Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesomnak gyereke van, es most...

Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?

Figyelt kérdés
Mielott megkapom, nem irigykedem, vagy ilyesmi. Kiakaszt, hogy mindenkire raakaszkodik. Siman felhiv hajnalok hajnalan hogy segitseg kell neki egy receltben pl. mert o a gyerek miatt csak akkor tud telefonalni. Ha atjon(en meg a szuleimmel lakom), 3 perc alatt kupi van, a gyerek szetpakol mindent, noverem szetdobalja a pelenkazotaskat, a a jatekokat, minden. Etetni kell, figyelni kell ra, az egesz eletnek meg kell allnia es csak oket korulugralni mert o hulla es jajderosszneki. Siman elokapja a melleit apa elott, vendeg elott, a kanepen pelenkazza at, mert o most anyuka es ez igy oke. Mindenki hagyjon ott csapot papott, mert neki elfogyott a kenyere, teje otthon es jaj a gyerek. Meg en vagyok a nem megerto, hogy nem jovok el az egyetemrol, hogy tejet vigyek neki. Szuleimet is farasztjak de ok szeretnek unokazni.
2016. ápr. 11. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
18%

40 Hát manapság úgy tűnik, hogy az emberek igen magányos életet élhetnek ha már ez is kiveri a biztosítékot, hogy: "hozzál már légyszi egy liter tejet!" Nálunk szerencsére nagyon is normális dolog és oda-vissza működik. Persze vannak olyan emberek akik abszolút túltolják ezt a dolgot és mindent másokkal akarnak megcsináltatni, az ilyen embereket kerülni szoktam. Egyébként persze, bárki le tud szaladni a boltba, de nálam pl. alap, hogy megkérdezem a velem egy háztartásban élőket, hogy hozzak-e valamit, nem fogom szégyellni magam miatta. Miért menne 4 ember a boltba, ha 1 is elegendő a vásárláshoz. És olyan is volt, hogy pl. tesómnak aki nem itt lakik, hanem messzebb, neki is vittem valamit, vagy segítettem neki kifesteni a lakást.

A lényeg én a leírásban semmi felháborítót nem láttam, ha mindennap azzal fárasztaná a sógornő a kérdezőt, hogy vásároljon be és ha minden éjjel felhívná telefonon, az erőteljes túlzás lenne és azt baromi hamar le is állítanám a helyében, de erről szó sem volt.

2016. ápr. 11. 17:08
 42/61 anonim ***** válasza:
94%

Nem olvastam el az összes hozzászólást, de átérzem a helyzetet.

Testvérem kezdettől fogva minket ugráltat mindenért mert ő sajnos nem tud sehova menni a gyerek miatt, mert hátha sír vagy beteg lesz.(Én meg csodák csodájára a boltoktól az utcákon át mindenhol látok kisbabával anyukákat, akik mégis ki tudnak mozdulni valamilyen rejtélyes oknál fogva.) A férjétől nem lehet elvárni semmit mert ő köztudottan lusta és nem is akart gyereket, de belement cserébe, hogy egy szava nem lehet a tesómnak arra hogy nem segít semmit. Ezért én és a szüleim rabszolgaként hordjuk az ételt mert nincs ideje főzni, takarítok, mosok, tergetek náluk és vigyázunk a gyerekre ha valami intézni való van vagy randizni mennének.

Szerintem ez nagyon nem normális így. És persze ha megmondom akkor én vagyok a bu nkó aki nem érti meg, nem tiszteli az anyaságot stb. Persze ígérgeti hogy majd ő is fog segíteni ha nekem lesz babám de szerintem akkor majd pont arra fogja hogy a kisgyerek miatt értsem meg hogy nem tud jönni sajnos.

2016. ápr. 11. 17:15
 43/61 A kérdező kommentje:
Nem egy darab ejszakai telefonhivas volt!! Ha nem vettem fel, mert felalomban nem fogtam fel, hogy mivan, vagy belealmodtam a csengohangomat az almomba ujrahivott. Volt, hogy azert hivott fel, hogy keltsem fel anyat, volt, hogy egy receptert, volt, hogy unatkozott es beszelgetni akart. Mint irtam, a szuleimet is lefarasztjak. Kepes az emeletrol lehivni anyukamat, hogy fozzon neki egy teat. Vagy ha megjon a gyerekkel, ugraltat mindenkit. Kapcsoljuk ki a tv-t, huzzok el a fuggonyt, zarjuk el a kaja alatt a langot, mert zavarja az illata, ha epp szombat delelott allitott be, amikor takaritani szoktam, akkor ne porszivozzak a sajat szobamban mert o zavarja a hangja. Nem keri. Parancsolja.
2016. ápr. 11. 17:19
 44/61 A kérdező kommentje:
41! Hetkoznap napkozben hivott fel, amikor az egyetemen voltam, hogy vigyek neki tejet meg zsomlet. Semmi kerlek, semmi legyszi. Amikor mondtam, jogy oraim vannak egesz nap, nem tudok eljonni, kiabalva leteremtet, hogy nem ertem meg, hogy neki semmi segitsege es nincs tej, es faradt feloltoztetni a gyereket. Az egyetemtol elegge messze laknak. Nem tudtam volna 2 eloadas kozott elugrani es visszaerni.
2016. ápr. 11. 17:22
 45/61 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező! Eddig nem ezeket írtad és egy hívásról beszéltél. Így nyilván más a véleményem, de te már így is akkora támogatást kaptál, hogy ha egyetlen egy alkalommal segítséget kért volna tőled a sógornő az már hatalmas hiba és szemétség az emberek szemében, úgyhogy szerintem tök mindegy, küldd el a francba a csajt, ha legközelebb olyankor hív amikor neked nem tetszik nyomd ki, és ha a nappali közepén szoptat tépd meg a haját, szerintem ez nagyon menő lesz legalábbis gyk-s felhasználói körökben.
2016. ápr. 11. 17:24
 46/61 A kérdező kommentje:
"Siman felhiv hajnalok hajnalan", ezt irtam. Szerintem full lenyegtelen, hogy milyen gyakran tortenik. Ha felhiv az ejszaka kozepen egy k..a receptert az nagyon nem oke. Raadasul semmi "bocs h zavarlak", vagy "remelem nem keltettelek fel" csak siman rakerdez, mintha delutan 4 lenne pl.
2016. ápr. 11. 17:27
 47/61 anonim ***** válasza:
42%
Meg kell neki mondanod, hogy nem hívhat fel ilyen korán. Egyébként mikor szült? Van olyan akit bekattint a szülés, láttam már rá néhány példát, egy nagyon súlyosat is, de azért ez általában közvetlen a szülés után történik, bár a szülés utáni depresszió évekig is eltarthat. Arra is rá kellene vezetni valahogyan, ha magától nincs benne meg ez az igény, hogy önálló legyen, egyedül is tudjon gondoskodni a gyerekről. A tesóddal nem tudsz beszélni erről? Vannak vészhelyzetek, amikor valakinek tényleg kell a segítség, de egy normál gyerekszülés esetén biztosan nem kell állandó segítség. Az sem jó egyébként ha mindenki ugrik minden szavára, mert ahhoz könnyen hozzá lehet szokni, ha valaki erre hajlamos.
2016. ápr. 11. 17:39
 48/61 A kérdező kommentje:
Lassan 2 eves a gyerek. A szules utani depressziora gondolsz? Hogy kattan be akkor egy no? Ha depresszio, akkor gondolom befordul stb.
2016. ápr. 11. 17:45
 49/61 A kérdező kommentje:
En nem tudok beszelni vele. Azonnal tamad. Anya leteremtette egyszer hogy szedje ossze magat, de akkor sokaig nem jott es vegul anya bocsanatot kert tole.
2016. ápr. 11. 17:46
 50/61 anonim ***** válasza:
7%

A saját testvéredről van szó? Hát, gondolom nem lehetett túl jó a kapcsolatotok korábban sem. Nehéz válaszolni erre az egészre, mert ha valakivel alapból nem jó a kapcsolatod, akkor minden dologra ugrani fogsz vele kapcsolatban. Másrészt minden család más, az én anyám bármikor főz nekem egy teát ha kérem, más kérdés, hogy nem szoktam kérni. Ami szerintem teljesen oké az a szoptatás (bár egy 2 évest biztosan nem szoptatnék), de abban semmi gond nincs ha előttetek szoptat, ezen nem kellene fennakadnod. Én kimondottan utálom ha valaki nyilvánosan szoptat, de a szűk család az teljesen más. A gyereket tisztába kell raknia valahol, nem tudom miért zavar téged ha ezt a kanapén teszi. De ha zavar akkor vehetsz neki akár te is a családdal együtt, ehhez megfelelő magasított asztalt, viszonylag olcsón lehet kapni.

Természetesen ne hagyd hogy ugráltasson, szépen nyugodtan megmondhatod neki, hogy tanulsz más programod van, stb., a szüleidnek is ezt kellene tennie. De lehet ezt úgy is csinálni, hogy egyfajta iránymutatást adsz neki, pl. ha mindig kifogynak az élelmiszerek, felajánlhatjátok, hogy elviszitek a teszkóba akár a gyerekkel és ott bevásárolhat előre 1 hónapra (ha nincs házhozszállítás, mert pl. én úgy csinálom, az még egyszerűbb), nyugodtan mondhatjátok neki, hogy ez így egyszerűbb mert nektek sem kell utána ezzel foglalkozni, neki pedig mindig van miből főzni. Utána nem fog ugráltatni mert az feltételezhetően már neki is ciki lenne. Tehát adjátok meg a segítséget, de igyekezzetek leszűkíteni a kört, ne ugorjatok minden szavára. Lehet, hogy 2 évig mindenki ugrott és már teljesen természetesnek veszi?

2016. ápr. 11. 18:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!