Öcsém gépfüggő, mit lehetne tenni?
szolhatsz erte > de ez nem a te feladatod lenne hogy figyelmezteted
ha a szuleid nem szolnak >>> akkor maradj csendben > vedd ugy hogy nem a te dolgod> legfeljebb csak zavar :(
nyilván nem normális a viselkedése. de a szüleid hibája. ahogy értem semmi igényük arra,hogy beszélgessenek a gyerekkel, esetleg egy közös étkezést elköltsenek .nem is zavarja őket a mostani helyzet.
nem tudsz mit tenni. nem tudom hány éves vagy, de éld a kis saját életedet. remélhetőleg majd öcséd rájön,hogy lehet hasznosabb lenne mással eltölteni a napjait.
persze te is elhívhatod közös programokra, esetleg közösen sportolni.
de ha nem partner benne, akkor tényleg nem tudsz mit tenni. majd pár év múlva a kortársainak már barátnője lesz, meg baráti köre akikkel eljárnak szórakozni.
akkor majd remélhetőleg észbe kap,hogy mennyi mindenről lemarad a gép előtt.
4# vagyok.mielőtt megköveznétek, én is szoktam gépen játszani.de nem napi 13-14 órákat, hanem napi max 1-2t.de ha fontosabb dolgom van, az sem zavar.ez azért még nem függőség:D
a tesódé viszont elég durva!
súlyzózz vagy trx-ezz a szobába, így szégyelleni fogja, hogy kocka.
Amúgy semmit se tehetsz, ha tiltod, csak jobban bezombul meg leszívja mindenki energiáját.
Kérdező: és te mit csinálsz egész nap? Olvasol - lehet számítógépen, tévézel - lehet számítógépen, zenét hallgatsz - lehet számítógépen, játszol valamit - lehet számítógépen.
Nem akarom azt szponzorálni, hogy napi 12 órán üljön előtte, de semmivel nem rosszabb, mintha ezt az időt tv-zéssel, könyv előtt gubbadással vagy hasonló ülő tevékenységgel töltené. Azért ül a gép előtt valószínűleg, mert nincs jobb dolga/programja.
#8 nézz utána a szponzorálni szó jelentésének, azt is lehet az interneten.
Egyébként aki ilyen támadóan reagál a kérdésre az tudja, hogy igazad van.
Citromost, én elhiszem, hogy g...cire nem állsz a helyzet magaslatán és a frusztrációidat itt éled ki, de akkor megfogadom a tanácsodat, ne kelljen annyira rosszul érezned magadat:
Tehát behelyettesítve:
"Nem akarom azt *támogatni*, hogy napi 12 órán üljön előtte"
Lássuk mennyire vagy úr: belátod, hogy nekem van igazam, vagy keresel valami h..ülye kifogást, hogy miért is mindenki hülye és csak te vagy helikopter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!