Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém gépfüggő, mit lehetne...

Öcsém gépfüggő, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Hétvégente kb reggel 8-tól este 9-10ig ott ül,csak akkor áll fel,ha kajáért megy ki vagy wc-re.Hétköznaponként amint haza ér az az első dolga,hogy oda ül és estig ott ül. Én ezt nem bírom már elviselni és az a durva,hogy ha szólok akkor szüleim,főleg anyám elkezd rám terelni hogy nekem mik a hibáim és hogy ne szóljak bele ő hogy neveli a gyereket és,hogy miért utálom öcsémet....Rendesen elkezdenek velem ordibálni,szidni hogy ha meg említem,hogy gépezésen kívül mást is csinálhatna és ez egyáltalán nem normális 12 évesen egész életét ott töltenie.Persze öcsém is visítozni kezd ha azt mondom lépjen ki és anyámmal együtt mondogatják,hogy miért ututalomálom ennyire őt.Mit tehetnék?Ez már nagyon beteges.
2016. febr. 29. 12:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Mintha a saját gondolatomat olvastam volna. Nálunk is ugyanez a helyzet, anyám védi az icipici fiát, velem mindeközben folyton köcsögölnek a szüleim. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem segíthetsz rajta, már én is próbáltam a saját öcsémet elhívni mondjuk a szabadba biciklizni, tollasozni, vagy társasjátékozni, de semmi hatása nem volt. Az én anyám még a kaját is odaviszi neki. Eleinte nem zavart, mert én is függő voltam, de én ráébredtem, hogy az életben vannak fontosabb dolgok. Hidd el tudom mit beszélek, javíthatatlan a helyzet. :( Az öcsém kb 9 éves lehetett amikor függővé vált és most 18 éves és ugyanezt csinálja, mint a tiéd, nem érdekli semmi más. Most fog egyetemre menni ősszel de én már előre röhögök hogy nem fog boldogulni. A kárörvendésemnek van előzménye, többek között az, hogy a szüleim tőlem várják el, hogy csináljam meg helyette a felvételit, stb. Én nem fogok neki nyalni, mint a szüleim az biztos.

Azt tanácsolom neked kedves kérdező, hogy próbáld meg kizárni őket az életedből szépen folyamatosan és önállósulj. Mindenekelőtt a te boldogulásod legyen a fontos. Ne foglalkozz senki mással.

21/L

2016. márc. 1. 19:21
 22/33 anonim ***** válasza:

esetleg ezt nézzétek meg közösen:

Antifaces 5 - Függő V@gy0k

https://www.youtube.com/watch?v=YQ-3gr80M-s

2016. márc. 1. 19:45
 23/33 anonim válasza:

Annyit tehetsz, hogy mutatsz neki alternatívákat, hogy mivel tölthetné még az idejét. Mutasd meg neki, hogy mi mindent lehet még csinálni a nagyvilágban. De semmiképp se erőszakosan rángasd el a géptől mert az ellenkező reakciót fog kiváltani és még makacsabb lesz.

Példák: Elhívod kerékpározni, kihívod valamilyen társasjátékban, elküldőd boltba hogy vegyen valamit s kap valami jutalmat érte, tervelj ki valami egyszerű tréfát amihez ketten kelletek, stb

kezdetnek az is jó ha találtok valami játékot a gépen amit együtt játszotok (pl. kalandjáték) ez sokszor intenzív agymunka és lehet pár óra játék után már kedve se lesz gépezni aznap.

2016. márc. 1. 19:56
 24/33 anonim ***** válasza:
az előző ötletek csak a filmekben működik. Amúgy nem a számítógép a hibás. Minden fiatalabb testvér elnyomott lesz. Fölösleges a közös programok. A 30 éves öcsém még azt is felhozta, hogy 9 évesen kapcsolgattam a tv-t reklámok közben, mindig azt néztük a tv-ben amit én akartam, közbe több tv is volt, vagyis mindig az volt amit én akartam, ezért lett elnyomott.
2016. márc. 1. 20:13
 25/33 anonim válasza:

Teljesen rendben van hogyha a gyerek szamitogepezik majd ráfog unni. Majdnem minden gyereket bevonz a számítógép én is 10 eves koromban kaptam az elsőt. Játékonként ezer-ezer órák voltak a számlálókon es mégis "kinőttem" idővel.

Öcsém 11 éves sokat lóg a számítógépen de például nagytöbbségében a volt osztálytársaival beszél jatszik vagy inkább videokat néz. Nem aggódok miatta mert énis ugyanezt csináltam most meg sikeresen végeztem az iskolákat és dolgozok. Sőt... A felsőfokú angolomat is a számítógépnek köszönhetem mert e végett tudtam már 13 évesen majdnem tökéletesen angolul.

(engem meg a nővérem zavart mikor a pasijaival hajnali 2-3 fele üvöltözött a telefonba és este mindig ment nála a tv de mégse mentem sirva anyámhoz, ugyis azt mondta volna ,hogy ezek női dolgok :-D )

2016. márc. 1. 20:49
 26/33 anonim ***** válasza:

"a tv-ben egy anya ugyanezt csinálta,de azért mert egyedülálló volt és amíg ő vigyázott a két kicsire addig hagyta hogy a nagy gépezzen. Ez arra vezetett hogy a végén rohamot kapott, mert sokat nyűtte a gépet és utána az anya mégis hagyta. Szóval tehetsz bármit anyukád nem fog megváltozni csak azt teheted hogy letiltatod a rooteren a géphasználatot záros időre kezdetnek csak 1-2 órára aztán találja fel magát."

Rooter-en letiltani a géphasználatot???? Max azt tudod beállítani, hogy ne tudjon netezni, ha valóban gépfüggő feltalálja magát és offline is tudja nyomkodni. AMúgymeg ha gépfüggő, akkor valószínűleg nem teljesen kívűlálló a számítógépek világában és max 10 perc alatt megoldja a "problémát". Egyébként meg lehet csak nincs mit csinálni. Amiket itt felsoroltatok, hogy menjenek tollasozni meg biciklizni ezek mind fárasztóak, de dögunalmasak. Ezek helyett én is inkább a gép előtt r*hadnék. De ha valami olyan helyre próbálnád elcsalni aminek értelme is van és ahol szerezhet élményeket, lehet többre mennétek és felállna a géptől. Ráadásul ha értelmes dolgokat csinál a gépen, akkor van haszna is. Nem akarjátok beismerni, de egyébként a reflexeket is javítja. Innen azért kipróbálnám, hogyha hozzátokbaxnék egy labdát mennyit "védenétek ki". Mert egy olyan gamer akinek nem csak be van kapcsolva a játék, hanem játszik is 10-ből legalább 9-et kivéd, de többször 10-et. Ez csak egy mellékes kitérő volt, de nem értem, hogy az, hogy ő gépezik téged miben befolyásol.

2016. márc. 1. 21:02
 27/33 anonim ***** válasza:
21%

A kérdezőnek már nem tudok új tanácsot adni a leírtakon kívül, ezért inkább beszállnék a nyelvhelyességi vitába :D

Szerintem is rosszul használta a válaszoló ezt a szót. A szponzorálni egy angol jövevényszó, ami az említett anyagi támogatást jelenti, a "mellé áll, támogat" jelentésre külön szavuk van, a "support". Fura ez, mert nekünk az anyagi támogatásra nincs külön szavunk, tehát kénytelenek vagyunk " támogat"-nak fordítani a "to sponsor"-t is.

Ettől még a jelentését illene ismerni, és megfelelően alkalmazni.

Ha tehát azt mondod, hogy "támogatom a gyerekemet abban, hogy azt tanuljon, amiben kedvét leli", akkor bátorításra, biztatásra gondolunk.

Ha viszont azt halljuk, hogy "szponzorálom a gyerekemet, hogy azt tanuljon, amiben kedvét leli", akkor arra utal a másik, hogy fizeti a tandíjat, különórákat, felszereléseket, stb.

2016. márc. 2. 13:30
 28/33 anonim ***** válasza:
Tévedsz, ez egy latin jövevényszó, amúgy meg még mindig hót semmi köze sincs a kérdéshez és már 2 helyről is linkeltem, ami az én igazamat bizonyítja. Úgyhogy az ilyen "szerintem" típusú válaszok nem sokat nyomnak a latba... ha meg még valaki vitázni akarna: vegye úgy, hogy szleng. Szerintem 80 éves nagymamám is értené, hogy mit jelent ez, a pofán leszakad lassan.
2016. márc. 2. 14:14
 29/33 anonim ***** válasza:
Nem hiszem el, hogy rajtam kívül senkinek a környezetében nem használják a "szponzorálnám ezt az ötletet" szófordulatot.
2016. márc. 2. 14:14
 30/33 anonim ***** válasza:

De használják, ha arra akarnak utalni, hogy az ötlet megvalósításába anyagiakban is be akarnak szállni :)

Viszont ha nekem tetszik egy adott program, amit kitalálunk mint közös időtöltést, akkor azt az ötletet inkább támogatni szoktam, a szponzorálást pedig megbeszéljük később :)

2016. márc. 2. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!