Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesomnak gyereke van, es most...

Tesomnak gyereke van, es most minden rola szol. Jogosan idegesit?

Figyelt kérdés
Mielott megkapom, nem irigykedem, vagy ilyesmi. Kiakaszt, hogy mindenkire raakaszkodik. Siman felhiv hajnalok hajnalan hogy segitseg kell neki egy receltben pl. mert o a gyerek miatt csak akkor tud telefonalni. Ha atjon(en meg a szuleimmel lakom), 3 perc alatt kupi van, a gyerek szetpakol mindent, noverem szetdobalja a pelenkazotaskat, a a jatekokat, minden. Etetni kell, figyelni kell ra, az egesz eletnek meg kell allnia es csak oket korulugralni mert o hulla es jajderosszneki. Siman elokapja a melleit apa elott, vendeg elott, a kanepen pelenkazza at, mert o most anyuka es ez igy oke. Mindenki hagyjon ott csapot papott, mert neki elfogyott a kenyere, teje otthon es jaj a gyerek. Meg en vagyok a nem megerto, hogy nem jovok el az egyetemrol, hogy tejet vigyek neki. Szuleimet is farasztjak de ok szeretnek unokazni.
2016. ápr. 11. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
95%
Az jogosan idegesít, hogy a nővéred nem tiszteli a te idődet és életritmusodat. Nyilván, ha van egy új kisgyerek a családban, több figyelem irányul felé, többet segítenek a kismamának, az természetes. De az, hogy el van várva, hogy vki az egyetemi órájáról ellógjon egy tej miatt, amikor kb. felhívja a Tescót, és aznap kiviszik neki, az már luxus és a másik nem tisztelete. Meg az, hogy "jaj, de elfoglalt anya vagyok, a vendégségben sem érek rá magam után elpakolni a dzsuvát".
2016. ápr. 11. 12:31
 2/61 anonim ***** válasza:
96%
Engem is idegesítene, főleg, ha hajnalban felhív a semmiért. Ezt így mondd el neki.
2016. ápr. 11. 12:32
 3/61 A kérdező kommentje:
Mondtam...de ugye en voltam a nem megerto gonosz, aki nem kepes belelatni abba hogy o gyereket szult, es, hogy neki mennyi gondja van.
2016. ápr. 11. 12:35
 4/61 anonim ***** válasza:
63%
nálunk sógorom most volt 3 napos pihin a feleségével(úgy hogy minden hétvégén a nagyszülőknél vannak és addig a nagyszülők vigyáznak a gyerekre). Ezalatt végig a nagypapa és nagymama vigyázott a lassan 2 éves gyerekre, úgy hogy mindketten dolgoznak ezért mamának ki kellett vennie szabadnapot emiatt, erre hazajönnek pénteken és hétvégén is ott maradnak ahogy szoktak, mert ez már a bevált módi hogy ők körbe vannak ugrálva mert szülőnek lenni jaj de nehéz...ja és a nappali szőnyegén pelenkáznak, akkor is ha ott eszünk(mint vendégek) pedig pár méterre van egy komplett pelenkázójuk. Ez van a mai kismamák agya elszáll és azt hiszik csak ők képesek a szülésre-.- "
2016. ápr. 11. 12:36
 5/61 anonim ***** válasza:
83%
megjegyzem 1 gyereket nevelni nem olyan rizikós, csak addig hiszik ezt amíg meg nem születik a kistesó akkor rájönnek, hogy az 1 nem is volt olyan nehéz.
2016. ápr. 11. 12:37
 6/61 anonim ***** válasza:
87%

Nem szóllak le, jogosan idegesít téged a probléma!

Az, hogy éjjel telefonál, pláne receptért tiszteletlenség (gyerek ide, vagy oda). Biztos, hogy szüksége volt rá, vagy csak tetszik neki a helyzet, hogy jaj a gyerek miatt?- ez egyfajta szerep, amit most ő játszik, nem azért, mert édesanya lett, hanem mert kvázi új "személyisége" lett.

-A nővéred élete előtte milyen volt? Szeretett középpontban lenni?- mert megfigyeltem, hogy aki ilyen, az később sem változik. Minden élethelyzetet úgy élnek meg, mintha kizárólag csak ők esnek át ilyenen az egész világon.

Egyébként személyes tapasztalat:

Ismerek ilyen "típusú" anyukát, 20-as évei végén jár. Ő már korábban is ilyen volt. Még a gyerek előtt minden családi összejövetelen felcsapta a laptopját és nézte a jövő heti munkabeosztását és hangosan kommentálta, olyan embereket emlegetve felkiáltva, akiket nem is ismerünk- mi is dolgozunk, de ezt normálisan nem csináljuk, pláne nem egy családi összejövetelen. Ja és utána feltűnően ideges volt, és őt nyugtatta az egész család. Szerintem ez egyértelmű szerepjátszás.- Most a gyerekkel ugyan ezt csinálja. NAGYON TEÁTRÁLIS.

Nővéred mennyi idős, ha nem vagyok indiszkrét?

Ja és hogy az egyetemi órádat hagyod ott ilyenek miatt az nonszensz. A te életed most az, hogy tanulj, ha nem vagy ott, nem fogsz jól vizsgázni, nem lesz jó diplomád. A családodnak támogatni kéne téged a tanulásban, nem lógásra kényszeríteni a nővéred miatt. Felnőtt nő ő is nem? Hol a párja.

Ha válaszolsz nagyon szívesen leírok még minden tapasztalatot, én lépten-nyomon belefutok ilyen emberekbe, noha nem a nővéreim. :)

Annyit tudsz tenni, hogy figyelmen kívül hagyod, mikor éppen játsza a szerepét. Pl.éjjel ne vedd fel a telefont-szépen le is fog szokni ezekről a játékokról.

A szoptatás kapcsán beszélj anyukáddal- a mi családunkban előrántani nem szokás, a nők bemennek ilyenkor egy kis szobába, hálószobába és ott-kérdezed meg anyudnak erről mi a véleménye, hogy vendégek előtt csinálja (netán ha az rokon), tudom, hogy szoptatni természetes dolog-mielőtt majd bárki neki esik a mondatnak- de azért nagybácsik nagynénik előtt én sem rántanám elő a mellem, mert az a gyerekre tartozik, maximum édesanyám meg a párom láthatja-ennyi.

Szóval ne hagyd magad! (Gondolom első unoka)

2016. ápr. 11. 12:42
 7/61 anonim ***** válasza:
87%
sógorom neje már a vitamint úgy szedte mintha valami hatalmas dolgot vinne végbe és hangosan tette, hogy mindenki lássa amikor beveszi, pelenkázásnál meg szépen megjegyeztem neki, hogy lehetne máshol is pelenkázni, nem csak a szőnyegen, mire közölte nevetve, hogy majd ha szülök én is megtudom milyen nehéz pelenkázni egy babát és neki itt egyszerűbb. Persze közöltem vele hogy én egy kanapén 8 évesen betudtam pelenkázni a tesómat (pelenkázóasztal híján), mire drámaian közölte, hogy akkor ő rossz szülő.Én erre közöltem akkor úgy tűnik az vagy:D ilyenkor csak a sajnálatra és bűntudatra hajaznak, hogy aztán mindenki kényük kedve szerint ugráljon.nálam a kismamák többnyire alig ismernek és felajánlják, hogy nagydolognál cseréljem ki a pelust mert legalább gyakorlok :D ja persze csak meg akarja úszni a dolgot.azt hiszik ők egy csodát alkottak és mindenki köteles azt csodálni
2016. ápr. 11. 13:03
 8/61 anonim ***** válasza:
21%
Azért tisztázzuk, hogy mikor van hajnalok hajnala? Mert a leírásod alapján teljesen ráismertem a 19 éves kori önmagamra... És akkoriban nekem 7-8 felé volt hajnalok hajnala...
2016. ápr. 11. 13:06
 9/61 anonim ***** válasza:
90%
nálam az vált be hogy rá se bagózok, először dühöngve pörgött a dolgon aztán rájött, hogy rám nem hat a színjátéka és azóta csak néha beszól ilyenkor visszaszólok aztán tovább szívja a nagyszülők vérét
2016. ápr. 11. 13:06
 10/61 anonim ***** válasza:
90%
ácsi miért a tesót hívja fel aki suliba megy és pihennie kell? ott van a férjecske és vannak este 7-ig vagy még tovább nyitva tartó gyógyszertárak, sőt ha már ki lehet a babával menni maga az anyuka is nekilódulhat a babakocsival.Ismerősöm babával járt maminbaba tornára,bevásárolni intézni az életdolgait és ő egy totyogóssal és egy csecsemővel teszi ezt.
2016. ápr. 11. 13:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!