Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém gépfüggő, mit lehetne...

Öcsém gépfüggő, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Hétvégente kb reggel 8-tól este 9-10ig ott ül,csak akkor áll fel,ha kajáért megy ki vagy wc-re.Hétköznaponként amint haza ér az az első dolga,hogy oda ül és estig ott ül. Én ezt nem bírom már elviselni és az a durva,hogy ha szólok akkor szüleim,főleg anyám elkezd rám terelni hogy nekem mik a hibáim és hogy ne szóljak bele ő hogy neveli a gyereket és,hogy miért utálom öcsémet....Rendesen elkezdenek velem ordibálni,szidni hogy ha meg említem,hogy gépezésen kívül mást is csinálhatna és ez egyáltalán nem normális 12 évesen egész életét ott töltenie.Persze öcsém is visítozni kezd ha azt mondom lépjen ki és anyámmal együtt mondogatják,hogy miért ututalomálom ennyire őt.Mit tehetnék?Ez már nagyon beteges.
2016. febr. 29. 12:31
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

szolhatsz erte > de ez nem a te feladatod lenne hogy figyelmezteted

ha a szuleid nem szolnak >>> akkor maradj csendben > vedd ugy hogy nem a te dolgod> legfeljebb csak zavar :(

2016. febr. 29. 12:34
 2/33 anonim ***** válasza:
90%
Nem a te dolgod.
2016. febr. 29. 12:37
 3/33 anonim ***** válasza:
2%
a tv-ben egy anya ugyanezt csinálta,de azért mert egyedülálló volt és amíg ő vigyázott a két kicsire addig hagyta hogy a nagy gépezzen. Ez arra vezetett hogy a végén rohamot kapott, mert sokat nyűtte a gépet és utána az anya mégis hagyta. Szóval tehetsz bármit anyukád nem fog megváltozni csak azt teheted hogy letiltatod a rooteren a géphasználatot záros időre kezdetnek csak 1-2 órára aztán találja fel magát.
2016. febr. 29. 12:43
 4/33 anonim ***** válasza:

nyilván nem normális a viselkedése. de a szüleid hibája. ahogy értem semmi igényük arra,hogy beszélgessenek a gyerekkel, esetleg egy közös étkezést elköltsenek .nem is zavarja őket a mostani helyzet.

nem tudsz mit tenni. nem tudom hány éves vagy, de éld a kis saját életedet. remélhetőleg majd öcséd rájön,hogy lehet hasznosabb lenne mással eltölteni a napjait.

persze te is elhívhatod közös programokra, esetleg közösen sportolni.

de ha nem partner benne, akkor tényleg nem tudsz mit tenni. majd pár év múlva a kortársainak már barátnője lesz, meg baráti köre akikkel eljárnak szórakozni.

akkor majd remélhetőleg észbe kap,hogy mennyi mindenről lemarad a gép előtt.

2016. febr. 29. 12:44
 5/33 anonim ***** válasza:
81%

4# vagyok.mielőtt megköveznétek, én is szoktam gépen játszani.de nem napi 13-14 órákat, hanem napi max 1-2t.de ha fontosabb dolgom van, az sem zavar.ez azért még nem függőség:D

a tesódé viszont elég durva!

2016. febr. 29. 12:46
 6/33 anonim ***** válasza:
10%

súlyzózz vagy trx-ezz a szobába, így szégyelleni fogja, hogy kocka.

Amúgy semmit se tehetsz, ha tiltod, csak jobban bezombul meg leszívja mindenki energiáját.

2016. febr. 29. 13:20
 7/33 anonim ***** válasza:
Én mobiltelefon-függő vagyok :( Mondjuk 12 évesen még a google-keresőt se tudtam megnyitni, de utána kaptam egy okostelefont. Hazaérek, ebédelek, köbö 2 órát házit írok, vacsorázok, fürdök, a maradék időben meg telefonozok (köbö minden nap hajnali 2-ig) :( Borzalmas ez, próbáld leszoktatni az öcséd, de ne úgy, hogy "Most már állítsd le a gépet!", mert nyilvánvalóan téged is zavar, hogy egy dolog közepén rádszólnak, hogy fejezd be, hagyd abba. Fokozatosan csökkentsétek a gépezési idejét, de apránként, ne drasztikusan. Ha eddig napi 6 órát gépezett, akkor ezután napi 5 és fél órát stb. Egészen addig, amíg ez a szám nem csökken napi 2 órára. Szervezzetek különféle programokat, mert ha egész nap csak otthon ül, akkor ne csodálkozz, hogy a gép segítségével üti el az idejét. Sok sikert! :) 
2016. febr. 29. 13:48
 8/33 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező: és te mit csinálsz egész nap? Olvasol - lehet számítógépen, tévézel - lehet számítógépen, zenét hallgatsz - lehet számítógépen, játszol valamit - lehet számítógépen.

Nem akarom azt szponzorálni, hogy napi 12 órán üljön előtte, de semmivel nem rosszabb, mintha ezt az időt tv-zéssel, könyv előtt gubbadással vagy hasonló ülő tevékenységgel töltené. Azért ül a gép előtt valószínűleg, mert nincs jobb dolga/programja.

2016. febr. 29. 14:59
 9/33 anonim ***** válasza:
0%

#8 nézz utána a szponzorálni szó jelentésének, azt is lehet az interneten.

Egyébként aki ilyen támadóan reagál a kérdésre az tudja, hogy igazad van.

2016. febr. 29. 15:06
 10/33 anonim ***** válasza:
67%

Citromost, én elhiszem, hogy g...cire nem állsz a helyzet magaslatán és a frusztrációidat itt éled ki, de akkor megfogadom a tanácsodat, ne kelljen annyira rosszul érezned magadat:

[link]

Tehát behelyettesítve:

"Nem akarom azt *támogatni*, hogy napi 12 órán üljön előtte"

Lássuk mennyire vagy úr: belátod, hogy nekem van igazam, vagy keresel valami h..ülye kifogást, hogy miért is mindenki hülye és csak te vagy helikopter.

2016. febr. 29. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!