Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?
Nem szóllak le, jogosan idegesít téged a probléma!
Az, hogy éjjel telefonál, pláne receptért tiszteletlenség (gyerek ide, vagy oda). Biztos, hogy szüksége volt rá, vagy csak tetszik neki a helyzet, hogy jaj a gyerek miatt?- ez egyfajta szerep, amit most ő játszik, nem azért, mert édesanya lett, hanem mert kvázi új "személyisége" lett.
-A nővéred élete előtte milyen volt? Szeretett középpontban lenni?- mert megfigyeltem, hogy aki ilyen, az később sem változik. Minden élethelyzetet úgy élnek meg, mintha kizárólag csak ők esnek át ilyenen az egész világon.
Egyébként személyes tapasztalat:
Ismerek ilyen "típusú" anyukát, 20-as évei végén jár. Ő már korábban is ilyen volt. Még a gyerek előtt minden családi összejövetelen felcsapta a laptopját és nézte a jövő heti munkabeosztását és hangosan kommentálta, olyan embereket emlegetve felkiáltva, akiket nem is ismerünk- mi is dolgozunk, de ezt normálisan nem csináljuk, pláne nem egy családi összejövetelen. Ja és utána feltűnően ideges volt, és őt nyugtatta az egész család. Szerintem ez egyértelmű szerepjátszás.- Most a gyerekkel ugyan ezt csinálja. NAGYON TEÁTRÁLIS.
Nővéred mennyi idős, ha nem vagyok indiszkrét?
Ja és hogy az egyetemi órádat hagyod ott ilyenek miatt az nonszensz. A te életed most az, hogy tanulj, ha nem vagy ott, nem fogsz jól vizsgázni, nem lesz jó diplomád. A családodnak támogatni kéne téged a tanulásban, nem lógásra kényszeríteni a nővéred miatt. Felnőtt nő ő is nem? Hol a párja.
Ha válaszolsz nagyon szívesen leírok még minden tapasztalatot, én lépten-nyomon belefutok ilyen emberekbe, noha nem a nővéreim. :)
Annyit tudsz tenni, hogy figyelmen kívül hagyod, mikor éppen játsza a szerepét. Pl.éjjel ne vedd fel a telefont-szépen le is fog szokni ezekről a játékokról.
A szoptatás kapcsán beszélj anyukáddal- a mi családunkban előrántani nem szokás, a nők bemennek ilyenkor egy kis szobába, hálószobába és ott-kérdezed meg anyudnak erről mi a véleménye, hogy vendégek előtt csinálja (netán ha az rokon), tudom, hogy szoptatni természetes dolog-mielőtt majd bárki neki esik a mondatnak- de azért nagybácsik nagynénik előtt én sem rántanám elő a mellem, mert az a gyerekre tartozik, maximum édesanyám meg a párom láthatja-ennyi.
Szóval ne hagyd magad! (Gondolom első unoka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!