Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? A férjem...

Most mit tegyek? A férjem folyton dühös rám

Figyelt kérdés

A lényeg: szüleimtől kapott pénzből vettünk egy házat, a férjem pedig elveszítette a munkahelyét. Egy darabig oké, otthon volt, de semmit sem csinált. Én kerestem állást neki, küldtem az önéletrajzokat. Majd ismerős által kaptam állásajánlatot. De nem a férjemnek, nekem. Napi 12-14 órát dolgozom. Hulla fáradtan estem mindíg haza. a férjem pedig otthon semmit se csinált. Gyűlt a szennyes: annyit reagált, hogy ő nem ért a mosógéphez.

Ha mosatlan edény volt: nincs mosogatószer.

Belefáradtam abba, hogy minden reggel nekem kell szólni, hogy mit csináljon aznap.

Most kíváncsiságból, megnéztem az otthoni gép előzményeit. Amióta dolgozom (3 hónap) még a közelébe se ment az álláshirdetéseknek. Viszont annál több netes játékot láttam. Tulajdon képpen egész nap netezik, a lányunknak csak az alap szükségleteit látja el. Ha szólok valamiért, már kissé ingerülten (négy napja ígéri, hogy elrakja a száraz, tiszta ruhát), akkor fölemlegeti, hogy mikor szültem, és begyulladtak a varrataim, ő csinált mindent. Ja kérem, másfél éve. Két hétig.

Pár napja este ott tartottam, hogy kirakom a házból. Szóltam, hogy ároktisztítás lesz, le kell nyírni a füvet erre ő: nem értesz a fűnyíróhoz?

Életemben először elszakadt nálam a cérna és ordítottam vele, hogy hónapok óta mindent én csinálok, olyan mintha két gyerekem lenne, amiből az egyik egy hisztis kamasz.

Erre előadta a hattyúk halálát, hogy nem ő akart munkanélküli lenni.

Visszavágtam, hogy tehetne ellene valamit, de mégsem tesz.

Azóta csinálja a dolgokat, szo-szo, egykét helyre küldött is önéletrajzot.

De szólni azt nem lehet hozzá. Néha pedig ok nélkül puffog egy sort velem.

2012. jún. 6. 18:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Mit csinálnék? Kiválogatnám az ő ruháit és azokat nem mosnám ki. Magam és a gyerekem után mindig elmosogatnék. ÉS természetesen kiköltöztetném a közös hálószobából, ha nem változtat.

Azt meg sz.rd le magasról, hogy még neki áll feljebb. Mit képzel magáról..

2012. jún. 6. 18:53
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
A házasságod haldoklik. Válj el.
2012. jún. 6. 18:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem tervezek válni. Eddig türelmes voltam, mert mégiscsak az első munkahelye volt. Öt éve dolgozott ott.
2012. jún. 6. 18:59
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Ez nagyon durva. Mikor ilyeneket olvasok ezen az oldalon, mindig felmegy bennem a pumpa, és nemigen tudok higgadtan írni. Én biztos közölném vele, hogyha továbbra is puffog, és nem képes normálisan viselkedni: azaz még a férfimunkát sem látja el, és még neki áll feljebb, akkor eddig tartott a házasság. Hátha észbekap. Kapna két napot hogy megváltozzon, és lenyírja a füvet. Nem látja, hogy neked szinte kilóg a beled? Ha nincs változás, fognék egy bőröndöt, belepakolnám a cuccait, és kihajítanám az ajtó elé.

Második verzió: elmondod neki, hogy mit érzel, meg amiket ide is leírtál. De szerintem nem férfi az ilyen.

2012. jún. 6. 19:02
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Elég szar helyzet, de azért nem megoldhatatlan. Én a helyedben csak magam meg a gyerek után lánám el a napi tennivalókat(csak a saját cuccaimat meg a gyerekét mosnám ki, mosogatnék el magunk után, stb...)a férj szennyes ruháit és mosatlan edényeit pedig fognám, és egy dobozban kitenném az udvarra. Majd csak úgy mellékesen megemlíteném, hogy az ő cuccai kint vannak, ha lesz rájuk egy kis ideje, csinálja meg.
2012. jún. 6. 19:04
 6/11 anonim ***** válasza:
38%
férjednek ez egy nehéz időszak még ha nem is mutatja! Az nem megoldás hogy csak magad után csinálod meg a dolgokat mert ebből csak mégnagyobb sértődés lenne! Ülj le vele beszélgetni sokat,beszélje ki az érzéseit mert úgy látom magába zárkózott, és együtt keressetek megoldásokat. Most sérült a büszkesége hogy te tartod el,és úgy érzi ha most otthon csinálna mindent ő lenne a nő kapcsolatotokban ,plusz azt is írtad hogy a te szüleid vették a házat. Ebből megint az jön le hogy a férfi büszkesége megint csorbult hogy nem ő tudta megalapítani az alapokat a családi fészekhez! Több türelemmel legyél,párod ha tudjon menjen egy egy pszichológushoz feldolgozni ezt! Hidd el minden rendbe jön ha talál magának egy állást,ebbe segíts neki te is! Sok sok türelmet kívánok neked,most kelleni fog ebbe a hullámvölgybe sajnos,legyél megértőbb még ha nagyon nehéz is! Férfiak nehéz esetek ha kockáztatják a férfiasságukat! Addigis míg nem talál munkát érezze valahogy hogy hasznos ő,pl találjon egy hobbit!
2012. jún. 6. 19:04
 7/11 anonim ***** válasza:
92%
Nos én is "férfiböl" vagyok és magunk ellen ebszélek de amig (bocsi itt vulgáris leszek)ki van nyalva aza bizonyos hátso fertály addig nem fog semmise változni! Az meg hogy puffog? na és Legalább csinál vmit! Olyan mint egy nagy gyerek ahogy te is irtad akkor bánj ugy is vele!
2012. jún. 6. 19:07
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha én férfi lennék, és sérülne a büszkeségem, nem játszogatnék a neten, mert az asszony úgyis eltart, hanem minél előbb munkába szeretnék állni. Nagyon kényelmes így a férjnek. Szerintem is nagyon jó dolga volt eddig.
2012. jún. 6. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

Szerepválságban van - és ez a férfinél, aki bizony törékeny, bizonytalan Isten-teremtménye:-), akár depresszióhoz is vezethet. Egy nőnél sokkal ritkább az ilyen fajta válság: több benne a szívósság és erő, hiszen - adott esetben - nem csupán önmagáért kell felszínen maradnia, hanem még a gyermekéről (gyermekeiről) is neki kell gondoskodni.

Ha nem akarsz radikális megoldásban gondolkodni (válás), mindenképpen meg kell értetned vele, hogy amíg munkát nem talál, erkölcsi/érzelmi kötelessége is dolgoznia otthon (azután is, természetesen: megosztva veled a feladatokat). Ha ezt belátni nem hajlandó, és még neki áll feljebb - hát, én nem tűrném az önsajnáltatását. Válnék.

2012. jún. 6. 19:16
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
A lényeg:a kérdés szempontjából miért lényeg hogy miből vettétek a házat?Most hogy munkája sincs és a házat is a te pénzedből vettétek és házimunkát kell végeznie végkép kiherélve érzi magát.Attól érzi magát jelenleg férfinak hogy beszólogat neked.Persze attól neked van igazad.de szerintem beszéljetek öszintén és persze keressen munkát.
2012. jún. 6. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!