárasztani napközben (majd a főnöke fogja, ha az jobb neki).
Nem olvastam a válaszokat, szóval bocsi ha ismétlek.
Lassan 3 gyerekes anyukaként azt mondom, hogy ez sok. Tény, hogy kisgyerek mellett nagyon jól jön a segítség (nekem is), de az embernek azért egy idő után meg kellene próbálnia előre terveznie. Pl. hétvégén, ha otthon van a gyerek apja, jó előre bevásárol. A más előtt szoptatást nem értem, én maximum csak a közeli női rokonok előtt teszem, de az elején még ez sem ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!