Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nektek is megeszi folyton a...

Nektek is megeszi folyton a tesótok azt ami a tiétek? 19/L

Figyelt kérdés
Apa mindig elfelez egy tábla csokit, egyik fele enyém másik bátyámé. Külön helyre is teszi őket, amiből ésszerű következtetés hogy egyik övé másik enyém. Ma reggel egyik fele a konyha asztalon volt, a másik a számítógép előtt. Tesóm elment reggel dolgozni, és megette ami a konyhában volt, abból hagyott 4 kockát. Reggel telefonon beszéltem pával mert ő is dolgozott, és mondta, hogy a másik fele a gép előtt volt ami az enyém lett volna, és én nem is tudtam róla, csak miután ezt mondta.....Magyarán szólva tesóm hagyott összesen 4 kockát de majdnem az egész táblát megette és már ezt rendszeresen csinálja, hogy folyton megeszi ami az enyém. Lehet hogy gyerekesen és hülyén hangzik ez, hogy emiatt ki vagyok, de igenis kivagyok emiatt, mert kicsit édességfüggő vagyok, és nagyon fel tud ez bosszantani. Tegnap adtam tesómnak pénzt, hogy hozzon egy tábla csokit, és felezzük el. Akkor a mai napon miért nem tudta meghagyni a felét? Komolyan mondom, hogy nagyon felzaklatott, lehet mert csokifüggő vagyok, de már magamban beszélek, hogy hogy lehetett ilyen amikor tudja, hogy mennyire szeretem a csokit.... Nem vagyok gyerekes, de ez olyan mint valakinek a cigi, ha nincs. Ő pedig megette a saját részét, illetve az enyémet :(

2012. jún. 23. 10:40
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
35%

Úristen mekkora formák vagytok!

Én vagyok az első aki írta hogy gyerekes a kérdező mert ezen problémázik. És én vagyok az, akinek a nagybátya rendszeresen felfalja a dolgaimat. Amit a saját pénzemből vettem!

Most miért kell azzal jönni hogy "te sem örülnél ha rendszeresen megennék a dolgaidat". Nem, nem örülök, de nem hisztizek be rajta. Mert megtudjuk oldani felnőtt módjára a dolgokat. Utoljára 14-15 éves koromban akadtam ki azon ha megették azt, amit magamnak tettem félre.

Igen, nagyon csúnya dolog ha megeszik azt ami a tiéd. De miért kell rajta problémázni??? Tipikus esete a bolhából elefántot...

2012. jún. 23. 12:32
 42/55 anonim ***** válasza:
45%
Na kedves kérdező! Legyél boldog az egy tábla mogyorós milkáddal, és ne adj belőle a bátyádnak. És ezzel kvittek vagytok.
2012. jún. 23. 12:33
 43/55 A kérdező kommentje:
Boldog is vagyok!
2012. jún. 23. 12:40
 44/55 anonim ***** válasza:
54%

Ha tényleg csokifüggő vagy (te is elismered), szerintem azzal járnál a legjobban, ha szólnál apukádnak, hogy ne vegyen nektek több csokit. B verzió: apukád akkor adja oda nektek a csokit, amikor együtt meg is eszitek. Amúgy ő is kap belőle? C verzió: zárható szekrény, saját csoki eldug.

Valószínűleg a tesód is csokifüggő, és nem tud neki ellenállni, ezért eszi meg a tiédet is. Persze ettől még igazságtalan és önző, szerintem is. Apukádnak mindenképpen szólnék, vonja őt kérdőre és a tesód vegyen neked csokit kárpótlásul.

2012. jún. 23. 12:44
 45/55 anonim ***** válasza:
47%
Az öcsém is ilyen. Imádom a rakott karfiolt, páromnál voltam, amikor anya csinált, de tett el nekem másnapra, amikor hazamegyek, egy egész tányérral. Mentem haza nagy vidáman, örültem előre, nyitom a hűtőt, tányér van, meg benne összesen egy kanál kaja... Mondom magamban, biztos nem az enyém, nyilván valaki nem tudta megenni, berakta a hűtőbe. Nyitom a sütőt, naná, hogy sehol semmi... Kiderült, öcsém elvitte magával a munkahelyére ebédnek... Összesen 3 ételhordóval vitt el-.-. Mindig jó étvágya voltXD
2012. jún. 23. 12:47
 46/55 A kérdező kommentje:
Apa általában félreteszi magának ami a sajátja, vagy ha egyszerre mindenki előtt kerül valami felbontásra, akkor ott osztozkodunk. Az az igazság, hogy ha apa ha nem is venne, akkor olyankor mindig pudingfőzésre kényszerülök egyik nap is ez volt, hogy nem volt a házban édesség, és kerestem lehetőséget hogy valamit ami édesség, megtudjam főzni, vagy sütni. Illetve mama a szomszédban lakik, és néha nála is van csoki, hát többségiben ott is megeszi bátyám a csokit. Az a legjobb megoldás hogy akkor ossza szét apa mikor mindketten otthon vagyunk.
2012. jún. 23. 12:51
 47/55 anonim ***** válasza:
47%

az én tesóm is ezt csinálta. ráadásul azt is megeszi amit a zsebpénzemből magamnak veszek, holott neki van keresete.

én azt találtam ki hogy a fagyasztóba rakom a csokit a zöldbabok alá, mert ott nem kotorászik.

anyuval is megbeszéltem hogy rejtse el az én részemet.

azóta mindig megvan mert nem találja

2012. jún. 23. 13:03
 48/55 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Valóban nem szép, hogy a bátyád megeszi azt, ami elvileg a tiéd, eddig egyet értek veled. Az a mód viszont, ahogy ezt a helyzetet kezeled, szerintem egyáltalán nem normális. Az agresszív és hisztérikus megnyilvánulásaidat megpróbálod a "függőséggel" jogossá tenni. Ennyi erővel egy drogos is ölhetne embert, ha nem kapja meg az adagját, mert neki sokkal komolyabb elvonási tünetei vannak? Állj le a csokiról, kezd el sportolni, arra is "rá lehet függni", és senki nem veheti el tőled. Ráadásul sokkal egészségesebb is. Egy családban természetes, hogy nincs "enyém" és "tiéd". Ha ennyire zavar, edd meg az övét legközelebb.

2012. jún. 23. 14:11
 49/55 anonim ***** válasza:
47%

21-es vagyok

Bocsi :DD Tényleg feltűnő a korod..

Próbálj beszélni a bátyáddal.Nem voltam ilyen helyzetben,de nekem sem tetszene,pláne hogy én is szeretem a csokit :)

2012. jún. 23. 14:12
 50/55 anonim ***** válasza:
51%
Ha én lennék az apátok, akkor nem lenne több csoki, amíg nem tudtok normálisan állni egymáshoz, mert csak a balhé menne rajta. Amúgy szerintem is gyerekes vagy.
2012. jún. 23. 14:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!