Nem vagyok meghívva. Nektek ez hogy esne?
Februárban lesz párom húgának a szalagavatója. Tegnap hívta a húga telefonon, hogy úgy szervezze párom az idejét, hogy azon a hétvégén szalagavató, haza kell menni, de ha valami közbejön, mindenképp szóljon jövő péntekig, mert van másnak adni a jegyét.
Engem viszont nem is említett. Fogalmam sincs, hogy mi a szokás, de iszonyú rosszul esett, hogy fel sem merült, hogy elmenjek én is a párommal. Nem várom el, hogy megvacsoráztassanak vagy ilyesmi, de rosszul esik.
Szerintetek felfújom vagy jogosan érint rosszul a dolog?
(21 évesek vagyunk, 4 éve együtt, együtt is lakunk.)
Ha korlátozott számú jegyet kaptak, akkor sajna ez van. Viszont ez esetben én külön felhívtalak volna, és elmondtam volna, hogy nagyon sajnálom, de ez van, hogy elkerüljük a félreértéseket.
De pl én még ilyenről nem hallottam, hogy korlátozott számú jegyet adnak a diákoknak... elég sok (budapesti) iskola szalagavatóján voltam rokonként, barátként, mindenhol annyit lehetett venni (tehát pénzért), amennyit akartál. (Én a sajátomra pl. 13 embert hívtam meg.) Gondolom ez attól függ, hogy mekkora helyet tud bérelni a suli...
Szóval a lényeg, hogy nekem valószínűleg az esne rosszul, hogy ha korlátozott számú a jegy, akkor ezt miért nem tisztázta velem is (mondjuk én szeretem, ha minden ki van mondva, akkor is, ha kellemetlen, mert legalább mindenki világosan lát).
Nem olvastam el a válaszokat, ezért elnézést, ha már valaki adott hasonló választ az enyémhez.
Húgomék szalagavatóján meg volt határozva, hogy 1 diák 5-6 jegyet kaphatott maximum, és 1 személy 1 jeggyel mehetett be. Mivel az iskola tornaterme ahol tartották, korlátozott befogadóképességgel bírt, nem akarták, hogy tömegnyomor legyen, vagy hogy másnak a szülői be se jussanak, mert x diák még a másodunokatestvéreit is elhívta stb. Nekünk anno viszont elég nagy helyen volt, és nem volt korlátozás, hogy ki hány embert hívhat meg. Én erre gondolnék elsőnek. Viszont ha nincs erről szó, akkor a párod helyében megkérdezném a húgot, hogy te is meg vagy hívva, vagy csak egyedül menjen? Egyébként ha a család annyira nem jön ki veled, akkor nem izgulnék, hogy vajon miért nem vagyok hivatalos az eseményre. Nem agyalnék, hanem otthon maradnék. Ha amúgy sem vagytok jó viszonyban a párod húgával, akkor felesleges ezen gondolkozni is, hogy miért nem hívott el. Fogadd el és kész. Ez egy szalagavató, nem az esküvője.
Szia!
Az én volt párommal 6 évig éltünk együtt, van egy közös gyerekünk és neki egy nagylánya. 2 éve ballagot általános 8 osztályból. Minden kéthetente voltam náluk és nem hívtak meg a ballagásra, se engem se a féltestvérét!!Iszonyatosan szíven ütött, de visszafogtam magam, és majd csak ballagás után mikor hazajött a párom, akkor adtam ki a dühömet( 3 napot volt Pesten), így addigra már lenyugodtam valamennyire, de elmondtam neki hogy ez nekem nagyon fájt hogy egyiküknek sem jutott eszébe hogy meghívjanak.
Szóval szerintem mond el a párodnak hogy a vacsira azért hozzájuk Te is szívesen elmennél, csak bánt hogy nem hívtak.
Nálunk is korlátozva volt. 3 embert lehetett hívni. Ha meghívja valaki a szüleit meg a testvérét el is fogyott a 3 jegy.
Nem tudom mennyibe kerül, de ha korlátlan jegyvásárlási lehetőség van, annak is szabhat határt a szülők pénztárcája... Pl. meghívja a szüleit, egy nagyit meg a testvérét és a barátját az már 5 ember és 2ezres jeggyel számolva 10ezer Ft.
De akár autóban hely is lehet akadály, én pl. 60 km-re jártam gimibe, nem fért volna be az 5 személyes kocsinkba 2szülő, tesó, nagyszülők, sógorok stb...
Legtöbben csak a szüleiket hívják, sógornőt abszolút nem szokás hívni. Ráadásul ha ilyen messze és külön laktok nem hiszem hogy annyira bensőséges lenne a viszony. Ez nem olyan családi esemény, mint a ballagás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!