Vajon honnan van a bátyámnak és a barátnőjének ennyi
pénze?
Figyelt kérdés
Vidékiek vagyunk. A bátyám kollégistaként költözött fel peste. Pár éve ott is dolgozik. A barátnője meg pesti születésű. 26 és 24 évesek. Mindketten dolgoznak. A minap bátyámmal megbszéltük hogy találkozunk. Ők nem akartak lejönni vidékre mert édesanyám utálja a barátnőjét, így felmentünk mi a férjemmel. Kijöttek elénk a pályaudvarra és anmikor leparkoltunk a ház elött ledöbbentem. Vadonatúj, újépitésű társasház. A kertje olyan volt mint valami luxusszállodában. A sokk csak akkor ért, amikor belülről megláttam a lakást. Minden szép, új hatalmas konyha, kerámialapos tűzhely, hatalmas, modern hűtő, a nappaliban óriás plazma tv, hatalmas kanapé. Fürdőben is zewa wc papír, mindemféle drága kence,márkás parfümök,amiket én csak vágyakozva nézek a boltban. A barátnőjéntek millióegy gyönyörű ruhája, cipője. Rendesen önbizalomhiányos lenne a par nap alatt. Pedig marhajófej. Voltunk boltban. Sokkot kaptam milyen draga minden.100-200 Ft különbségek vannak. És ők csak veszik veszik a húst,gyümölcsöt,sajtot,nasikat. Egy heti bevásárláskor simán otthagynak 20ezret a bolban. Egyszerűen nem értem mivel tudnak ilyen jól keresni. Pesten tenyleg ilyen jó az élet?
Egyébként miért nem kérdezed meg?! 5# Válaszoló voltam...
2014. okt. 14. 14:21
12/52 anonim válasza:
Ha tanulsz es sokatdolgozol, elotted is nyitva all a lehetoseg.
2014. okt. 14. 14:34
13/52 A kérdező kommentje:
Hat nalunk a tanulas nem igazan megoldhato. Elvagyunk igy csak meglepodtem hogy milyen jol megy nekik. Megkerdezni azert nem fogom mert ha visszamondja a baratnojenek az eleg kinos nekem.
2014. okt. 14. 15:11
14/52 anonim válasza:
Annál a "valami Wallisnál" luxusautókat árulnak. Kérdés, hogy mit dolgozik ott a bátyád, ha jó pozija van 4-500e / hó nettó simán jön. De még ha "csak" egy ügyes értékesítő pozíciója van és el tud adni 40-50 millió értékben autót (értsd 2-5 db havonta...) abból is kap 3% jutalékot, leadózza és szintén megvan ez az összeg.
A barátnője is ha az RTL klubnál dolgozik akkor minimum 2 kilót megkeres, de ha valami jobb pozíciója van akkor 3-500e neki is bejön.
Egy általad leírt lakást meg lehet bérelni 120-150e forintból havonta. Az azért bőven belefér ennyi bevételbe és marad még ZEWA klozetpapírra is!
btw 20e forint egy heti bevásárlásra elég karcsú...
2014. okt. 14. 15:26
15/52 anonim válasza:
Mindketten jó helyen dolgoznak, szerintem jól keresnek, De ez önmagában nem elég magyarázat.
Azért engem érdekelne az is, hogy az a gyönyörű ház a sajátjuk, vagy csak bérlik?
Ha a sajátjuk, akkor mennyi hitel van még rajta? Gyönyörű házat, meg plazmatévét lehet hitelre is venni, függetlenül attól, hogy mennyit keresnek. De az is lehet, hogy tényleg a csaj szülei segítettek nekik elindulni. Nem tudjuk, ugyanúgy, ahogy te sem.
2014. okt. 14. 16:20
16/52 anonim válasza:
Azért Pesten el lehet karistolni, magasabbak a bérek. Mi a volegenyemmel mind a ketten 220 nettó körül kapunk 25 évesen. Szóval ja, simán elhetnek ilyen jól a fizetésükből.
2014. okt. 14. 18:04
17/52 A kérdező kommentje:
Nem semmi...440-unk lenne havonta királyként élnénk. Itt ezt ketten 3 hónap alatt keressük meg.
2014. okt. 14. 20:28
18/52 anonim válasza:
Hát ezért kell továbbtanulni.
2014. okt. 14. 23:19
19/52 A kérdező kommentje:
Hat mi biztos nem fogunk. De legalabb kiderult a titok. :)
2014. okt. 15. 09:12
20/52 anonim válasza:
De ha nem bérelik az ingatlant, akkor valljuk be elég kevés az hogy "jól keresnek". Amit a kérdező leírt, az kb 40-60 milió Ft, azt nem fogod egy félmilliós fizetésből összespórolni huszonéves korodra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!