Igazságtalannak érzem, hogy haragszik a terhességem miatt. Mit csinálhatnék? Mit mondjak neki?
A nővérem 28 éves, már régebb óta babát szeretnének a párjával. Én 19 éves vagyok, nem terveztünk babát, de összejött és ezt karácsonykor el is mondtuk a családi összejövetelen. Azóta alig beszél velem, érdekes dolgokat mond és haragszik rám. Ez a héten derült ki, mikor megkértem, hogyha van kedve, akkor szervezze meg nekünk a baba neme váró bulit, úgyis imádja a szervezkedős dolgokat, remek bulikat szokott összehozni.
Először elvállalta, azt hittem, hogy minden rendben lesz, örül ő is. Erre tegnap felhívott, hogy sajnálja, de erre ő képtelen és úgy érzi, én direkt kínzom, pedig tudom, hogy milyen régóta vágyik ő is saját babára és szerinte az lenne a legjobb, ha kevesebbet beszélnénk és találkoznánk, mert neki ez így nagyon rossz...
Beleolvastam pár válaszba de leirnám a lényeget amit gondolok erről.
Valóban, tapintatlanság egy kicsit ilyen buliszervezést kérni olyan személytől, aki sikertelenül próbálkozik, akkor is ha a nővéredről van szó. De mivel nagyon fiatal vagy még ez teljesen elnézhető neked. Nincs semmi probléma azzal, hogy csak becsúszott és fiatal vagy, attól még lehetsz kiváló anya ez nem ezen múlik, a huhogókra ne halgass.
Viszont egy jó tanács: Mielőtt megkérnél valakit valamire, mindig gondolj a másik helyzetébe, hogy te mit éreznél az ő helyében ebben az esetben pl. Rájönnél, hogy nem haragudhatsz te sem rá és ő sem rád.Amikor én terhes lettem, a sógornőmék már öt éve próbálkoztak. Annyira utált emiatt, hogy egy hónapig hozzám se szólt. Sajnos van aki ilyen. Kivánom, hogy oldódjon meg mielőbb és boldog babavárást!
Mióta mentség a fiatalság a tapintatlanságra?
Egyébként nem is ez a fő probléma, hanem az, hogy hiába teszi szóvá sok válaszoló (igaz, néha túl keményen), hogy ez mennyire tapintatlan húzás volt, ő nem hajlandó belátni, hanem csak szmájlizgatva beszólogat meg próbálkozik a visszavágással. Nulla önreflexió.
Aztán persze lehet, hogy magában majd szépen elgondolkodik, csak épp a világért sem ismerné be másoknak. Tizenéveseknél elég gyakori ez a fajta viselkedés.
Egy átlagos 19 éves ember még nagyon sokmindenben meggondolatlan és tapintatlan, nem úgy látja az életet, mint egy felnőtt ember. Ezért nem lehet a kérdezőnek igazából felróni, amit tett, hiszen még nem érett a gondolkodása, még ha ő maga jogilag felnőtt is.
Kérdező, most hibáztál, de tanulj belőle. Próbálj érzelmileg fejlődni, próbáld az empátiakészségedet fejleszteni, gondold bele magad mások helyébe: hiszen erre a képességedre a gyerekeddel kapcsolatban is nagy szükséged lesz.
Kérjél bocsánatot a nővéredtől a tapintatlanságod miatt, és mondd azt neki, hogy csak azt akartad, hogy ő is veled örüljön, hiszen a kisbabával neki is új rokon érkezik az életébe. De ne erőltesd rá magadat. A buliba is úgy hívd el, hogy ha akar eljön, de nem lesz belőle sértődés, ha nem.
Nem "haragudhat" rád amiatt, hogy terhes lettél, de neked sem kell a szituációt az orra alá dörgölnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!